LOADING

Type to search

Actualitat

Grups ecologistes i d’esquerres es posicionen contra el projecte de l’Autòdrom

El diputat dels Comuns Lucas Ferro, durant la intervenció

Diversos col·lectius ecologistes i partits polítics d’esquerres s’han posicionat avui de nou contra el projecte de l’Autòdrom, que es convertirà en un centre eqüestre internacional i un espai d’activitats del motor. Ho han fet durant una roda de premsa a les portes de les instal·lacions, en la qual han participat els diputats Lucas Ferro (Comuns) i Natàlia Sánchez (CUP). Per la seva banda, els impulsors del projecte defensen la seva viabilitat i respecte amb l’entorn.

Durant la roda de premsa, els col·lectius convocants han qualificat l’operació com a “especulació” i han incidit en “l’impacte negatiu” que té sobre el medi natural. Aquest ha estat el principal argument d’Andreu Bosch, en representació de la Plataforma Verda contra l’Autòdrom, que ha qualificat el projecte com “desmesurat”, ja que “comprometen 12,4 hectàrees de sòl agrícola d’alt interès paisatgístic”.

Natàlia Sánchez ha acusat el conseller de Territori, Damià Calvet, d’haver aprovat el projecte en temps de Covid-19. L’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme del Penedès (depenent de la Generalitat) es va fer el passat 8 de maig. Territori sosté que estava programat per a aquesta data, després de quatre anys de tràmits urbanístics. En termes similars a la diputada de la CUP s’ha expressat el Lucas Ferro, que també ha assenyalat al conseller.

Per la seva part, el grup impulsor (l’empresa franco-espanyola Grand Prix) ha exposat en una nota enviada avui als mitjans que el projecte aprovat es caracteritza per la seva “sostenibilitat, la protecció ambiental, la rehabilitació del patrimoni industrial i arquitectònic i la seva plena integració en el paisatge local i comarcal”. Grand Prix subratlla que “només 5,3 de les 65 hectàrees són edificables” i que la companyia “ha renunciat al 40 per cent del sostre edificable”. També ha apuntat que el centre “fuig de les massificacions”, que no hi ha pàrquing asfaltat i que estan programades diverses actuacions de recuperació de l’entorn, com la de la riera de Ribes, actualment en mal estat en alguns trams.

L’empresa també ha donat a conèixer avui un disseny de com serà l’Autòdrom vist des de l’aire, un cop obri les instal·lacions, destacant que el projecte “queda integrat en el paisatge i l’entorn”.

Dissent de la vista aèria de l’Autòdrom, quan acabin les obres (Font: Grand Prix)

Notícia relacionada:
Els promotors de l’Autòdrom adequaran la riera de Ribes (6 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)