LOADING

Type to search

Editorial

Habitatge protegit necessari

Sitges és el tercer municipi de Catalunya on s’està construint, actualment, més habitatge protegit. La dada és especialment rellevant, perquè es tracta de la tercera localitat en termes absoluts, només superada per la gran Barcelona i per Viladecans, que té més del doble d’habitants que Sitges. És a dir, malgrat que el municipi no arriba als 30.000 habitants, supera de llarg a la majoria de ciutats del país proporcionalment a les seves dimensions i censos. Els 175 habitatges de protecció oficial que està construint l’Ajuntament són els qui decanten de manera favorable la balança i situen la vila en un lloc capdavanter.

El conjunt de 175 habitatges està estructurat en tres promocions diferents. Totes tres formen part de la nova zona de desenvolupament de la Plana i Santa Bàrbara, coneguda tècnicament com PPU1. La negociació que va dur a terme l’Ajuntament presidit per Miquel Forns amb els promotors i propietaris de la zona per obrir el procés de construcció que havia aprovat el Pla General l’any 2006 va permetre que el municipi en pugui arribar a construir fins a 500 habitatges de promoció social en els propers anys. Els actuals 175 que estan en marxa en són els primers.

La construcció d’aquests habitatges han constituït una prioritat per al Govern municipal presidit per Aurora Carbonell, conscient de l’extrema necessitat que hi ha entre la gent de Sitges per poder accedir a un habitatge digne a preus assequibles. Que les tres promocions de 175 habitatges estiguin ja en marxa (i algunes, com la de la Bòbila, avançant a bona velocitat) il·lustra la importància que l’executiu local ha aportat a aquesta carpeta. Però, al mateix temps, també manifesta la capacitat per tirar endavant un projecte complex i ambiciós, en uns moments en què si les administracions públiques destaquen per alguna cosa és per la seva acusada lentitud i ineficàcia per avançar al ritme que requereix la societat. En aquest sentit, el projecte liderat per la regidora Júlia Vigó està destinat a ser un revulsiu necessari i que convé destacar per la seva efectivitat en el procés d’execució.

Fa més de deu anys que Sitges no estrena cap habitatge de protecció oficial. En tot aquest temps, el municipi ha crescut considerablement, tant urbanísticament com demogràficament. El que abans ja era un problema seriós ara ha esdevingut una necessitat de primer ordre. Per a la majoria de joves accedir a un habitatge resulta una quimera i no són pocs (joves i no tan joves) els qui es veuen obligats a marxar del seu poble per poder tenir un sostre on viure. Per aquest motiu, cal subratllar i aplaudir l’operació actual.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure