LOADING

Type to search

Esports Ribes

Gisela Carrión es proclama campiona d’Espanya de trail running amb una remuntada de llibre

L’atleta ribetana s’ha imposat a la basca Oihana Kortazar quan només faltaven dos quilòmetres per a la meta, mentre que la sitgetana Mònica Vives ha entrat en sisena posició

S’ha fet un tip de col·leccionar victòries i pujar al podi en proves d’àmbit nacional, estatatal i internacional dels últims anys. I aquest dissabte n’ha sumat una altra més al seu palmarès. La corredora Gisela Carrión s’ha proclamat campiona d’Espanya de trail running a l’illa canària de la Palma en una cursa que tenia molts al·licients. D’una banda, perquè era la primera gran competició que es disputava després de la finalització de l’Estat d’Alarma, en un nou intent de demostrar que l’esport de muntanya també pot ser segur. I, de l’altra, perquè reunia les 10 dones i els 40 homes amb millors marques del trail running estatal en un recorregut exigent de 44 quilòmetres i 5.984 metres de desnivell acumulat.

L’atleta ribetana hi arribava amb raonables incògnites. Les restriccions socials no només havien limitat les curses, que són el millor aparador per a calibrar l’estat de forma dels participants, sinó que també havien erosionat considerablement les seves rutines d’entrenament. Carrión mateix havia explicat en la prèvia de la prova que només havia pogut realitzar preparatius amb els volums adequats de quilòmetres durant les últimes quatre setmanes.

Però amb això, i la seva mentalitat guanyadora, ja n’ha tingut prou per a alçar-se amb el triomf. No ha sigut fàcil. La primera part de la cursa, que és la que més pujades reunia, l’ha allunyat a tres minuts de la primera posició, que ha estat ocupada durant gairebé tota l’estona per l’atleta basca Oihana Kortazar. Però la ribetana no ha alterat els seus plans i s’ha mantingut ferma amb la decisió de fer una cursa progressiva en què anés augmentant el ritme a mesura que avançaven els quilòmetres i, amb ells, el cansament creixent de les seves rivals.

La remuntada s’ha anat materialitzant tram a trams fins que, a falta de només dos quilòmetres, l’ha permès superar Kortazar i entrar la primera a la línia de meta amb un temps de 4 hores, 11 minuts i 11 segons. Una victòria superlativa perquè Gisela Carrión es batia amb rivals d’entitat i perquè, fins ara, la seva especialitat era el Quilòmetre Vertical. Al cap de 22 minuts també ha arribat la sitgetana Mònica Vives, que ha acabat en una més que meritòria sisena plaça. El trail running de casa torna a deixar sensacions immillorables un cap de setmana més.