LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions 26M

Guanyem Sitges acorda entrar al Govern

Per primer cop, regidors cupaires assumiran responsabilitats de Govern

L’assemblea de Guanyem, celebrada aquest vespre

EL’assemblea de Guanyem Sitges ha aprovat aquest vespre incorporar-se al nou Govern que sortirà de la investidura de dissabte vinent, junt amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Sitges Grup Independent (SGI). Per primer cop, regidors de la CUP assumiran responsabilitats de Govern a l’Ajuntament de Sitges. L’aprovació de la militància de Guanyem (confluència integrada per la CUP, Sitges en Comú i MES) s’ha fet sense cap vot en contra i només algunes abstencions.

L’assemblea era el pas necessari i imprescindible de Guanyem –una formació que pren les decisions de manera col·lectiva– per acceptar l’acord. Amb tot, el que es respirava aquests dies era que hi hauria una àmplia majoria a sumar-se al Govern.

La trobada ha estat més llarga del previst (més de dues hores) i ha començat amb una exposició de les reunions dels darrers dies per part dels dos regidors de la formació, Xavier Salmerón i Júlia Vigó (que arribaven de recollir les actes a l’Ajuntament i assajar el debat d’investidura). En aquestes reunions amb altres partits també han participat els dos ex-regidors socialistes Marc Macià i Ricard Vicente, coneixedors de la maquinària municipal. Amb ERC, la delegació de Guanyem es va reunir dimarts a la nit i ahir ho van fer amb els quatre regidors d’Esquerra i els dos d’SGI per tancar l’acord que han sotmès avui a votació i del qual en parlarà l’edició de paper de L’Eco de demà.

També ahir a la nit, l’assemblea d’ERC va aprovar per unanimitat l’acord de govern amb SGI i Guanyem Sitges.

Podeu trobar l’edició en paper de L’Eco als punts de venda o adquirir la versió digital a la plataforma iQuiosc.