HORA A HORA (La Represa)

- Publicitat -

Dilluns 7, 17h. Gran èxit de la segona edició del Festival Dona – art en femení. El Casino Prado fa una valoració positiva en una edició que ha comptat amb prop de 1.000 espectadors i el 90% d’ocupació. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 7, 16h. Ja podeu llegir la nostra editorial d’aquesta setmana. Parlem de les preocupants dades que ens deixen el turisme i l’atur, provocades per la pandèmia per la Covid-19. Llegiu l’article aquí.

Dilluns 7, 13.30h. Ja podeu llegir El Marge Llarg de Vinyet Panyella a L’Eco d’aquesta setmana, titulada “Aquest setembre incert”. Ens parla dels reptes de Sitges en aquests propers temps, marcats per la Covid-19. Llegiu l’article aquí.

Dilluns 7, 12h. El percentatge de positius creix a Sitges un 400% més que a tot Catalunya. En una setmana s’han registrat 78 casos nous a la vila. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 7, 9h. Les intenses pluges d’aquesta matinada al Garraf i el Baix Llobregat han provocat diverses afectacions de trànsit i ferroviàries. La caiguda d’un arbre a Gavà ha deixat sense circulació la línia R2Sud entre les parades de Castelldefels Platja i Garraf.

Diumenge 6, 11h. L’ocupació els hotels es redueix a la meitat. L’ocupació de places d’allotjament a Sitges –hotels, habitatges i càmping– durant els mesos de juny, juliol i agost no ha arribat a la ja inaudita previsió. Llegeix notícia aquí.

Diumenge 6, 9h. El sol brilla a Sitges i les temperatures són superiors als 20 graus. A la tarda s’esperen nuvolades i arribarà més inestabilitat.

Dissabte 5, 18.30h. Melanie donarà un toc màgic al Festival Dova a partir de les 19h. Judit Nedderman tancarà la jornada amb la seva espectacular veu.

Dissabte 5, 16h. El Festival Dona esgota entrades d’alguns espectacles. Dels concerts de Judit Nedderman (avui) i Belen Cabanas i Marina Rodríguez ja no queden tiquets. Llegiu crònica del Festival aquí.

Dissabte 5, 13h. La Diada Nacional de Catalunya a Sitges redueix el seu format per adaptar-se a les mesures contra la pandèmia. L’Ajuntament demana a la població que s’abstingui d’anar a presenciar les ofrenes.

Dissabte 5, 11h. Node Garraf busca posicionar els polígons del Garraf i aportar informació a les empreses sobre preus de lloguer, venda i serveis. Ha creat un web amb informació, que permet comparar amb altres polígons de Catalunya. Accediu al nou web de Polígons del Garraf.

Dissabte 5, 9h. Les residències locals cerquen la supervivència financera. Els centres de Sitges i Ribes han elaborat plans específics per adaptar les seves estructures i economia al nou context. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 5, 7.30h. El dissabte arrenca amb temperatures superiors a 20 graus i amb el cel clar. Durant la jornada s’esperen temperatures de quasi 30 graus, en un dia 100% estival.

Divendres 4, 21h. Les firmes de L’Eco d’aquesta setmana: Jordi Artigas, Juanjo Corcuera, Montserrat Esquerda, Graciela Falconi, Jordi Fusté, Llorenç Martínez Vidilla, Pedro Palacios, Xavier Ripoll, Xavier Rovira i Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Antoni Sella (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes). Llegiu resum aquí.

Divendres 4, 20h. Arrenca el Festival Dona al Prado. Lloll Bertran és la protagonista de l’espectacle d’aquesta mit. Llegiu notícia aquí.

Divendres 4, 18.30h. Aquesta nit finalitza el procés d’inscripció en els concursos en els premis Sanvisens de pintura i Pere Jou d’escultura. Els artistes participants poden registrar les seves obres a través de la plataforma Mundo Arti. Accediu al registre.

Divendres 4, 16.30h. La Biblioteca Roig i Raventós tornarà a obrir el 14 de setembre. El centre porta tancat des del 14 de març per la Covid-19.

Divendres 4, 15h. El regidor David Martínez, en quarentena. El titular de Salut, Educació i Festes ha anul·lat la seva agenda i és el tercer membre del Govern afectat pel repunt de casos.

Divendres 4, 13.30h. El festival Dona omple el Prado d’espectacles amb to femení. Concerts, teatre, màgia, cabaret i dj configuren el programa Llegiu notícia aquí.

Divendres 4, 12.30h. Les immenses flames alarmen la Madriguera. Gràcies a la ràpida intervenció dels Bombers es va extingir l’incendi sense més complicacions. Llegiu la notícia aquí.

Divendres 4, 10.30h. A les 11h, als Jardins del Retiro hi haurà l’acte d’inici del curs escolar. La jornada està oberta a tota la comunitat educativa.

Divendres 4, 9.30h. Ja teniu activada la Pregunta de la Setmana. Manteniu les mesures de prevenció quan quedeu amb familiars i amics? Podeu votar des d’aquí.

Divendres 4, 8h. L’expansió del virus a nivell local, el darrer mariner sitgetà i les noves orientacions dels equipaments culturals, a L’Eco. Els focus també se situen en altres temes d’interès local, com el balanç de l’ocupació hotelera aquest estiu, el creixement de l’atur, les propostes d’usos dels equipaments culturals, com serà Santa Tecla i dues apassionants històries locals: la de Juan Rubí, el darrer mariner de Sitges, i els 90 anys dels banys que Buster Keaton va protagonitzar a Sitges. Llegiu resum aquí.

Dijous 3, 21h. El virus s’expandeix a casa (Sitges) Els escarabats es multipliquen (Ribes). Les nostres portades de demà. Veieu portades.

Dijous 3, 19h. Sitges registra l’augment més important de positius en un sol dia des de l’inici de la pandèmia. La vila comptabilitza 19 nous casos en un sol dia. Llegiu notícia i consulteu les dades aquí.

Dijous 3, 18h. A L’Eco d’aquesta setmana hi trobareu totes les dades, anàlisi i reflexions sobre l’evolució de la pandèmia. A partir de demà estarà als vostres quioscos habituals.

Dijous 3, 17h. El servei de salvament a les platges es mantè fins al 12 d’octubre. L’horari es redueix de les 11 a les 18 hores, del 9 al 27 de setembre. A partir d’aquesta data i fins el 12 d’octubre, el servei es mantindrà de les 12 a les 18 hores.

Dijous 3, 16h. Àngel Sala, director del Festival de Sitges, atendrà als fans en directe per Instagram. Explicarà tota la programació i podreu preguntar allò que vulgueu. Entra aquí a l’Instagram del Festival.

Dijous 3, 14.30h. El Centre de Formació d’Adults explicarà demà l’oferta formativa en un estand informatiu al Cap de la Vila. Podeu demanar cita prèvia trucant al 93 894 10 48.

Dijous 3, 11.30h. L’atur s’incrementa més d’un 40% en l’últim any. Al mes d’agost, tradicionalment es dóna de baixa a un gran nombre de treballadors temporals amb el fi de la campanya estival i hi ha un lleuger repunt de l’atur. Llegiu notícia aquí.

Dijous 3, 9h. El Cine Club Sitges programa un cicle de cinema LGTBI. Organitzat per l’associació Sitges Gay Link entre el 10 de setembre al 12 d’octubre, descobreix un ampli programa cultural en què la diversitat sexual serà el principal lema. Llegiu notícia aquí.

Dijous 3, 8h. Una sessió analitzarà, el 25 de setembre, els nexes entre salut, benestar, edificació i territori. Intervindran diferents professionals i abordarà els principis Passivhaus. Informació i inscripcions.

Dimecres 2, 19.30h. 13 positius en només dos dies a Sitges. Suposa creixement del 4,50 per cent, mentre que a tot Catalunya ha estat del 2,34 per cent. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 2, 19h. Aquesta setmana El Marge Llarg de Vinyet Panyella es titula El Prado de Vilanova. Ens explica la història d’una de les col·leccions d’art més singulars del país, i que està al Museu Victor Balaguer de Vilanova. Llegiu-lo aquí.

Dimecres 2, 18h. Ja podeu llegir el nostra editorial d’aquesta setmana, en la que parlem de les mesures preses per la Generalitat, per intentar frenar l’augment de contagis per Covid-19, i com afecten als sectors socials i econòmics. Llegiu-la aquí.

Dimecres 2, 17h. El Festival de Cinema obre la convocatòria per als voluntaris. Els interessats han de sol·licitar la seva participació i mostrar quines disponibilitats tenen. Registreu-vos aquí.

Dimecres 2, 14h. La Federació d’Empresaris del Gran Penedès programa l’oferta formativa del trimestre. Es tracta de 22 cursos d’entre dues i quatre hores cadascú d’interès per a treballadors, emprenedors i empresaris. Veieu lel programa.

Dimecres 2, 12h. L’Ajuntament concedeix ajut a empreses locals amb més de cinc anys d’antiguitat i que s’hagin vist afectades per la Covid-19. El termini de sol·licitud acaba el 8 de setembre. Llegiu més infomació aquí.

Dimecres 2, 10.30h. Sant Camil torna a superar la desena d’ingressats per Covid-19. Feia tres mesos que el centre no superava aquesta xifra. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 2, 9.30h. La Lliga de Sitges de Futbol Sala apunta l’inici a l’octubre. La Regidoria d’Esports està pendent de l’evolució de la pandèmia per saber si la competició podrà començar en la data prevista. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 2, 8h. Les obres de l’Escola Agnès de Sitges finalitzen l’estructura externa i se centren ara en els interiors. L’Ajuntament calcula que el centre estigui a punt a començament del 2021.

Dimarts 1, 19h. El Departament de Salut defensa els cribratges com una eina “molt valuosa” per a controlar l’epidèmia. El més important, afegeix, no és tant la quantitat que se’n facin, sinó garantir que les persones afectades “facin correctament l’aïllament”.

Dimarts 1, 18h. La Bears Sitges Week, que ha hagut de cancel·lar l’edició d’enguany, ja té data per al 2021. Serà de divendres 3 a diumenge 12 de setembre.

Dimarts 1, 16h. Els regidors Rafel Font i Rosa Tubau, de Junts per Sitges, es donen de baixa del Partit Demòcrata. Tots dos continuaran la seva trajectòria política des de Junts per Catalunya.

Dimarts 1, 14h. La inscripció per a participar en els premis Sanvisens de pintura i Pere Jou d’escultura finalitza divendres a les 23.59h. Els artistes participants poden inscriure’ s a través de la platafoma Mundo Arti. Accediu al registre.

Dimarts 1, 12h. Vuit habitatges es destinaran a famílies en risc d’exclusió. Els pisos feia anys que estaven en desús i ara l’Ajuntament iniciarà el procés de reforma i rehabilitació. Llegiu la notícia aquí.

Dimarts 1, 10.30h. Els veïns de l’avinguda Josep Tarradellas porten prop de tres hores sense llum. Inicialment, havia de ser una aturada d’una hora i mitja, però problemes de reperació allargaran el tall tot el matí.

Dimarts 1, 9.30h. Les cròniques locals de Joan Yll Martínez estrenen espai al web de l’Ajuntament. El cronista oficial de la vila, col·laborador de L’Eco des de fa prop de 50 anys, publica un resum anual des del 2017. Podeu llegir-los en aquesta pàgina.

Dimarts 1, 8h. 29 positius nous a Sitges en una setmana. La vila creix per sobre de la mitjana catalana, després d’haver-ho fet per sota durant mesos. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 31, 19.30h. L’Hospital calcula que començarà a veremar les vinyes d’Aiguadolç la setmana vinent, uns dies més tard del que havia previst. Ahir van estar fent controls de maduració per garantir els equilibris de sucres necessaris amb la Malvasia de Sitges.

Dilluns 31, 15h. Nou positiu per coronavirus al Govern de Sitges. El regidor Xavier Salmerón és el segon càrrec electe contagiat després de l’alcaldessa Aurora Carbonell. Llegiu la notícia aquí.

Dilluns 31, 13h. Sitges creix en positius un 11%, mentre que a tot Catalunya és un 7%. En els darrers quatre dies hi ha hagut 15 casos nous i a Sant Pere de Ribes, 16. Llegiu notícia i consulteu les dades.

Dilluns 31, 11h. El Festival de Cinema premiarà David Lynch. El mític realitzador nord-americà rebra el Gran Premi Honorífic en una sessió de manera virtual.

Dilluns 31, 8h. El regidor de Culura, Xavier Salmeron, dóna positiu per coronavirus. El regidor va ser un dels que va estar en contacte amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, que dijous va rebre també la confirmació del seu positiu.

Diumenge 30, 16h. Col·lisió entre una ciclista i un turisme al túnel d’entrada a Port Ginesta. La conductora de la bicicleta ha estat evacuada a l’Hospital de Bellvitge. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 30, 9h. El Festival Dona – Art en Femení defensa la cultura en viu amb un format reduït. El Prado incorpora totes les mesures preventives contra el coronavirus. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 29, 18h. Els Bombers de Sitges incorporen un nou vehicle per a fer salvament aquàtic i rescats de muntanya. El prototip l’han dissenyat els mateixos components del cos i és únic a tot el país. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 29, 11.30h. Sitges surt il·lesa de l’episodi de pluges i vent. La inestabilitat climatològica es mantindrà durant tot el cap de setmana. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 29, 10h. Ja podeu donar la vostra opinió en la Pregunta de la Setmana. A falta encara de dades oficials, creus que a Sitges hi ha hagut un repunt d’agressions durant aquest estiu? Podeu votar des d’aquí.

Dissabte 29, 8.30h. Els col·laboradors d’aquesta setmana a L’Eco: Juanjo Corcuera, Sali Esparducer, Anna Grimau, Ramon Hernández, Ivan Martínez, Àxel Neumann, Gabi Serrano i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són Jordi Castañeda (Sitges) i Miquel Muç Vall (Ribes). Llegiu resum.

Dissabte 29, 7.30h. Pluja lleugera a Sitges. Previsions de precipitacions durant una part del matí; al migdia els mapes indiquen que apareixerà el sol.

Divendres 28, 19h. La Jove de Sitges suspèn la xerrada sobre el futur dels castells per acollir-se a les mesures de seguretat. Hi havien d’intervenir els expresidents de la Coordinadora de Colles Castelleres, Miquel Botella i Josep Maria Cortés, en una xerrada amb Santi Terraza.

Divendres 28, 16h. Els Museus de Sitgs presenten dues obres d’Hermèn Anglada-Camarasa a la Peça del Mes. Es tracta de Visió nocturna parisenca i Escena de restaurant nocturn de París, totes de dues de 1899. L’acte serà a les 19h al Miramar.

Divendres 28, 11h. El coronavirus també contagia l’alcaldessa Aurora Carbonell. Els regidors que hi han tingut un contacte estret se sotmetran a tests PCR durant els propers dies. Llegiu notícia aquí.

Divendres 28, 9h. Noves multes elevades contra pisos turístics sense llicència. L’Ajuntament ha emès dues sancions més contra els gestors d’apartaments il·legals. Llegiu notícia aquí.

Divendres 28, 7.30h. El repunt de positius, el balanç de Festa Major i les sancions als pisos turístics il·legals, a L’Eco. L’edició d’aquesta setmana aborda la situació derivada del repunt de positius i l’impacte local des d’una òptica sanitària, social i econòmica; l’atracció dels negacionistes a Ribes; la celebració de la inaudita Festa Major confinada; les elevades multes als pisos turístics sense llicència; l’aposta del Prado pel Festival Dona, i l’inici de la temporada esportiva, entre d’altres temes. Llegiu resum.

Dijous 27, 23h. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, confirma que ha donat positiu per coronavirus. Carbonell assenyala que “de moment em trobo bé i no presento cap símptoma” i que treballarà des de casa.

Dijous 27, 18.30h. Sitges continua creixent en positius per sobre de la mitjana del país i Sant Pere de Ribes ho fa per sota. En la darrera setmana Sitges ha sumat 23 nous positius, mentre que Ribes n’ha sumat 14 de nous en el mateix període. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dijous 27, 17h. El Casino Prado organitza un taller de cabeçuts del 31 d’agost al 9 de setembre.La iniciativa es farà de 10 a 12 hores i s’adreça a nens i nenes a partir de 10 anys o infants acompanyats d’un adult.

Dijous 27, 14h. El xou de clown, teatre i música en directe amb Guillem Alba & La Marabunta arriba a Sitges el 12 de setembre. L’espectacle de circ, teatre i música en directe, es representarà a les 21h als Jardins d’El Retiro. Aquesta proposta d’arts escèniques s’inclou en el marc de La Pregonera.

Dimecres 26, 17h. La regidoria de Promoció Econòmica amplia la dotació pressupostària d’ajuts municipals. L’Ajuntament manté obert el termini per optar a quatre línies ajudes per a beneficiar empreses i autònoms.

Dimecres 26, 12.30h. L’associació Sitges Comerç demana respectar les normes de protecció, però no aturar l’activitat comercial. “Tinguem cura en el nostre comportament social i mantiguem les mesures de protecció, però no aturem el funcionament de la societat!”. Veieu tuit.

Dimecres 26, 11h. L’ornamentació del balcó del carrer Mossèn Fèlix Clarà núm. 9 guanya el concurs de Festa Major. Porta per títol Punt de trobada familiar. El segon classificat ha estat el de Marquès de Mont-roig núm. 1 i el tercer el de Francesc Macià núm. 1.

Dimecres 26, 9.30h. El Festival Dona, que organitza el Prado entre el 4 i el 7 de setembre, manté la seva convocatòria. L’entitat i l’Ajuntament consideren que el festival no està afectat per les noves mesures restrictives de la Generalitat.

Dimarts 25, 16h. Un incendi afecta una zona de matolls i arbres al costat de la via del tren. El foc ha oibligat a tallar el trànsit ferrioviari durant aproximadament una hora. Llegiu la notícia aquí.

Dimarts 25, 10h. El Cau Ferrat i el Museu de Maricel celebren jornada de portes obertes. Els dos museus se sumen als actes de Festa Major fent entrada lliure. De 10 a 20h.

Dimarts 25, 8.30h. Sitges viu la Festa Major més atípica i encara una tardor plena d’incerteses. Llegiu els resums dels actes de Festa Major: Ofici, Manca d’incidents, llançament dels 21 morterets, salut i festa i concurs de balcons.

Dilluns 24, 21h. Ja està habilitada la nova Pregunta de la Setmana. Quina valoració fas de la implementació del nou servei de neteja de la via pública? Pots respondre aquí.

Dilluns 24, 19h. L’Ofici de Festa Major ret homenatge al personal sanitari. La missa ha sigut l’únic acte oficial de la diada de Sant Bartomeu i s’ha hagut d’adaptar a les mesures de prevenció vigents. Llegiu la notícia aquí.

Dilluns 24, 17h. Els positius a Sitges i a Ribes creixen més que a Catalunya en l’última setmana. En només sis dies, se n’han confirmat 24 casos nous a la vila. Llegiu notícia i consulteu les dades.

Dilluns 24, 14h. La Generalitat prohibeix les trobades socials de més de 10 persones. La restricció serà vigent tant en la via pública com en l’àmbit privat. Llegiu la notícia aquí.

Dilluns 24, 10h. Vigília tranquil·la en la Festa Major més atípica. La detecció de fets aïllats no ha fet incrementar el volum habitual de serveis i denúncies de la Policia Local. Llegiu la notícia aquí.

Dilluns 24, 8h. Avui és Sant Bartomeu, patró de Sitges. Amb una Festa Major confinada i limitada a actes puntuals, el programa inclou avui el Solemne Ofici en honor del sant patró, que se celebrarà a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 10.30h. Es podrà seguir en directe per Canal Blau. A les 12h, el Prado celebrarà el Vermut de Sant Bartomeu amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

Diumenge 23, 14h El llançament dels 21 morterets s’ha realitzat, envoltat d’emocions contingudes. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 23, 18h. S’obren ara mateix les portes de la Parròquia per a l’Exposició de la Imatge de Sant Bartomeu, fins a les 19h i després de l’eucaristia de les 20h. LLegiu notícia aquí.

Diumenge 23, 13h. La Covid-19 marca els dies de Festa Major. L’Ajuntament, tot i que confia en el civisme de la gent, actuarà amb rigor per evitar situacions impròpies i preservar la imatge del patrimoni festiu. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 23, 10h. La Comissió recorre els 62 balcons de Festa Major i anuncia els finalistes. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 23, 9h. Sitges viu una Festa Major confinada, però amb l’emoció viva. La Comissió i l’Ajuntament han previst un programa de mínims, amb una agenda principalment virtual. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 23, 8.30h. Sitges celebra una Festa Major atípica i confinada. Els pocs actes que hi haurà avui són l’exposició de la imatge del sant a l’altar de la Parròquia, el vermut musical al Retiro (12h), el repic de campanes i llençament de morterets (14h) i l’emissió dels versos per Ràdio Maricel (14.15h).

Dissabte 22, 17.30h. José Tendero reclama més mitjans a les platges per atendre les emergències sanitàries. El regidor de Ciutadans ha raclamat, de nou, eines i formació per als professionals, arran el nou accident d’avui. Llegiu tuit.

Dissabte 22, 16.30h. Sant Pere de Ribes ha registrat sis nous positius els dos últims dies i Sitges dos. L’augment a la vila ha estat inferior en les últimes 48 hores que en els dies anteriors.

Dissabte 22, 15h. Un home mor ofegat a la platja de la Barra. Els cossos de seguretat i sanitaris desplaçats han intentat reanimar-lo sense sort. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 22, 12h. La fira d’atraccions de la Festa Major es queda a Sitges una setmana més. Els promotors van demanar una pròrroga d’una setmana i l’Ajuntament ha concedit el permís. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 22, 10h. L’Oci nocturn. L’editorial de L’Eco d’aquesta setmana tracta sobre el tancament de l’oci nocturn per part de la Generalitat, seguint les mesures anunciades des de l’estat espanyol. Llegiu l’editorial aquí.

Divendres 21, 17h. El grup Retrio ofereix el concert de jazz de Festa Major. Serà avui a les 21h al Racó de la Calma, dins del programa del Sitgestiu.

Divendres 21, 15h. L’especial de Festa Major de L’Eco dedica 20 pàgines amb informació diversa i variada sobre la nostra festa des de diferents angles i experiències. La portada del setmanari és obra de l’artista Blanca Benítez. Llegiu resum de l’edició especial de Festa Major.

Divendres 21, 13h. El Gremi d’Hostaleria recorda a bars i restaurants que no poden admetre més clients després de la mitjanit. L’entitat informa als agremiats de les noves normes de la Generalitat, que també estableixen el tancament de restaurants i bars a la 1 de la matinada com a molt tard.

Divendres 21, 11.30h. Familiars de residents de l’Hospital agraixen al personal la seva dedicació. Ho han fet amb un esmorzar als jardins en senyal de la “seva professionalitat, l’escalf i l’esforç” dels darrers mesos.

Divendres 21, 9.30h. Primera nit amb els bars musicals tancats. L’oci nocturn no va obrir ahir després de la nova mesura de la Generalitat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 21, 8h. L’especial de Festa Major, les incògnites de les escoles i els dèficits dels contenidors, a L’Eco. El setmanari conté un suplement de 20 pàgines sobre la festa. Llegiu resum aquí.

Dijous 20, 18.30h. Els bars musicals ja no obren avui a Sitges. Els decrets de la Generalitat i de l’Estat obliguen a tancar els establiments d’oci nocturn fins a nou avís. Llegiu notícia aquí.

Dijous 20, 17.30h. 17 nous positius a Sitges en una setmana. A Sant Pere de Ribes l’augment la darrera setmana ha estat de 20 positius. Llegiu notícia aquí.

Dijous 20, 14h. L’Eco de Festa Major, demà al carrer. L’Eco publica un especial dedicat a la festa, amb reportatges, opinió, experiències, articles històrics i el programa d’actes.

Dijous 20, 12.30h. Els negacionistes tornen a reunir-se a Ribes. Els Mossos d’Esquadra obren diligències. Llegiu notícia i veieu vídeo aquí.

Dijous 20, 10.30h. Sitges dóna la Benvinguda a la Festa Major més atípica. L’acte de Benvinguda Institucional a Sant Bartomeu, celebrat ahir a la nit al Racó de la Calma, substitueix el tradicional pregó d’una Festa Major marcada per les restriccions de la Covid-19. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 19, 20h. La Festa Major comença aquesta nit a les 22h amb la Benvinguda Institucional. L’acte, tancat al públic, es podrà seguir en directe per Canal Blau i les xarxes socials de la Festa Major. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 19, 18.30h. Un submarinista ribetà mor a Tossa de Mar. L’home, de 66 anys, estava fent una immersió amb el grup d’un centre local de submarinisme. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 19, 12.30h. Sitges renova el certificat de qualitat de les platges. Una auditoria externa reconeix, un any més, una “màxima qualitat” en les platges de Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 19, 8.30h. Sant Camil manté quatre ingressats per coronavirus. La xifra de pacients amb aquesta malaltia no augmenta, tot i l’increment de positius.

Dimarts 18, 16.30h. Els positius augmenten a Sitges i es disparen a Ribes. Es tracta d’un augment que dobla la tendència de les setmanes anteriors en tots dos casos. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 18, 14h. Els Mossos detenen 22 joves pels aldarulls de la matinada del 12 de juliol. Els presumptes agressors atacaven indiscriminadament les persones que s’anaven trobant pels carrers. Llegiu la notícia aquí.

Dimarts 18, 12h. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha programat pell proper dijous una jornada de donació de sang a Ribes. Les extraccions es faran al Centre Cultural El Local. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 18, 11h. Demà dimecres a partir de les 22h tindrà lloc Benvinguda Institucional a la Festa Major de Sant Bartomeu. L’acte, tancat al públic, es podrà seguir per Canal Blau i les xarxes socials de la Festa Major. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 17, 18.30h. Sitges ha gaudit d’un cap de setmana de grans actuacions musicals. L’actuació de Suu, com a preludi del Festival Dona-Art, al Casino Prado el divendres, i la cloenda del cicle Imprescindibles amb les actuacions de BKT Brass Band i K-Liu el passat dissabte a l’Hort de Can Falç.

Dilluns 17, 17h. L’embarcació Mayadi ha recollit 1.130 litres cúbics de residus del litoral de Sitges. L’Ajuntament ha instal·lat 23 punts nets a les platges de Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 17, 13h. Aquesta setmana Vinyet Panyella ens parla dels estralls de la pandèmia en la cultura, en la seva secció El Marge Llarg. Llegiu l’article aquí.

Dilluns 17, 11.30h. Ja podeu votar l’enquesta setmanal de L’Eco de Sitges. Aquesta setmana va de Festa Major. Com la viureu aquest any? Vota en aquest enllaç.

Dilluns 17, 9.30h. Els casals d’estiu de Sitges, que van finalitzar el passat divendres, han acollit prop de 200 infants. La valoració de David Martínez, Regidor d’Educació, és del tot “positiva”. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 16, 16h. Ahir va acabar el cicle de concerts Imprescindibles amb les actuacions de BKT Brass Band i K-liu. Els concerts, adaptats a les mesures sanitàries, han tingut lloc els últims dissabtes a l’Hort de Can Falç.

Diumenge 16, 14h. Augment de positius a Sitges i Sant Pere de Ribes durant el cap de setmana de la Mare de Déu d’Agost. Quatre contagis nous a Sitges i set a Sant Pere de Ribes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Diumenge 16, 12.30h. La Festa Major començarà amb una benvinguda institucional el proper dimecres 19 d’agost a les 22h. L’acte, tancat al públic, es retransmetrà per Maricel TV, a travès de Canal Blau, i es podrà seguir en directe per les xarxes socials de la Festa Major. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 16, 9h. El diari Ara inclou el Modernisme de Sitges entre 64 rutes recomanades a Catalunya. Sota el títol El bressol del Modernisme català, inclou el Cau Ferrat, el Palau de Maricel o les cases dels americanos. Llegiu aquí.

Dissabte 15, 20h. Aparatós accident de trànsit a l’entrada de Ribes per la carretera de Sitges. Per sort, no s’han hagut de lamentar danys personals.Llegiu notícia aquí.

Dissabte 15, 16h. El Club de Golf Terramar estrena nou recorregut. L’acte inaugural, celebrat el passat dijous, va estar acompanyat d’un matx amistós entre els vigents campions del club. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 15, 13h. L’Ajuntament de Sitges ha reformulat el punt lila per adaptar-lo a les formes d’oci en el context de la nova normalitat. A partir d’ara, dues parelles itinerants faran assessorament i donaran informació sobre violències masclistes al carrer, especialment entre joves.

Dissabte 15, 10.30h. L’oci nocturn de Sitges es resisteix a tancar. Els bars musicals van obrir ahir a la nit, tot i les mesures del Ministeri de Samitat. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 15, 8,30h. K-LIU i BKT Brass Band tanquen avui el cicle Imprescindibles. Actuaran a l’Hort de Can falç a les 20h.

Divendres 14, 17h. Les firmes de L’Eco d’aquesta setmana: Magí Almirall, Esther Domingo, Rubén García del Horno, Teresa García, Gerard Gómez, Anna Grimau, Pepi Martínez Font, Almuth Petrus i Núria Scarp a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Isidre Roset (Sitges) i Josep Rius (Ribes). Llegiu resum aquí.

Divendres 14, 13h. Avui finalitzen els casals d’estiu. Hi han participat 200 nens i nenes de Sitges, que han seguit les diferents mesures de protecció sanitària.

Divendres 14, 11.30h. Nit de sardanes al Retiro. Serà a les 22h, hi tocarà la Cobla Maricel i es presentarà el QR i la confinasardana, feta durant el confinament.

Divendres 14, 8.30h. El drama econòmic, el fre als contagis, l’experiència d’un manter i els actes de Festa Major, a L’Eco d’aquesta setmana. També abordem la dura situació que suposa per a un pare estar allunyat del seu fill amb diversitat funcional, la trajectòria sitgetana del ministre de Salut d’Andorra, els 25 anys del tripartit sitgetà. Llegiu resum aquí.

Dijous 13, 18h. Sitges segueix estable en contagis per Covid-19 i Ribes tendeix a la baixa. En el cas de Ribes en aquests últims 3 dies la tendència ha estat a la baixa i només ha sumat dos nous positius. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 12, 18h. La Fira d’atraccions estarà fins el 25 d’agost. Per fer possible l’activitat, la coordinadora d’industrials firaires de l’Hospitalet, Esplugues i Baix Llobregat, ha presentat a l’Ajuntament de Sitges un protocol de seguretat sanitària específic.

Dimecres 12, 14h. El cicle Imprescindibles finalitza aquest dissabte amb BKT Brass Band i K-liu. L’accés és lliure amb limitació d’aforament i us recordem que els menors no acompanyats han de portar una declaració de responsabilitat signada pels pares o tutors legals, per entrar al recinte.

Dimecres 12, 12.30h. 400 empreses i autònoms sol·liciten ajudes a l’Ajuntament de Sitges. El darrer Ple ordinari municipal va aprovar la incorporació de nous ajuts que s’afegiran properament a l’oferta actual. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 11, 20h. Sant Camil manté set ingressats per coronavirus. El centre té el mateix nombre de pacients per Covid-19 que la setmana passada, tot i que ha tingut altes i baixes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 11, 18.30h. El Passeig Marítim de Les Botigues millorarà l’enllumenat públic. Està previst començar els treballs a inicis de 2021. El projecte està en el període d’exposició pública i quan sigui aprovat definitivament s’engegarà la licitació de l’obra per 739.719,06 euros.

Dimarts 11, 16.30h. L’Ajuntament de Sitges ha instal·lat dotze contenidors específics per facilitar la recollida de l’oli de cuina. La ubicació és al carrer en zones properes als principals comerços d’alimentació i escoles.

Dimarts 11, 13h. Aquest divendres 14 d’agost la cantant Suu actuarà al Casino Prado. És el preludi del Donar-Art en Femení. El preu de l’entrada del concert és de 15 euros.

Dimarts 11, 11h. Xènia Pérez puja al primer equip de l’Espanyol. La sitgetana signa contracte fins el 2022 i aquesta propera temporada jugarà a la Primera Divisió Femenina, la Liga Iberdrola. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 11, 9.30h. La Pregonera, que ha anat adaptant el calendari i format a la normativa sanitària Covid-19, torna el mes de setembre amb propostes de música, circ i teatre. Retrio, Ginestà + Markia Sierra i Marabunta configuren les tres apostes culturals per a la primera quinzena de setembre, amb venda d’entrades o reserva anticipada.

Dilluns 10, 18h. El Concurs de Balcons de Festa Major premia amb gastronomia local. Els tres premis, per als tres primers classificats, rebran uns lots amb una àmplia proposta per escollir degustacions, sopars i productes de la gastronomia i de la restauració local. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 10, 16.30h. Sitges resisteix a l’onada de contagis. El nombre de positius creix notablement per sota que en el conjunt de Catalunya. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 10, 14h. El republicanisme d’esquerres reclama la dissolució de la monarquia espanyola. Esquerra, Guanyem i Comuns Verds exigeixen el fi d’una institució “corrupta i hereva del franquisme”. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 10, 12.30h. Ja podeu llegir El Marge Llarg de Vinyet Panyella d’aquesta setmana al web de L’Eco. Aquesta setmana ens parla de l’Autòdrom de Terramar. Llegiu l’article aquí.

Diumenge 9, 18h. Els Gegants Americanos entren en la recta final de la seva restauració. S’estan reparant esquerdes i part de l’estructura i també es renovaran alguns complements del vestuari. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 9, 11.30h. La música torna a animar el cap de setmana a les terrasses. Els establiments poden programar actuacions de petit format i reproduir el fil musical amb limitacions horàries. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 8, 18h. Aurora Carbonell subratlla que l’Ajuntament de Sitges “no farà de banc a l’Estat espanyol”. L’alcaldessa apunta que “els romanents dels Ajuntaments són el fruit de la gestió municipal i d’anys d’austeritat per la ciutadania”. Veieu tuit.

Dissabte 8, 13.30h. El republicanisme d’esquerres reclama la dissolució de la monarquia espanyola. Esquerra, Guanyem i Comuns Verds exigeixen la fi d’una institució que consideren “corrupta i hereva del franquisme”. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 8, 10.30h. El col·lectiu Groc & Lloc retira una pancarta de l’ANC i Òmnium. El cartell, que recordava que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez porten més de 1.000 dies de presó, “tenia el permís de l’Ajuntament i dels veïns”. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 8, 8.30h. El cicle Imprescindibles porta avui més música a l’Hort de Can Falç. Hi actuen Sitges Rock Café Band i Rumbalmins, a les 20 hores amb entrada gratuïta.

Divendres 7, 20h. La Fira de Festa Major salva el coronavirus. La tradicional parada d’atraccions i dolços s’ha instal·lat al parc de Can Robert amb un protocol sanitari pactat entre els firaires i Ajuntament.

Divendres 7, 16h. Les col·laboarcions d’aquesta setmana. Comptem amb les firmes de Juanjo Corcuera, Josep Orriols, Lucas Estruch, Elisenda Casanelles, Joan Rodríguez Hernández, Llorenç Roca, Avet Curià, Eduard Tomàs, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. La contra de Sitges és d’Antoni Sella i la de Ribes de Lali Miret.

Divendres 7, 14.00h. ‘Lo ball de bastons’ a Sitges, el més antic documentat de les tres comarques del Penedès. Eduard Tomàs publica en exclusiva a L’Eco d’aquesta setmana un article amb la descoberta de la documentació més antiga del ball de bastons penedesencs. Llegiu notícia aquí.

Divendres 7, 12.30h. Els veïns estan en peu de guerra amb el nou servei de neteja. La posada en escena del nou servei de neteja segueix portant cua. Llegiu aquí notícia.

Divendres 7, 10h. ERC demana reprovar l’oposició per l’assumpte del lloguer. El mateix Jaume Monasterio aclareix l’assumpte i l’Hospital subratlla que s’ha lliurat tota la informació. Llegiu notícia aquí.

Divendres 7, 8.30h. Els contenidors al límit, la Festa Major i la millora en les dades de contagis. Els problemes que està portant la posada en escena el nou servei de neteja, amb contenidors desbordats i allunyats de les cases, en què has de recórrer centenars de metres per llençar la brossa, protagonitzen l’atenció de L’Eco aquesta setmana. Llegiu resum aquí.

Dijous 6, 22h. La Festa Major arriba amb timidesa i amb un crit al seny. Es presenta el cartell i el programa. Llegiu notícia aquí.

Dijous 6, 19.30h. Increment significatiu de positius a Ribes, contenció a Sitges. Ribes suma onze nous positius els primers dies d’agost mentre que Sitges en suma tres de nous. Llegiu notícia aquí.

Dijous 6, 18.30h. L’Ajuntament de Sitges demana a la Generalitat de Catalunya i a l’Estat espanyol el cessament definitiu del dragatge a la zona de Les Botigues. En el document, l’Ajuntament de Sitges sol·licita alternatives que no generin impacte ambiental sobre la zona marina afectada, declarada Xarxa Natura 2000.

Dijous 6, 17h. Avui a les 20h es presenta el programa i el cartell de la Festa Major d’enguany, marcada per les restriccions degut a la Covid-19. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural Miramar, i comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, i el president de la Comissió de Festa Major, Agustí Marcet.

Dijous 6, 16h. Jaume Monasterio va posar el seu càrrec a disposició de l’alcaldessa. Aurora Carbonell va rebutjar la dimissió. Trobaràs la informació ampliada a L’Eco d’aquesta setmana.

Dijous 6, 15h. El Ple rebutja la regulació dels preus del lloguer. A L’Eco d’aquesta setmana hi trobareu la informació ampliada.

Dijous 6, 12.30h. L’oficina de turisme obre una nova línia d’atenció. A partir d’ara es podran fer peticions a través de WhatsApp.

Dijous 6, 8h. Comença el Ple extraordinari telèmatic del mes de juliol. El podeu veure en directe pel Facebook de l’Ajuntament. Segueix Ple en línia.

Dimecres 5, 22.30h. L’oposició fa públic que el regidor Jaume Monasterio devia diners del lloguer a l’Hospital. Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds reclamen que l’alcaldessa abandoni la presidència del patronat de la institució per “falta de transparència”. Llegiu la notícia aquí.

Dimecres 5, 19.30h. Doble intervenció policial contra la marihuana amb Sitges i Ribes com a protagonistes. Els Mossos han realitzat dues operacions paral·leles contra plantacions il·legals. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 5, 18.30h. Aquest matí s’ha celebrat l’Ofici de la Diada de la Mare de Déu del Vinyet, amb la presència dels representants del consistori. Aquest any la celebració s’ha hagut de fer amb restriccions degut a la Covid-19.

Dimecres 5, 16.30h. Sitges i Ribes sumen un nou positiu respecte les dades d’ahir. Des de l’inici de la pandèmia Sitges suma ja 220 positius, mentre que Ribes arriba als 253.

Dimecres 5, 14.30h. Nil Roig acaba amb sabor agredolç la segona prova del Campionat d’Espanya de Superbikes. La propera prova de l’ESBK, serà al circuit de Xest el 12 i 13 de setembre, en la que Nil Roig sortirà amb una penalització de quatre llocs per haver provocat la caiguda d’un altre pilot. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 5, 11.30h. Els partits de l’oposició (JxS, Cs, NH i CVS) denuncien l’intent d’ocultació de dades per part de l’alcaldessa. Han realitzat un comunicat conjunt preguntant per l’intent d’ocultació del deute contret pel regidor Jaume Monasterio, en el lloguer d’un habitatge propietat de l’Hospital. Llegiu aquí el comunicat.

Dimecres 5, 8.30h. La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebra avui amb restriccions. No hi haurà esmorzar, ni sardanes ni castell de focs i tampoc enguany l’acte Vinyet, un nom de Sitges, per segon any. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 4, 19h. Els comerciants reclamen una comissió bilateral per a eradicar la venda ambulant irregular. L’associació Sitges Comerç proposa a l’Ajuntament que sancioni els compradors i que activi mesures de reinserció per als venedors. Llegiu la notícia aquí.

Dimarts 4, 18.30h. Demà, dia de la Mare de Déu del Vinyet els Museus de Sitges celebraran una Jornada de Portes Obertes. La celebració de la Diada del Vinyet, marcada per la Covid-19, només celebrarà els actes religiosos.

Dimarts 4, 16.30h. L’oposició demana al Govern que s’esforci per recuperar la participació de les entitats econòmiques. Junts per Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó consideren que sense el Gremi d’Hostaleria, Sitges Comerç i l’Associació de Platges el Pacte perd consistència. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 4, 14.30h. S’estabilitza el creixement de positius a Sitges. Tant Sitges com Ribes creixen en positius notablement per sota de la mitjana de la província de Barcelona i Catalunya. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 4, 13.30h. Els regidors de Turisme, Luismi García, i de Platges, Guillem Escolà, es reubneixen amb les tres entitats socioeconòmiques que van sortir del Pate Local per a la recuperació. Hi han assistit Oskar Stöber (Gremi d’Hostaleria), Carlos Prieto (Sitges Comerç) i Manel Martínez (Associació Turística de Serveis a les Platges).

Dimarts 4, 12h. Xènia Pérez puja al primer equip de l’Espanyol. A L’Eco d’aquest divendres parlarem de la jove futbolista sitgetana.

Dimarts 4, 10.30h. Les entitats econòmiques. L’editorial de L’Eco d’aquesta setmana tracta sobre la decisió del Gremi d’Hostaleria, Associació Turística de Serveis a les Platges i la flamant Sitges Comerç de sortir del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica. Llegeix editorial aquí.

Dimarts 4, 8.30h. La Fundació Pinnae premia el tercer sector. Ha premiat fins a divuit projectes que es desenvolupen al Garraf, per entitats del tercer sector. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 3, 19.30h. El cicle de concerts ‘Imprescindibles’ ha arribat al seu equador. El passat cap de setmana van actuar Pancho, liderats per Justo Conde i Sr. Ramírez, el nou projecte musical de Sergi Ramírez. El cicle acabarà el proper dia 8 d’agost amb les actuacions de Sitges Rock Cafè Band i Rumbalmins a Can Falç

Dilluns 10, 12.30h. Ja podeu llegir El Marge Llarg de Vinyet Panyella d’aquesta setmana al web de L’Eco. Aquesta setmana ens parla de l’Autòdrom de Terramar. https://lecodesitges.cat/pistes-desertes-o-lautodrom-de-terramar-1/

Diumenge 9, 18h. Els Gegants Americanos entren en la recta final de la seva restauració. S’estan reparant esquerdes i part de l’estructura i també es renovaran alguns complements del vestuari. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 9, 11.30h. La música torna a animar el cap de setmana a les terrasses. Els establiments poden programar actuacions de petit format i reproduir el fil musical amb limitacions horàries. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 8, 18h. Aurora Carbonell subratlla que l’Ajuntament de Sitges “no farà de banc a l’Estat espanyol”. L’alcaldessa apunta que “els romanents dels Ajuntaments són el fruit de la gestió municipal i d’anys d’austeritat per la ciutadania”. Veieu tuit.

Dissabte 8, 13.30h. El republicanisme d’esquerres reclama la dissolució de la monarquia espanyola. Esquerra, Guanyem i Comuns Verds exigeixen la fi d’una institució que consideren “corrupta i hereva del franquisme”. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 8, 10.30h. El col·lectiu Groc & Lloc retira una pancarta de l’ANC i Òmnium. El cartell, que recordava que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez porten més de 1.000 dies de presó, “tenia el permís de l’Ajuntament i dels veïns”. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 8, 8.30h. El cicle Imprescindibles porta avui més música a l’Hort de Can Falç. Hi actuen Sitges Rock Café Band i Rumbalmins, a les 20 hores amb entrada gratuïta.

Divendres 7, 20h. La Fira de Festa Major salva el coronavirus. La tradicional parada d’atraccions i dolços s’ha instal·lat al parc de Can Robert amb un protocol sanitari pactat entre els firaires i Ajuntament.

Divendres 7, 16h. Les col·laboarcions d’aquesta setmana. Comptem amb les firmes de Juanjo Corcuera, Josep Orriols, Lucas Estruch, Elisenda Casanelles, Joan Rodríguez Hernández, Llorenç Roca, Avet Curià, Eduard Tomàs, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. La contra de Sitges és d’Antoni Sella i la de Ribes de Lali Miret.

Divendres 7, 14.00h. ‘Lo ball de bastons’ a Sitges, el més antic documentat de les tres comarques del Penedès. Eduard Tomàs publica en exclusiva a L’Eco d’aquesta setmana un article amb la descoberta de la documentació més antiga del ball de bastons penedesencs. Llegiu notícia aquí.

Divendres 7, 12.30h. Els veïns estan en peu de guerra amb el nou servei de neteja. La posada en escena del nou servei de neteja segueix portant cua. Llegiu aquí notícia.

Divendres 7, 10h. ERC demana reprovar l’oposició per l’assumpte del lloguer. El mateix Jaume Monasterio aclareix l’assumpte i l’Hospital subratlla que s’ha lliurat tota la informació. Llegiu notícia aquí.

Divendres 7, 8.30h. Els contenidors al límit, la Festa Major i la millora en les dades de contagis. Els problemes que està portant la posada en escena el nou servei de neteja, amb contenidors desbordats i allunyats de les cases, en què has de recórrer centenars de metres per llençar la brossa, protagonitzen l’atenció de L’Eco aquesta setmana. Llegiu resum aquí.

Dijous 6, 22h. La Festa Major arriba amb timidesa i amb un crit al seny. Es presenta el cartell i el programa. Llegiu notícia aquí.

Dijous 6, 19.30h. Increment significatiu de positius a Ribes, contenció a Sitges. Ribes suma onze nous positius els primers dies d’agost mentre que Sitges en suma tres de nous. Llegiu notícia aquí.

Dijous 6, 18.30h. L’Ajuntament de Sitges demana a la Generalitat de Catalunya i a l’Estat espanyol el cessament definitiu del dragatge a la zona de Les Botigues. En el document, l’Ajuntament de Sitges sol·licita alternatives que no generin impacte ambiental sobre la zona marina afectada, declarada Xarxa Natura 2000.

Dijous 6, 17h. Avui a les 20h es presenta el programa i el cartell de la Festa Major d’enguany, marcada per les restriccions degut a la Covid-19. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural Miramar, i comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, i el president de la Comissió de Festa Major, Agustí Marcet.

Dijous 6, 16h. Jaume Monasterio va posar el seu càrrec a disposició de l’alcaldessa. Aurora Carbonell va rebutjar la dimissió. Trobaràs la informació ampliada a L’Eco d’aquesta setmana.

Dijous 6, 15h. El Ple rebutja la regulació dels preus del lloguer. A L’Eco d’aquesta setmana hi trobareu la informació ampliada.

Dijous 6, 12.30h. L’oficina de turisme obre una nova línia d’atenció. A partir d’ara es podran fer peticions a través de WhatsApp.

Dijous 6, 8h. Comença el Ple extraordinari telèmatic del mes de juliol. El podeu veure en directe pel Facebook de l’Ajuntament. Segueix Ple en línia.

Dimecres 5, 22.30h. L’oposició fa públic que el regidor Jaume Monasterio devia diners del lloguer a l’Hospital. Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds reclamen que l’alcaldessa abandoni la presidència del patronat de la institució per “falta de transparència”. Llegiu la notícia aquí.

Dimecres 5, 19.30h. Doble intervenció policial contra la marihuana amb Sitges i Ribes com a protagonistes. Els Mossos han realitzat dues operacions paral·leles contra plantacions il·legals. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 5, 18.30h. Aquest matí s’ha celebrat l’Ofici de la Diada de la Mare de Déu del Vinyet, amb la presència dels representants del consistori. Aquest any la celebració s’ha hagut de fer amb restriccions degut a la Covid-19.

Dimecres 5, 16.30h. Sitges i Ribes sumen un nou positiu respecte les dades d’ahir. Des de l’inici de la pandèmia Sitges suma ja 220 positius, mentre que Ribes arriba als 253.

Dimecres 5, 14.30h. Nil Roig acaba amb sabor agredolç la segona prova del Campionat d’Espanya de Superbikes. La propera prova de l’ESBK, serà al circuit de Xest el 12 i 13 de setembre, en la que Nil Roig sortirà amb una penalització de quatre llocs per haver provocat la caiguda d’un altre pilot. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 5, 11.30h. Els partits de l’oposició (JxS, Cs, NH i CVS) denuncien l’intent d’ocultació de dades per part de l’alcaldessa. Han realitzat un comunicat conjunt preguntant per l’intent d’ocultació del deute contret pel regidor Jaume Monasterio, en el lloguer d’un habitatge propietat de l’Hospital. Llegiu aquí el comunicat.

Dimecres 5, 8.30h. La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebra avui amb restriccions. No hi haurà esmorzar, ni sardanes ni castell de focs i tampoc enguany l’acte Vinyet, un nom de Sitges, per segon any. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 4, 19h. Els comerciants reclamen una comissió bilateral per a eradicar la venda ambulant irregular. L’associació Sitges Comerç proposa a l’Ajuntament que sancioni els compradors i que activi mesures de reinserció per als venedors. Llegiu la notícia aquí.

Dimarts 4, 18.30h. Demà, dia de la Mare de Déu del Vinyet els Museus de Sitges celebraran una Jornada de Portes Obertes. La celebració de la Diada del Vinyet, marcada per la Covid-19, només celebrarà els actes religiosos.

Dimarts 4, 16.30h. L’oposició demana al Govern que s’esforci per recuperar la participació de les entitats econòmiques. Junts per Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó consideren que sense el Gremi d’Hostaleria, Sitges Comerç i l’Associació de Platges el Pacte perd consistència. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 4, 14.30h. S’estabilitza el creixement de positius a Sitges. Tant Sitges com Ribes creixen en positius notablement per sota de la mitjana de la província de Barcelona i Catalunya. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 4, 13.30h. Els regidors de Turisme, Luismi García, i de Platges, Guillem Escolà, es reubneixen amb les tres entitats socioeconòmiques que van sortir del Pate Local per a la recuperació. Hi han assistit Oskar Stöber (Gremi d’Hostaleria), Carlos Prieto (Sitges Comerç) i Manel Martínez (Associació Turística de Serveis a les Platges).

Dimarts 4, 12h. Xènia Pérez puja al primer equip de l’Espanyol. A L’Eco d’aquest divendres parlarem de la jove futbolista sitgetana.

Dimarts 4, 10.30h. Les entitats econòmiques. L’editorial de L’Eco d’aquesta setmana tracta sobre la decisió del Gremi d’Hostaleria, Associació Turística de Serveis a les Platges i la flamant Sitges Comerç de sortir del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica. Llegeix editorial aquí.

Dimarts 4, 8.30h. La Fundació Pinnae premia el tercer sector. Ha premiat fins a divuit projectes que es desenvolupen al Garraf, per entitats del tercer sector. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 3, 19.30h. El cicle de concerts ‘Imprescindibles’ ha arribat al seu equador. El passat cap de setmana van actuar Pancho, liderats per Justo Conde i Sr. Ramírez, el nou projecte musical de Sergi Ramírez. El cicle acabarà el proper dia 8 d’agost amb les actuacions de Sitges Rock Cafè Band i Rumbalmins a Can Falç


Dilluns 3, 16.30h. L’Ajuntament considera que la immensa majoria de la ciutadania segueix adequadament l’ús obligatori de la mascareta a l’espai públic. El nou servei d’agents cívics que l’Ajuntament ha posat en marxa a les principals zones d’oci nocturn, considera que per ara les persones que rebutgen els consells sanitaris i de protecció de la Covid-19 són majoritàriament de mitjana o edat avançada.

Dilluns 3, 14h. ‘Sí a Sitges’ enfoca la tercera part de la campanya amb la ciutadania local. Convida a les sitgetanes i els sitgetans a redescobrir la vila com una destinació vacacional.

Dilluns 3, 10.30h. La Festa Major viurà els morterets en secret i versos enregistrats. Aquest any la Festa Major es veurà plenament afectada per la crisi sanitària. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 3, 9.30h. La pluja d’aquesta nit i matinada refresca la temperatura a Sitges i Ribes. De mica en mica, el sol tornarà a lluir aquest dilluns.

Diumenge 2, 11h. Les nits del primer cap de setmana d’agost, superades sense aldarulls. Més efectius i la presència continuada de la Policia Local salden una nit amb 24 actuacions, però sense incidències rellevants. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 2, 9h. Autònoms i empresaris poden a noves ajudes econòmiques. Són dues noves línies de suport per a les mesures higièniques i de seguretat per la Covid-19. Llegiu aquí notícia.

Dissabte 1, 18h. L’home mort a la platja ha estat identificat. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 1, 15h. Mor un home de 60 anys a la platja de la Barra de Sitges, per un atac de cor. Els serveis del SEM han intentat reanimar-lo sense èxit. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 1, 11h. El CAP de Sitges incorpora els rastrejadors. Els anomenats gestors faran el seguiment de la Covid-19. LLegiu notícia aquí.

Dissabte 1, 9h. Les anul·lacions provoquen pànic en el sector hoteler de Sitges. Les recomanacions dels darrers dies, de diversos governs europeus, de no trepitjar Catalunya han incrementat les cancel·lacions per al mes d’agost. LLegiu notícia aquí.

Dissabte 1, 8h. Sitges ha crescut un 20% de positius el mes de juliol. Té un nivell de creixement significativament més baix que la mitjana catalana. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 31, 17.30h. El Pacte Local per a la recuperació perd força amb la sortida dels sectors econòmics. El Govern reivindica la validesa de l’instrument. Llegiu notícia aquí.

Divendres 31, 16h. El cicle Imprescindibles torna demà a l’Hort de Can Falç. Hi actuen Sr. Ramírez i Pancho. A partir de les 20h.

Divendres 31, 14h. L’Ajuntament ha modificat el pas de vianants del carrer Samuel Barrachina. També han habilitat una sortida per als vehicles que visiten el CAP.

Divendres 31, 11h. Les firmes d’aquesta setmana a L’Eco. Asun Batlle, Jordi Fusté, Neus Lloveras, Iván Martínez, Pedro Palacios, Martí Sáez, Sílvia Salvatierra, Josep Maria Tubau i Ricard Vicente, Pol Vigó, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Anton Ferret. Llegiu resum aquí.

Divendres 31, 8.30h. La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebrarà amb restriccions. El programa s’ha reduït a la celebració dels actes litúrgics. Llegiu aquí notícia.

Divendres 31, 8h. Les cancel·lacions, l’impacte local del virus i les divergències entre empresaris i Govern, a L’Eco d’aquesta setmana. El top manta, les divergències entre Govern i empresaris, els polèmica dels perfils falsos i la trajectòria del gelater Matteo Olivier també protagonitzen l’atenció local. Llegiu resum aquí.

Dijous 30, 18.30h. Dilluns s’obren els concursos Sanvisens de pintura i Pere Jou d’escultura. Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb la regidoria de Cultura mitjançant el telèfon 93 811 42 40 o el correu electrònic cultura@sitges.cat.

Dijous 30, 17h. El Govern municipal lamenta la decisió del Gremi, Platges i Sitges Comerç. També considera que el sector públic i privat han de seguir treballant en col·laboració amb la voluntat activa de millorar Sitges.

Dijous 30, 14.30h. Sis positius nous a Sitges en 48 hores. La xifra de nous contagis no t’atura. No és alarmant, però tampoc no és menor. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dijous 30, 13h. L’arpa i la marimba arriben al Racó de la Calma. Blooming Duo compartirà amb el públic la seva vivència personal de la música.

Dijous 30, 11h. Magí Fortuny, nou director de L’Eco. Fortuny substitueix Antoni Sella i Montserrat i dirigirà el setmanari a partir de l’1 d’agost. Llegiu aquí notícia.

Dijous 30, 8h. La Policia Local deté un home que volia ocupar un pis i a un provocador. Els dos fets han passat en accions separades aquesta setmana. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 29, 19h. Els sectors econòmics abandonen el Pacte per a la Recuperació per divergències amb l’Ajuntament. Gremi, Platges i Comerç discrepen de les prioritats i estratègies municipals. Llegiu noticia aqui.

Dimecres 29, 16.30h. Entra en vigor la mesura que prohibeix beure a la via pública. Està decretada per la Generalitat, però la Policia Local podrà sancionar als infractors.

Dimecres 29, 14h. El sector del turisme treu pit, tot i el context difícil. El Gremi d’Hostalera celebra Santa Marta amb mostres de confiança i premiant iniciatives solidàries. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 29, 12h. L’estadi Josep Pascual haurà d’esperar. L’Ajuntament exposa que no es pot posar el nom de cap persona difunta, a cap instal·lació municipal fins que no passin almenys cinc anys des de la seva defunció i l’atribució del seu nom a un lloc. Llegiu aquí notícia.

Dimecres 29, 8h. La celebració del Vinyet, el proper 5 d’agost, només serà amb actes religiosos. No hi haurà la tradicional fira ni els esmorzars, per raons de protecció ambiental.

Dimarts 28, 18.30h. Treballadors de l’hostaleria realitzen un curs de prevenció en Covid-19. Ha estat convocat pel Salut Pública de l’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria i s’ha fet de manera telemàtica. Està previst un de nou amb paradistes del Mercat municipal.

Dimarts 28, 15h. Un positiu diari a Sitges; les xifres milloren a Ribes. En tots dos municipis ha augmentat el nombre de casos acumulats un 16 per cent en el que portem de juliol. Llegiu notícia aquí i consulteu dades.

Dimarts 28, 12.30h. El Festival de Cinema posa a la venda els abonaments i pack de l’edició d’enguany. Serà demà dimecres a les a les 12h.

Dimarts 28, 11.30h. Desapareixen dos perfils falsos de Twitter en l’òrbita de JxS. La Punta de Sitges i Dolors Querol operaven de manera anònima. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 28, 10h. La Comissió de Balls Populars de Ribes demana relleu. Els fets de la Vigília de la Festa Major han precipitat la decisió. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 28, 8h. La II Cimera per a la recuperació socioeconòmica de Sitges abordarà els 24 projectes presentats en les taules sectorials. La sessió se celebrarà telemàticament dijous a les 18h.

Dilluns 27, 19h. Un positiu nou a Sitges. Les dades d’avui només registren un cas nou confirmat entre els onze sospitosos.

Dilluns 27, 18.30h. La Federació Empresarial del Gran Penedès pregunta a les empreses sobre l’afectació de la Covid-19. És un qüestionari que els permetrà obtenir més informació sobre l’impacte de la crisi. Podeu respondre aquí.

Dilluns 27, 17h. Guanyem Sitges apunta a l’entorn de Mònica Gallardo en difamacions a Twitter. El compte La Tola de Sitges, ara desactivat, es dedicava a publicar comentaris despectius contra els membres de l’Equip de Govern i contra el mateix L’Eco de Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 27, 14h. El tancament de l’accés a la platja dels Grills provoca divergències amb la Policia. L’accés ha esdevingut punt de conflicte entre els responsables del xiringuito Hola! (i bona part dels seus clients) i l’Ajuntament i la Policia Local. Llegiu aquí notícia.

Dilluns 27, 11h. Mònica Gallardo demana sancionar als compradors del top manta. La portaveu de Junts per Sitges reclama “una campanya ambiciosa i invasiva interpel·lant als compradors, sancions als compradors de mercaderia il·legal, potenciar les comunicacions de les accions policials per requisar la mercaderia il·legal”.

Dilluns 27, 10.30h. Demà finalitza el període per sol·licitar ajuts per als autònoms que hagin creat una empresa amb posterioritat a l’1 de juliol de 2019. És una de les mesures d’ajuts amb motiu dels efectes de la Covid-19. Llegiu aquí les condicions.

Dlluns 27, 9h. El pilot sitgetà Nil Roig puja al podi al circuit de Navarra. Va obtenir la tercera posició en la categoria 600 cc del Campionat d’Espanya de Superbikes.

Diumenge 26, 20.30h. La Policia Local multa mitja dotzena de motos que hi ha davant de l’Hola! malgrat ser en llocs que no generen molèsties. Avui han tornat a posar un a cadena a l’alçada del Club de Golf Terrramar per impedir l’accés en vehicle a la platja dels Grills.

Diumenge 26, 18h. El foc de Ribes acaba amb tres cotxes calcinats i un altre afectat. Els fets han provocat l’alarma entre els veïns de la zona. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Diumenge 26, 16.30h. Tercer dissabte a la nit consecutiu amb baralla als carrers de Sitges. Ahir la baralla, que es va produir a la Fragata, va incloure també episodis de violència de gènere. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 26, 15h. Un cotxe crema a la plaça Maria Aurèlia Campmany de Ribes. Les flames han afectat dos vehicles més.

Diumenge 26, 12h. Nous positius a Sitges i a Ribes. El degoteig continua produint-se, tot i que amb un creixement a la meitat que a la mitjana del país. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Diumenge 26, 10.30h. La Policia Local torna a tancar l’accés a la platja del Grills. La mesura obliga anar a peu als clients del xiringuito Hola!, els usuaris de la platja del Mort i els pescadors de la platja dels Grills.

Diumenge 26, 8.30h. El cicle Imprescindibles ofereix avui la seva segona sessió. Actuaran Fredrik Carlquist Quartet i Tebarim Nomar a les 20h a l’Hort de Can Falç.

Dissabte 25, 18.30h. La jove Martina Lázaro, sots-campiona d’Espanya sub-10 d’escacs. La jugadora de la Penya d’Escacs del Casino Prado competita amb la selecció catalana.

Dissabte 25, 16h. Un home de Ribes s’ofega fent submarinisme a la platja de Sitges. Ha perdut la vida quan ha sortit a fer submarinisme des de la Riera Xica. Llegiu noticia aquí.

Dissabte 25, 11.30h. El carrer de la Devesa té avui un contenidor airejat i un embut per recollir oli i orgànica. És un dels punts mòbils que instal·la l’Ajuntament en diverses zones del municipi.

Dissabte 25, 10h. Les firmes d’aquesta setmana a L’Eco: Juanjo Corcuera, Jordi Fusté, Toni Llorià, Ful Navalón, Ferran Martínez Sancho, Pepa Masó, Jim Roldán, Xavi Ripoll, Esperanza Sánchez, Jaume Torras i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són de Francesc Borderia (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes). Llegiu resum aquí.

Dissabte 25, 9h. El cicle Imprescindibles porta el pop-rock local a l’Hort de Can Falç. Comença avui (20h) amb La Orden i Pacosan. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 25, 7.30h. Sant Camil rep més pacients per Covid-19, però menys greus. L’hospital comarcal té quatre ingressats amb coronavirus, però a començament de setmana en van arribar a ser nou. Llegiu notícia i consulteu les dades aquí.

Divendres 24, 21.30h. El Ple municipal vota una moció de Ciutadans i Nou Horitzó per destinar recursos policials per erradicar el top manta. Hi voten a favor JxS, PSC, Cs, SGI i NH, s’hi absté El Margalló, i en contra ho fan ERC, Guanyem i CVS. Llegiu la crònica aquí.

Divendres 24, 16h. Comença la sessió ordinària del Ple municipal. Es pot seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. Entreu aquí.

Divendres 24, 14h. El programa Joc de cartes enregistra un capítol a Sitges. Està centrat en el xató i tracta també la visió d’aquest plat des de Vilanova.

Divendres 24, 12h. El Primer de Maig. L’editorial de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu-lo aquí.

Divendres 24, 11h. La draga no vindrà en els pròxims anys. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, deixa clar que l’actual Equip de Govern no és partidari de portar-la en tot el que queda de legislatura. Llegiu aquí notícia.

Divendres 24, 9h. Avui, a les 16h, se celebra el Ple ordinari telemàtic del mes de juliol. El podreu seguir en directe a través del Youtube de l’Ajuntament. Seguiu per aquí el Ple.

Divendres 24, 8h. La incertesa sanitària i econòmica i l’actualitat local, a L’Eco d’aquesta setmana. Analitzem l’impacte actual de la Covid-19 a Sitges i a Ribes a partir de diverses dades i anàlisi, així com altres temes d’interès. Llegiu resum aquí.

Dijous 23, 19.30h. Art, literatura i moda es donen la mà al ME Terramar. Hi ha hagut taules rodones amb escriptors i ha obert el mercat de la Mercantil del Diseño, que funcionarà fins diumenge. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Dijous 23, 19h. Control de la Guàrdia Civil a la sortida de l’autopista. Els agents aturen els vehicles que arriben a Sitges.

Dijous 23, 17.30h. El Blanc Subur del 2018 obté l’or com a millor jove blanc del Penedès. És el segon cop consecutiu que guanya aquesta distinció. Llegiu notícia aquí.

Dijous 23, 16.30h. A les 17 hores es reprenen les signatures de llibres. La celebració de Sant Jordi romandrà oberta fins a les 20.30h a l’Hort de Can Falç. Vegeu aquí horari.

Dijous 23, 14h. Un R-15 ha anunciat, a les dues en punt, que queda un mes per a l’inici de la festa gran. La majoria dels actes de la Festa Major, però, estan anul·lats des de fa dies.

Dijous 23, 12h. Ribes estrenarà nova pista al setembre. Se solucionaran els problemes d’espai que tenien els clubs de bàsquet, handbol i futbol sala. Llegiu notícia aquí.

Dijous 23, 10.30h. Dos dies sense cap positiu nou a Sitges. Les dades de Sitges mantenen notablement per sota de la mitjana catalana. Llegiu notícia aquí i consulteu dades.

Dijous 23, 8.30h. Treballs d’arranjament i estabilització a la platja de Balmins. La retroexcavadora ha estat afiançant la sorra a primera hora del matí.

Dijous 23, 7.30h. L’Hort de Can Falç acull la celebració del Sant Jordi d’estiu. Nou parades de llibres i roses ambientaran l’espai, on també signaran els autors locals que han presentat novetats editorials. Veieu horari aquí.

Dimecres 22, 21h. Aquest vespre s’han presentat dues novetats editorials per al Sant Jordi d’estiu. Josep Mª Jornet. Recull fotogràfic 1950-2007 i Puig de Sitges, entre ibers, romans i l’actualitat. han estat editades per la Regidoria de Cultura.

Dimecres 22, 18.30h. Robatori a la botiga d’Orange del carrer Jesús. Va passar ahir a la matinada i els autors van fugir abans que arribés la Policia.

Dimecres 22, 17.30h. Junts per Sitges pregunta per què es tallen arbres per instal·lar contenidors. Ha passat, com a mínim, en dues ocasions avui.

Dimecres 22, 17h. L’Ajuntament ha instal·lat punts fixes de recollida d’olis. Són 12 recipients en diferents zones del municipi Consulteu les ubicacions aquí.

Dimecres 22, 15h. L’Hotel Me Terramar acull un Sant Jordi diferent. Ha convocat demà autors com Olga Merino, Gabi Martínez, Jorge Carrión, Pere Ortín, Álvaro Colomer i Carmen Sánchez. Hi haurà una exposició d’art, signatura d’autors i degustació de Malvasia. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 22, 13h. El Més Garraf Festival, que s’havia de celebrar la segona quinzena d’agost a Mas Solers, es cancel·la. La incertesa que genera la situació actual i els interrogants de com evolucionarà el mes d’agost ha fet decidir als organitzadors a prendre la decisió, que anunciaran aquesta tarda.

Dimecres 22, 12h. El Sant Jordi d’estiu treu els llibres i les roses al carrer. Avui es presenten dues novetats editorials i demà s’instal·len les parades de venda de llibres i roses a l’Hort de Can Falç. Llegiu notícia i veieu llista de signatura d’autors locals.

Dimecres 22, 11h. Sitges renova la certificació Biosphere Destination, concedida per per l’Institut de Turisme Responsable. El certificat té en compte el turisme responsable; el desenvolupament social i econòmic tant de la destinació com de la comunitat local; la conservació i millora del patrimoni cultural, i la conservació ambiental.

Dimecres 22, 10h. 21.000 euros de multa al primer habitatge turístic il·legal. L’Ajuntament sanciona els pisos sense llicència. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 22, 8.30h. Ribes puja en un positiu, Sitges manté dades. Les xifres d’avui no indiquen cap contagi nou a Sitges, que es manté en els 201 acumulats. Sant Pere de Ribes en té 239. Veieu dades d’ahir.

Dimarts 21, 19.30h. Mossos i Policia Local reforcen la vigilància nocturna. Trenta agents de la policia catalana i vuit de la municipal se sumen a les diferents tasques dels dos cossos durant aquest estiu. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 21h, 16.30h. Presentació de dos llibres editats per la Regidoria de Cultura amb motiu de l’adaptat Sant Jordi 2020: Josep Mª Jornet. Recull fotogràfic 1950-2007, coordinat per Roland Sierra i Gabi Serrano, es presenta demà dimecres (20h) al CIM; i Puig de Sitges. Entre els ibers, romans i l’actualitat, coordinat per Joan García Targa, es presenta, també demà dimecres (18.30h), a l’Espai Cultural Pere Stämpfli.

Dimarts 21, 14h. Els comerciants apressen el Govern a intervenir en el top manta. Sitges Comerç demana una reunió urgent i que el consistori aclareixi la seva política. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 21, 12h. Finalitzen els treballs de millora del paviment de terra voreja el cementiri i Cala Balmins. Els treballs han estat realitzats per l’Ajuntament i tenien com a finalitat reduir les pendents generades per l’erosió de la zona. Veieu fotos.

Dimarts 21, 10.30h. Nous positius a Sitges, però amb un creixement per sota de la mitjana catalana. Tres casos més en cadascun dels dos municipis en les últimes 48 hores. Llegiu notícia i consulteu dades aquí:

Dimarts 21, 8h. El Prado posa l’accent en la cultura en femení i implica els agents econòmics. L’entitat presenta la segona edició del Festival Dona. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 20, 18.30h. Recital de poesia i piano a les 19.30h als jardins de l’hotel Sitges Royal Rooms (Francesc Gumà, 17). Amb la intervenció de Bàrbara Scuderi i Jordi Triquell.

Dilluns 20, 16.30h. L’accés a la platja dels Grills i el xiringuit Hola! torna estar obert. Va tancar ahir a l’alçada de l’entrada del Club de Golf sense permetre l’accés en vehicle als clients ni treballadors de l’Hola!

Dilluns 20, 14.30h. Martí Marín i Martina Lázaro guanyen guanyen la primera ronda de la jornada al Campionat d’Espanya d’Escacs Sub-10. Els dos jugadors de la Penya d’Escacs del Prado competeixen amb la selecció catalana.

Dilluns 20, 13h. Nou episodi de violència a la nit de Sitges. Un home continua ingressat a hores d’ara. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 20, 11.30h. Les residències reprenen les visites. L’Hospital de Sant Joan Baptista, Las Magnolias i Sitges Park reactiven el servei, un cop Salut ha limitat les restriccions als centres que estan en zones de brots.Llegiu notícia aquí.

Dilluns 20, 10h. El cicle Imprescindibles suma dues bandes més; K-liu i BKT Brass Band. El programa, que inclou bandes locals, comença dissabte vinent. Veieu programa.

Dilluns 20, 8h. Intent de suïcidi a la platja de Garraf. Els fets van passar dissabte a la tarda quan un home es va precipitar per unes roques. Va ser traslladat inconscient a l’hospital.

Diumenge 19, 16.30h. La Policia Local talla l’accés a la platja dels Grills. La mesura obliga a tots els clients del xiringuito Hola! a deixar els vehicles als Jardins de Terramar.

Diumenge 19, 15h. Continua el degoteig de positius a Sitges i a Ribes. Quatre i cinc casos nous, respectivament. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Diumenge 19, 11.30h. La població manté l’entorn dels Colls i Miralpeix net. Èxit de participació a la trobada per preservar el mediambient.

Diumenge 19, 9h. La manca de sorra redueix el nombre de concessionaris. La draga finalment no vindrà. Tot i tenir tots els permisos atorgats, l’equip de govern de l’Ajuntament de Sitges ha apostat per recuperar les platges mitjançant retroexcavadores. Llegiu aquí notícia.

Dissabte 18, 17.30h. Les col·laboracions de L’Eco d’aquesta setmana. Comptem amb les firmes de Gertrudis Conde, Jordi Fusté, Àxel Neumann, Joan Rosquellas, José Tendero i Josep Maria Tubau, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són de Miquel Muç Vall. Llegiu resum aquí.

Dissabte 18, 15h. Dos nous positius més a Ribes, que en suma 232 acumulats i 25 en el que portem de mes. Sitges es manté en la mateixa xifra (194), dels quals 13 són d’aquest juliol.

Dissabte 18, 11.30h. El festival d’arts escèniques Re-evoluciona arrenca amb èxit de públic. Aquesta tarda, segona jornada a l’Hort de Can Falç i el Parc de Can Robert.

Dissabte 18, 10.30h. Desplegament de Policia Local i Mossos a l’estació pel top manta. Els agents aturen els venedors, tot i que alguns han arribat abans a Sitges i ja operen a baix a mar.

Dissabte 18, 9h. La caiguda del turisme afecta pronunciadament a restaurants, comerços i hotels. Les cancel·lacions també són un greu problema per al sector. Llegiu aquí notícia.

Dissabte 18, 7.30h. Sant Camil suma dos nous ingressos per Covid-19 i ja en té quatre. Cap dels ingressats no és de Sitges ni de Ribes. Llegiu notícia i consulteu les dades aquí.

Divendres 17, 20.30h. El circ entra al pati de l’Escola Pia. La companyia Le Farfadais ofereix un espectacle amb cordes, robes, aigua, foc i sensibilitat durant els caps de setmana de juliol i agost. Llegiu notícia aquí.

Divendres 17, 19h. El Casino Prado presenta la segona edició del festival cultural Dona. Se celebrarà del 4 al 6 de setembre i inclourà set espectacles.

Divendres 17, 17h. Sitges es manté (a hores d’ara) lluny dels rebrots. Les dades de Sant Pere de Ribes, en canvi, són equiparables a les del conjunt de Catalunya. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 17, 13.30h. Les noves restriccions a l’àrea de Barcelona cauen com una llosa al sector turístic. El Gremi, l’Associació de Platges i Sitges Comerç es resignen, però no llencen no tovallola. Llegiu notícia aquí.

Divendres 17, 12h. El festival d’arts al carrer Re-evoluciona se celebra aquest cap de setmana a Sitges, amb música, circ i dansa. L’Hort de Can Falç i el parc de Can Robert acullen les actvitats. Veieu programa.

Divendres 17, 10.30h. El Primer de Maig implanta mesures de control. Caldrà accedir-hi amb mascareta i per uns passadissos amb tanques. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Divendres 17, 8h. Els repunts, les baralles nocturnes i el confinament de les residències, a L’Eco. Hi dediquem una àmplia atenció, aportem noves dades i avaluem l’impacte humà, sanitari i econòmic. Llegiu resum aquí.

Dijous 16, 21h. El concert de Cosmos Quartet inaugura el Sitgestiu Cultural 20. Els Museus de Sitges presenten propostes de jazz, clàssica, òpera i cinema a la fresca. Veieu el programa aquí.

Dijous 16, 18h. El periodista sitgetà Albert Sáez, nou director de l’Sport. Sáez –membre del Consell Editorial de L’Eco– compaginarpa el càrrec amb el de director d’El Periódico de Catalunya.

Dijous 16, 17h. Dos interlocutors municipals. L’objectiu és oferir un servei d’atenció directe al col·lectiu en la cerca d’alternatives sociolaborals. 

Dijous 16, 14.30h. Sitges creix en positius per sota de la mitjana catalana. Sant Pere de Ribes se siua en la franja alta durant aquest mes de juliol. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dijous 16, 13h. L’Hospital de Sant Joan ha tornat al sistema de vídeoconferències entre residents i familiars. És una de les conseqüències del confinament de les residències locals decretat per la Generalitat.

Dijous 16, 12.30h. Salut retira l’obligació de dur la mascareta a l’oficina. Els treballadors dels centres que no atenguin el públic se la podran treure quan estiguin asseguts a les seves taules.

Dijous 16, 11h. Comença la tradicional missa a l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla en honor a la Verge del Carme. Al vespre se celebrarà la tradicional processó de les Barques.

Dijous 16, 10h. El sector de la construcció no nota la crisi. El món de la construcció ha obrat un petit miracle i ha aconseguit recuperar pràcticament la totalitat dels treballadors que estaven en ERTO. Llegiu aquí notícia.

Dijous 16, 9h. El Bàsquet Sitges cancel·la el Clínic i el 3×3. El club sitgetà s’ha vist obligat a anul·lar les activitats que tenia programades per aquest estiu. Llegiu aquí notícia.

Dijous 16, 7.30h. La Mare de Déu del Carme sortirà avui (20h) en la tradicional Processó de les Barques, però en format adaptat a la situació actual. No hi haurà acte institucional, ni polítics, ni la cantada d’havaneres posterior.

Dimecres 15, 20h. El Miramar acull a partir de demà dijous demà l’exposició African Art, que presenta una trentena d’obres d’art tribal i contemporani. Es podrà veure fins el 13 de setembre.

Dimecres 15, 18.30h. La Federació d’Empresaris del Gran Penedès presenta demà l’índex de competitivitat comarcal. Aplega les dades de les tres comarques del Penedès. Consulteu el darrer informe aquí.

Dimecres 15, 17.30h. El Fes+Chapeau i la Carpa Revolució fa uns canvis a la programació de darrera hora. El Festival comença aquest divendres a Sitges. Consulteu canvis aquí.

Dimecres 15, 13.30h. La Processó de la Verge del Carme sí que se celebrarà. El Port de Sitges Aiguadolç ha suspès totes les activitats terrestres.

Dimecres 15, 12h. Els positius per Covid-19 es disparen a Ribes, mentre que Sitges es manté estable. Sant Pere de Ribes registra quinze casos nous en cinc dies. Llegiu notícia aquí i consulteu dades aquí.

Dimecres 15, 9.30h. La Covid-19 també s’emporta els Concerts de Mitjanit d’Aiguadolç. El festival havia de començar demà, però ha estat cancel·lat per raons preventives. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 15, 8h. Sant Camil torna a rebre pacients per Covid-19. Dos pacients amb coronavirus activen de nou els protocols de l’hospital comarcal. Llegiu notícia i consulteu les dades aquí.

Dimarts 14, 18h. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra intensificaran la presència a les zones d’oci. Els responsables dels dos cossos han acordat ampliar el desplegament després dels incidents de dissabte a la matinada. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 14, 15.30h. Els Port d’Aiguadolç suspèn els Concerts de Mitjanit. L’organització havia previst mesures de seguretat i un espai adaptat, però finalment no han pogut manir la proposta.

Dimarts 14, 13h. Sitges manté dades, Ribes continua pujant. Lleu repunt a Sant Pere de Ribes, amb nou casos positius en quatre dies. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 14, 11.30h. El Festival manté la seva convocatòria entrte el 8 i el 18 d’octubre. Ha presentat el seu cartell, dedicat als 100 anys del Dr. del Gabinet Caligari. Veieu cartell.

Dimarts 14, 9.30h. Ribes és l’objectiu avui Trobada de Petons i Abraçades del col·lectiu Dolça Revolució. Els negacionistes catalans han convocat la gent avui en un punt indeterminat del municipi. Llegiu notícia.

Dimarts 14, 8.30h. Doble fuita de gas ahir a la nit al centre de Sitges. Van ser als carrers Europa i Bassa rodona. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 13, 21.30h. Fuita de gas al carrer Europa. La Policia Local ha tallat el tram entre el carrer Antoni Gaudí i el passeig de Vilanova. S’hi han desplaçat també els Bombers.

Dilluns 13, 18h. Batalla campal al Dos de Maig. Tres baralles la matinada de dissabte a diumenge impliquen desenes de joves i deixen, com a mínim, dos ferits. Llegiu notícia i veieu vídeos aquí.

Dilluns 13, 16.30h. La Junta de Govern local s’ha reunit quest matí. Ha arribat a tretze acords diferent i de diversos àmbits. Llegiu aquí els acords.

Dilluns 13, 13h. Diverses tendes de campanya acampen el passeig de Balmins. L’acampada lliure està prohibida i apareixen les primeres imatges per les xarxes socials. Vegeu aquí imatge.

Dilluns 13, 12.30h. Sitges i Ribes no registren avui cap nou cas, després del lleu repunt del cap de setmana. L’augment de positius a Sitges aquest mes de juliol és sensiblement superior a la mitjana del país. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 13, 11.30h. Les residències de gent gran tornen a tancar portes i accepten la mesura amb resignació. Els tres centres locals ja han cancel·lat les visites programades i els nous ingressos previstos per a aquesta setmana. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 13, 8.30h. El Departament de Salut tanca les tres residències de Sitges per “minimitzar el risc en els grups de població més vulnerables i incrementar les mesures de protecció als centres residencials i centres de dia”. Des d’avui els centres no poden rebre visites. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 12, 18.30h. Quatre nous positius a Sitges encenen les alarmes. El Departament de Salut decreta mesures de confinament a les residències locals (Hospital, Sitges Park i Las Magnolias). Llegiu notícia i consulteu les dades.

Diumenge 12, 15.30h. Bàrbara Scuderi i Jordi Triquell presenten el seu disc de versos i música. Serà aquesta tarda, a les 19.30h al Celler de Can Pagés, a les Torres. El disc està produït per Andy Parcerisas.

Diumenge 12, 12h. El congrés d’ERC Garraf tensa les relacions entre la militància activa de Sant Pere de Ribes i l’executiva comarcal. Tomàs Álvaro revalida el càrrec entre les protestes prèvies d’una vintena d’afiliats ribetans. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 12, 8h. Primer cap de setmana del nou Punt Lila adaptat a les exigències preventives del conctext actual. Dues parelles itinerants fan assessor els més joves sobre violències masclistes a peu de carrer.

Dissabte 11, 20h. Sant Pere de Ribes podria acollir la segona Trobada de Petons i Abraçades del col·lectiu Dolça Revolució. L’Ajuntament ja ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra un acte que incompleix les mesures de prevenció contra el coronavirus. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 18h. Jornada negra a les platges de Sitges. Dues persones hi han perdut la vida en un sol dia. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 16.30h. Els bombers apaguen l’incendi del carrer Parellades. Les flames s’han originat en un pati interior. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 12.30h. Sitges manté els mateixos casos positius que ahir divendres (187), mentre que Sant Pere de Ribes en suma tres de nous (216). Des de la finalització de l’Estat d’Alarma, el passat 21 de juny, totes dues poblacions han registrat, respectivament, 7 i 12 contagis de Covid-19.

Dissabte 11, 11.30h. Tensió en l’assemblea d’Esquerra Garraf. Militants de Sant Pere de Ribes protesten per les darreres decisions que ha pres l’executiva comarcal en relació a la secció local, com ara obligar a dimitir el cap de llista Xavi Pascual. Durant les properes hores, més informació.

Dissabte 11, 10h. Junts per Sitges critica que les llars d’infants no reobrin fins al setembre. La regidoria d’Educació ha pres la decisió després d’enquestar les famílies dels dos centres. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 9h. La secció fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans reprèn la seva activitat amb una exposició col·lectiva de 21 fotògrafs. Avui dissabte, a partir de les 12h, es pot visitar a l’Espai Cultural Pere Stämpfli.

Divendres 10, 21.30h. L’acte de record a les víctimes de la Covid-19 ha estat marcat per l’emotivitat i l’homenatge als col·lectius que s’hi van deixar la pell. Hi han intervingut testimonis, protagonistes i músics. Ha tancat l’acte –que s’ha celebrat a les terrasses del Palau de Maricel–, l’alcaldessa, Aurora Carbonell. Veieu imatges.

Divendres 10, 18h. El Port d’Aiguadolç és l’escenari de la nova campanya de Ports de Catalunya. Promociona els ports i la navegació des d’una òptica segura i de qualitat. Podeu veure el vídeo aquí.

Divendres 10, 15.30h. Un positiu nou per dia a Sitges. Les dades de positius nous estan mostrant alguns moviments que podrien ser preocupants en cas de persistir. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 10, 13h. La draga segueix damunt la taula. Aquesta setmana ja han reobert el 100% dels concessionaris de platges i tots els xiringuitos excepte dos: el Xiringuito Waipiqui (a la platja de la Bassa Rodona) i el Xiringuito Montañez (a la Riera Xica). Llegeix aquí notícia.

Divendres 10, 12h. L’home ferit en la discussió del carrer Espalter continua inconscient. Els fets van passar dilluns al migdia. Llegiu notícia aquí.

Divendres 10, 10.30h. Festa Major adaptada. El nostre editorial d’aquesta setmana. El pots llegir aquí.

Divendres 10, 9.30h. L’Ajuntament homenatja avui a les víctimes de la Covid-19. Serà en un acte al Palau de Maricel, que es podrà seguir pel canal de YouTube (21h) del consistori. Veieu programa.

Divendres 10, 8h. Les alertes per un possible rebrot, les primeres multes a pisos turístics i el top manta, a L’Eco. L’actualitat local té aquesta setmana diversos focus d’atenció. Llegiu resum aquí.

Dijous 9, 19h. El jardí de Can Ferratges reobrirà demà. El parc públic portava mesos tancat per tasques de manteniment i adequació.

Dijous 9, 16.30h. Un positiu més a Sitges. És el segon aquesta setmana, mentre que a Sant Pere de Ribes es mantenen les mateixes xifres.

Dijous 9, 13h. Junts per Sitges també reclama la draga. L’Ajuntament fa dos dies que té tots els permisos, però encara no ha decidit què farà. Llegiu aquí tuit.

Dijous 9, 11h. Dels actes que es puguin celebrar de la Festa Major, quin prioritzaríeu? La nostra pregunta de la setmana. Podeu respondre aquí.

Dijous 9, 10.30h. S’eliminen les tanques del passeig Marítim. El carril bici es mantindrà i només hi haurà un carril de ciurculació per als cotxes sentit Terramar. Llegiu aquí notícia.

Dijous 9, 8h. L’ús de la mascareta és obligatori des d’avui a tot Catalunya. La resolució de la Generalitat entra en vigor. Llegiu normativa.

Dimecres 8, 18h. Sense rastre de cap rebrot (a hores d’ara). Després de l’augment dels sis primers dies de juliol, les xifres de Sitges i Ribes es mantenen estables. Llegiu notícia i veieu dades aquí.

Dimecres 8, 14.30h. El top manta i els apartaments turístics arriben a l’Agència de Salut Pública. Ciutadans ha presentat dues instàncies pels riscos sanitaris que provoquen. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 8, 12.30h. L’Ajuntament organitza un acte d’homenatge i record a les víctimes de la Covid-19. Se celebrarà demà divendres a les 21h a les terrasses del Palau de Maricel. Serà a porta tancada, però es podrà seguir a través del canal de YouTube del mateix consistori.

Dimecres 8, 11h. Les obres de renovació de la depuradora del Poble de Garraf començaran a la tardor. És una de les inversions que va demanar El Margalló per signar l’acord de Govern.

Dimecres 8, 9h. Sitges, sense sorra, però amb manters i amb allotjament il·legal. La Vanguardia publica avui un article sobre els problemes denunciats pel Gremi d’Hostaleria i que protagonitzen la portada de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu article.

Dimecres 8, 7.30h. L’Ajuntament treu dues línies d’ajuts als emprenedors. Estan adreçats a sitgetans que hagin activat empreses en el darrer any o ho facin a partir d’aquest mes de juliol. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 18h. El sector turístic reclama la draga. Els agents econòmics ho van tornar a sol·licitar ahir a a la reunió del Consell de Turisme. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 15.30h. La Comissió està treballant en poder mantenir alguns dels actes tradicionals. Per exemple, l’Ofici i el repic de campanes gairebé segur que es duran a terme. Llegiu aquí notícia.

Dimarts 7, 13h. El coronavirus també s’emporta Santa Tecla. Els balls populars no sortiran el 23 i 24 d’agost, però tampoc no ho faran el 22 i el 23 de setembre: la canalla també haurà d’esperar un any més. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 11h. Els Nou Gats es retroben amb el públic a l’Estudi Vidal. Presenten una exposició sobre gats fins el 15 de juliol. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 9.30h. Sitges i Ribes no augmenten avui cap contagi. Després del significatiu increment dels últims dies, les dades d’avui no es mouen. Consulteu les darreres dades.

Dimarts 7, 8h. L’Ajuntament i la Comissió presentaran avui les conclusions sobre la Festa Major del 2020. Els balls populars no sortiran i no hi haurà actes massius. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 21.30h. L’agredit en una discussió avui al carrer Espalter continua inconscient i ngressat a l’UCI. Els fets han passat quan un home l’ha colpèjat després que intentés aturar-lo quan retirava una coberta publicitària del seu local. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 19.30h. Sitges ha registrat sis casos nous en sis dies; els mateixos que en tot el mes de juny. Sant Pere de Ribes n’ha pujat cinc també aquest mes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 6, 18.30h. L’Ajuntament condemna l’agressió de dissabte a la nit pel seu caràcter homòfob. Una persona de Sitges va denunciar dissabte a la nit haver estat la víctima d’un robatori amb ús de la força i agreujant d’homofòbia. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 17.30h. Doble agressió a Sitges. Dissabte a la nit es va produir una pressumpament de caràcter homòfoba; i avui al migdia una altra per una discussió aparentment irrellevant al carrer Esplater. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 16.30h. Primer Consell de Turisme després de l’assemblea del Gremi, que va aprovar desmacar-se de les iniciatives municipals “si no hi ha un gir” en habitatges turístics il·legals, top manta, Pla de reactivació i sorra a les platges. La reunió se celebra aquesta tarda.

Dilluns 6, 14h. Un ferit greu al carrer Espalter per un agressió. La víctima ha estat traslladada a un centre sanitari amb un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat.

Dilluns 6, 12.30h. Debat obert: Una llibreria al Patronat? La Regidoria de Cultura explora aquesta opció i ha convocat una xerrada dijous (18h) al Centre Cultural Miramar, que comptarà amb la intervenció de Ricard Caba, de la llibreria Els nou rals de Viladecans.

Dilluns 6, 11h. Els cinc positius a Sitges en menys d’una setmana trenquen la tendència estable. L’augment a Sitges els últims quatre dies ha estat notablment més rellevant que a la mitjana catalana. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 6, 9h. Una sol·licitud de signatures demana aturar el top manta. La campanya ha començat a través de change.org. Podeu accedir-hi aquí.

Dilluns 6, 7.30h. Biodiversitat Sitges denuncia l’accés a la desembocadura de la riera i de la zona del cap de Grills. L’entitat ambientalista mostra preocupació per la sobreocupació d’aquest espai natural. Veieu imatges.

Diumenge 5, 22h. Discrepàncies públiques entre Luismi García i membres de Guanyem arran el projecte de l’Autòdrom. Missatges creuats (i irònics) entre el portaveu socialista i militants de la CUP i de Sitges en Comú, ara socis de Govern. Veieu tuits.

Diumenge 5, 17h. Junts per Sitges denuncia falta d’informació les mesures de reactivació de l’Ajuntament. “Des del 8 de maig no hem tingut cap més notícia sobre les gestions i el treball del pacte, només notes de premsa sobre reunions”. Veieu aquí

Diumenge 5, 14h. Un centenar de persones participen en una manifestació en bicicleta contra el projecte de l’Autòdrom. La marxa ha acabat davant l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Diumenge 5, 12.30h. Sant Sebastià i Balmins són les platges amb més gent avui. A les 12 hores es trobaven prop del 100 per cent de les capacitats marcades enguany. Consulteu els aforaments.

Diumenge 5, 11.30h. Les platges estaran, de moment, sense dutxes i rentapeus, però sí amb la lavabos. Així ho ha comunicat l’Ajuntament a alguns usuaris que s’han queixat. Llegiu tuit.

Diumenge 5, 10h. Jazz als jardins del Retiro avui a les 12h amb Apocadixie Cotton Pickers. És una nova proposta de Ràdio Sitges. Llegiu programa.

Diumenge 5, 9h. La represa torna l’activitat a les residències. Els centres permeten les sortides controlades dels residents. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 5, 7.30h. La Comissió treballa en el programa paral·lel. Estan valorant els actes tradicionals que es puguin mantenir i si se’n pot fer algun de nou adaptat a les circumstàncies. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 4, 20h. Joan Duran presenta el seu darrer llibre al Centre d’Interpretació de la Malvasia. Nua cendra s’havia de presentar el 18 d’abril.

Dissabte 4, 16.30h. La majoria de platges es troben pr sota del 50 per cent d’ubicació, a les 16 hores. La de Garraf és la que més gent en té percentualment. Consulteu aforament.

Dissabte 4, 13h. Luismi García reclama “un espai de platja per gaudir del millor poble del món”. Ho fa arran un tuit del seu company de Govern Xavier Salmerón. Llegiu tuit.

Dissabte 4, 12h. Les firmes de L’Eco d’aquesta setmana: Maria Àngels Bartés, Ivan Martínez, Josep Orriols, David Puertas, Llorenç Roca, Ana Soto, Eduard Terrado. Les contres són d’Anton Ferret (Sitges) i Lali Miret (Ribes). Llegiu resum aquí.

Dissabte 4, 10.30h. La Fundació Stämpfli torna a obrir avui. Era el darrer dels centres culturals que encara no ho havia fet després de l’aturada pel confinament. Obre dissabtes i diumenges, de 10 a 14 i de 16 a 19h.

Dissabte 4, 9h. Sense actes a baix a mar. Un decret municipal trasllada a altres espais les activitats previstes a la Fragata, la Ribera i el Passeig Marítim per evitar aglomeracions. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 4, 8h. La fira hippy del Passeig torna a obrir. L’eliminació dels carrils per a viannats ha permès la seva reobertura.

Dissabte 4, 7h. Sant Camil ja no té cap pacient per Covid-19. Des de l’inici de la crisi ha donat prop de 300 altes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 3, 18.30h. Els carrils separadors desapareixen a la zona de vianants del Passeig. La mesura es va implantar amb l’inici de l’Estat d’Alarma per regular la mobilitat,

Divendres 3, 16.30h. El Retiro recupera avui les sessions de cinema. Ahir ho van fer el Prado i els Cinemes Ribes. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 14h. La Comissió de Balls de Ribes suggereix un confinament voluntari com a gest de compromís. També subratlla la seva voluntat de “cooperar per a resoldre la situació”. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 12.30h. El president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, es reuneix amb el flamant regidor de Turisme, Luismi García. És la primera trobada des que el PSC ha entrat el Govern i ha assumit la cartera de Turisme i Projectes estratègics.

Divendres 3, 12h. L’Ajuntament obre el termini per sol·licitar els ajuts socials. Hi ha quatre modalitats: per a persones amb discapacitat, per a material i llibres de text, per a famílies monoparentals i famílies nombroses i perper a persones que cobren una pensió no contributiva o pensions mínimes. Podeu accedir-hi aquí.

Divendres 3, 10.30h. El Gremi d’Hostaleria esclata en indignació. L’assemblea de l’entitat recull el malestar pel top manta, l’operació frustrada de la draga, el retard en la neutralització dels habitatges turístics il·legals i la lentitud del Pacte Local per a la Reactivació. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 9h. La draga no arriba per problemes administratius. Tres platges de la vila es queden sene rebre sorra tot i tenir a punt el trasllat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 8h. La supressió dels balls a la Festa Major, l’operació frustrada de la draga i el top manta, a L’Eco. Les pàgines del setmanari també aboptden si Sitges i Ribes estan preparats en cas d’un rebrot, entre molts altres temes. Llegiu resum aquí.

Dijous 2, 18h. La Masia de Can Milà i el seu entorn s’adequaran per esdevenir el nou Centre de Visitants de Sitges. La segona quinzena de juliol començaran les obres, que tindran una durada de dotze mesos.

Dijous 2, 17h. Sitges té un nou cas de coronavirus i en suma 180. Sant Pere de Ribes ha sumat dos nous casos i en té 209 per la Covid-19.

Dijous 2, 16h. El passeig Marítim recupera part de la seva normalitat. El carril bici i el carril únic per als vehicles continuaran vigents.

Dijous 2, 12h. Els Concerts de Mitjanit: la cultura viva. Un dels principals cicles culturals de l’estiu han anunciat un ampli cartell d’activitats per gaudir de la música en viu i de diferents experiències a partir del 16 de juliol. Llegeix aquí notícia.

Dijous 2, 11h. L’Agència Catalana de Turisme celebra una reunió estratègica a Sitges. L’alcaldesa, Aurora Carbonell, rep els particopants i subratlla en el seu discurs que “Sitges és una destinació segura i amb totes les mesures de seguretat al nostre abast volem atreure els turistes i visitants per poder contribuir a reactivar l’economia de la vila”.

Dijous 2, 10h. El Gremi d’Hostaleria celebra avui la seva assemblea. La cita abordarà la crítica situació actual arran la crisi de la Covid-19 i també altres problemes d’àmbit local.

Dijous 2, 8.30h. El cinema torna avui a Sitges i a Ribes. El Prado i els Cinemes Ribes reprenen avui la programació, després de tres mesos i mig. Demà ho farà el Retiro. Llegiu notícia aquí.

Dijous 2, 7h. Resignació i tristesa davant la suspensió de la sortida dels balls a la Festa Major. La notícia, avançada ahir a la nit per L’Eco, es va exposar a la reunió de la Comissió de Festa Major i es farà pública oficialment en els propers dies. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 1, 22.30h. Els balls no sortiran a la Festa Major. Així s’ha exposat a la reunió de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla celebrada aquest vespre. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 1, 17.30h. Sitges es manté en el mateix nombre de contagis des de fa quinze dies. La xifra dels 179 positius no es belluga des del 15 de juny. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 1, 16h. El Govern municipal aprova la pròrroga extraordinària del contracte del servei d’instal·lació, manteniment, desmuntatge i emmagatzematge de l’abalisament de les platges de Sitges. Hi ha donat el vist-i-plau avcuio a la Comissió de Govern.

Dimecres 1, 14h. Heinz presenta la seva campanya d’estiu a nivell estatal a Sitges. La marca de salses publica una enquesta que ressalta que Sitges és el millor lloc de l’Estat per passar les vacances.

Dimecres 1, 13h. Donació de sang, demà a Sitges. L’equip estarà instal·lat, matí i tarda al Centre Cultural Miramar. Podeu obtenir més informació aquí.

Dimecres 1, 11h. El Gremi d’Hostaleria i el regidor de Via Pública, Jaume Monasterio, aborden la recollida de residus. Han celebrat una reunió per tractar els dubtes que tenien restaurants, bars i hotels.

Dimecres 1, 9h. El nou Govern ampliat celebra la seva primera reunió. Els regidors d’ERC, PSC, SGI, Guanyem i El Margalló s’han reunit per primer cop aquest matí.

Dimecres 1, 8h. Sitges només ha tingut cinc positius en tot el mes de juny. Sant Pere de Ribes ha incrementat en dotze casos en 30 dies. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 1, 7h.La polèmica de la sortida espontània de balladors a Ribes supera l’àmbit local. Televisions d’àmbit estatal s’interessen pel que va succeir del dia 28. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 30, 18.30h. Construïm subratlla “la incapacitat del Govern per arribar a acords” a Sant Pere de Ribes. En un comunicat fet públic avui, el principal partit de l’oposició demana autocrítica al PSC de Ribes i les Roquetes.

Dimarts 30, 17.30h. Aurora Carbonell firma el nou cartipàs municipal. El nou govern de 12 començarà demà a caminar. Llegiu notícia i veieu competències aquí.

Dimarts 30, 15.30h. El Sitgestiu 2020 ofereix una gran proposta cultural. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, i el director del Consorci del Patrimoni de Sitges, Pere Izquierdo, han presentat la programació aquest migdia. Consulta aquí tota la programació.

Dimarts 30, 12.30h Eric Solís, sorprenent guanyador de l’Interescolar. L’Escola d’Escacs del Casino Prado, aprofitant que els escacs es poden jugar en línia, no va voler donar per acabat el curs sense organitzar el seu campionat. Llegeix aquí notícia.

Dimarts 30, 10h. El nou Govern de 12 comença a caminar. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, signa avui el cartipàs de dsitribució de competències. Llegiu notícia i veieu competències aquí.

imarts 30, 8.30h. I la cultura? No tan bé, gràcies! El director de Node Garraf, Isidre Also, publica avui un article a Via Empresa sobre els problemes estructurals i cojunturals del sector cultural. El podeu llegir aquí.

Dimarts 30, 7.30h. Les perruqueries locals afronten la crisi amb un futur incert. Demanen una reducció de l’IVA. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 19h. Abigail Garrido trasllada a Protecció Civil la sortida espontània dels balls. L‘Ajuntament analitzarà els vídeos per si considera que ha d’emprendre accions. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 17h. L’Ajuntament i el Consorci del Patrimoni signen un conveni amb la Fundació Stämpfli. Regula la col·laboració entre els tres organismes. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 14.30h. La deixalleria mòbil arriba avui a la plaça Catalunya, Es tracta d’un servei que recorre diferents barris i sectors del municipi.

Dilluns 29, 13h. Recuperació lenta: el sector turístic encén l’alarma. Elevada ocupació els caps de setmana, excessivament baixa els dies laborables. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 12h. Comencen els casals d’estiu. Els col·legis Miquel Utrillo, Esteve Barrachina i Maria Ossó i el Retiro han obert avui el teló de les activitats per infants.

Dilluns 29, 11h. Creieu que durarà l’acord d’ampliació del Govern municipal? La nostra pregunta de la setmana. Podeu respondre aquí.

Dilluns 29, 10.30h. Óscar León se suma a la indignació per les aglomeracions de la Festa Major de Ribes. El regidor de Ciutadans demana “responsabilitat i sentit comú”. Ahir, Fem Poble també va criticar les concentracions.

Dilluns 29, 10h. El Gremi d’Hostaleria celebra dijous la seva assemblea anual. Estarà centrada en els efectes de la Covid-19, tot i que també abordarà projectes estratègics de Sitges.

Dilluns 29, 8h. Ribes celebra la Festa Major confinada. A les 7.15h han sonat les campanes i a les 10.30h se celebrarà l’Ofici de Festa Major. A les 12.30h hi ha programat un concert de Festa Major al Centre Parroquial. Veieu programa.

Diumenge 28, 20h. Tornen les cues dels diumenges. Tràfic intens a l’autopista del Garraf. Llegiu notícia i veieu vídeo aquí.

Diumenge 28, 19h. El mesurador d’aforament segueix el ritme de l’ocupació a les platges. Aquesta tarda la plataga de Garraf arriba també al 100 per cent de l’aforament permés, al costat de les platges de la l’Estanyol, Bassa Rodona, Ribera, la Fragata, Sant Sebastià i Balmins. La resta es troben entre el 30 i el 60 per cent de la ocupació permesa.

Diumenge 28, 17h. La sortida espontània de balls trenca les mesures de protecció. Polèmica a Ribes per les aglomeracions d’aquest migdia. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Diumenge 28, 13h. Esclata la Traca àerea a la Festa Major de Ribes. Des de tres punts i amb els carrers i les places amb centenars de persones i una baixada de gralles espontània. Veieu el vídeo.

Diumenge 28, 12h. Ara mateix sis platges es troben al límit d’aforament. La Riera Xica, l’Estanyol, la Bassa Rodona, la Fragata i la Ribera i Sant Sebastià estan al 95 i 100% de l’ocupació permesa. El nou mesurador permet evitar les aglomeracions. Llegiu aquí notícia.

Diumenge 28, 11h. Un accident provoca el tall d’un carril a la C32 en direcció a Sitges. L’accident ha provocat 1km de retenció i Trànsit demana incrementar les precaucions en el trajecte de Castelldefels a Sitges.

Diumenge 28, 11h. Les entitats culturals i esportives de Sitges i Sant Pere de Ribes se sumen al 28J. Façanes i perfils de les xarxes socials s’omplen amb la bandera de l’arc de Sant Martí, en el Dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+.

Diumenge 28, 10h. La Festa Major de Ribes comença avui, vigília de Sant Pere. Serà un edició inaudita, sense balls populars al carrer. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 28, 9.30h. Un mesurador permet saber en temps real la gent que hi ha a les platges. És d’accés lliure i s’ha instal·lat per evitar aglomeracions. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 28, 9h. L’estudi serològic del CAP de Sitges dóna un resultat 100% negatiu. La manca de seroprevalença de la Covid-19 entre el personal sanitari i administratiu del CAP de Sitges enforteix les mesures de prevenció. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 28, 7.30h. Els goigs de Sant Pere reviuen en una gravació. Han estat enregistrats per la Coral Levare i mostra imatges inèdites de la parròquia i de Ribes. Llegiu notícia i veieu vídeo.

Dissabte 27, 18.30h. Els jardins del Retiro acullen demà (12h) un vermut musical acústic. Hi participen Sergi Ramírez, Joan Pinós i Pinyu Martí, amb presentació de Ràdio Sitges.

Dissabte 27, 17.30h. La morfinòmona, relat de Lídia Gázquez. Inspirat en l’emblemàtica obra de Santiago Rusiñol, va guanyar el concurs de relats de Museus de Siutges. Podeu llegir-lo a L’Eco d’aquesta setmana i i veure el vídeo que ha adaptat Ràdio Sitges.

Dissabte 27, 17h. Cinc de les setze platges obertes a Sitges mostraven una ocupació del 100 per cent fa una hora, segons el nou mesurador de l’Ajuntament. Es tracta de les platges de l’Estanyol, la Bassa Rodona, la Ribera, Sant Sebastià i Balmins; la resta estaven al voltant del 60 per cent del límit del seu aforament. Veieu el contador.

Dissabte 27, 16h. Les piscines municipals de Sitges i de Sant Pere de Ribes estan obertes. Avui reben els primers banyistes en cap de setmana, amb unes estrictes mesures de limitació d’aforament.

Dissabte 27, 13.30h. José Tendero apel·la al nou regidor de Governació a abordar el top manta. El regidor de Ciutadans pregunta en públic a José Maria Martínez arran el resultat de la votació ahir al Parlament sobre la venda il·legal. Veieu tuit.

Dissabte 27, 12h. Arrenca la Festa Major de Ribes. La presentació en streaming del Programa i la Separata encenten els actes d’una festa sense balls populars. Veieu tuit.

Dissabte 27, 11h. La Policia Local també se suma al Dia Mundial de l’Orgull Gai. Ha adaptat el seu escut amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. Veieu imatge.

Dissabte 27, 10h. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes valora el primer any de mandat, enmig d’unes festes majors de Sant Joan i Sant Per inaudites. A L’Eco d’aquesta etmana entrevistem Abigail Garrido. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 27, 9h.Sitges i Ribes commemoren el Dia Mundial de l’Orgull amb diferents actes i missatges de reivindiciació i visibilitat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 26, 21h. Els socis de l’Ateneu Popular participen en una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Malvasia. L’han feta aquesta tarda dins el programa del centre de visites a entitats. Veieu tuit.

Divendres 26, 19h. La Policia Local frustra una macrofesta de tres dies a Vallpineda. Va començar el dia de la revetlla, però es va acabar abans d’hora el matí de Sant Joan. Llegiu notícia aquí.

Divendres 26, 18h. Sitges i Ribes mantenen avui el mateix nomnre de positius acumulats. Són 179 i 204 respectivament.

Divendres 26, 16h. El nou servei de control d’accés a les platges ja està en funcionament. Està format per trenta informadors contractats per l’Ajuntament. Veieu imatge.

Divendres 26, 14h. El top manta de Sitges arriba al Parlament. La Comissió d’Interior vota en contra d’ampliar la presència de Mossos. Llegiu notícia i veieu les intervencions de Manu Rodríguez (Cs) i Aurora Carbonell (ERC).

Divendres 26, 12.30h. El Ple desencalla la construcció de 175 habitatges de lloguer públic. La proposta presentada pel Govern va ser aprovada per unanimitat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 26, 11.30h. Continuen les investigacions sobre el cadàver trobat ahir a Ribes. Els Mossos treballen amb diferents tesis i no descarten que la mort hagi pogut ser violenta. Llegiu notícia d’ahir de la troballa.

Divendres 26, 11h. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, serà diumenge a Sitges. Participarà en l’acte institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Divendres 26, 9h Avui acaba el termini per a sol·licitar ajuts pels efectes de la Covid-19. Estan adreçats a finançar lloguers o hipoteques, fomentar la consolidació dels treballadors autònoms i per a la contractació laboral de persones i per a la millora de l’ocupació. Podeu formalitzar els tràmits aquí.

Divendres 26, 7.30h. El retard en la recuperació, l’estabilitat dels contagis i el nou Govern, a L’Eco. El setmanari dedica una àmplia atenció a com viuen Sitges i Ribes la represa. Llegiu resum aquí.

Dijous 25, 20h. Afectacions de fins a 40 minuts al servei de Rodalies. Un comboi ha atropellat una persona a Bellvitge.

Dijous 25, 19h. Apareix un cos sense vida a la riera de Ribes. El cadàver va ser trobat per un home que passejava amb el seu gos ahir a la nit. Llegiu notícia aquí.

Dijous 25, 18.30. El Ple de l’Ajuntament s’atura durant deu minuts. Quan es repringui serà l’hora de votar les mocions presentades per l’oposició.El podeu seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous 25, 17.30. El Ple de l’Ajuntament afegeix 300.000 euros per ajudar a autònoms i empreses. El podeu seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous 25, 16.30h. Una quinzena de persones protesten a la plaça de l’Ajuntament. El motiu de la queixa és la ubicació dels nous contenidors.

Dijous 25, 16h. Comença el Ple municipal, el primer en què el Govern tindrà majoria absoluta. Es fa de manera telemàtica. El podeu seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous 25, 14.30h. Ribes puja un positiu (204), Sitges es manté en la mateia xifra (179). Fa vuit dies que el nombre de contagis es manté estable a la vila.

Dijous 25, 13h. Contenidor buit i envoltat de brossa. La imatge d’un dels nous contenidors, al carrer cardenal Vidal i Barraquer, envoltat de bosses d’escombraria i buit a l’interior genera indignació. Veieu el vídeo al twitter de l’Ajuntament.

Dijous 25, 12.30h. L’Ajuntament celebra avui (16h) el Ple extraordinari telemàtic del mes de juny. El podeu seguir mitjançant el canal de Youtubé. Accediu-hi aquí.

Dijous 25, 11h. El tuit enigmàtic, però clarificador de Luismi García. L’ha fet, a les 9 hores, poc abans de pujar a l’Ajuntament per signar l’ampliació de Govern. Veieu-lo aquí.

Dijous 25, 10.30h. El PSC i El Margalló entren al Govern. L’ampliació ha estat possible després de l’entesa a la que han arribat els representants del PSC i de Guanyem. Llegiu notícia aquí i veieu els punts de l’acord.

Dijous 25, 9h. Els tres partits del Govern (ERC, SGI i Guanyem Sitges) signaran l’ampliació de l’executiu amb el PSC i El Margalló. L’acte, programat ahir a la matinada, es farà un cop finalitzi la reunió de Govern que se celebra ara a la Saló de Plens de la Casa de la Vila.

Dijous 25, 7.30h. Guanyem Sitges aprova sumar el PSC al Govern, durant l’assemblea realitzada ahir. La formació emetrà aquest matí un comunicat on exposa les raons.

Dimecres 24, 18h. Nit de Sant Joan “sense incidents greus i escasses infraccions detectades”. La Policia Local subratlla el bon comprotament cívic registrat ahir durant la revetlla. Veieu tuit.

Dimecres 24, 17.30h. Guanyem Sitges celebra avui una assemblea per validar l’entesa amb el PSC. Valoraran i votaran el document d’ampliació del Govern després dels canvis valorats per representants dels dos partits dijous passat. Veieu el resultat de les negociacions.

Dimecres 24, 12.30h. La Policia Local assenyala que els organitzadors no van notificar ahir a Interior l’organització de l’acte de recepció de la Flama del Canigó. L’ANC apunta que li corresponia a fer a la Regidoria de Cultura. Veieu tuit de la Policia i llegiu notícia de l’acte aquí.

Dimecres 24, 12h. L’Hospital celebra el seu patró amb un senzill acte de reafirmació. Enguany no s’ha celebrat la missa de la capella, sinó una pregària als jardins, que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor de NH, Ignasi Rubí. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 24, 9.30h. Les platges de Sitges tornaran a obrir a les 10h. Han estat tancades tota la nit per evitar aglomeracions.

Dimarts 23, 21.30h. La flama del Canigó arriba a Sitges sense permís. L’acte s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntamebt, tot i no tenir l’aprovació de la Policia Local. Llegiu notícia i veieu foto.

Dimarts 23, 18.30h. Quin tipus de turisme faràs aquest estiu? La nostra pregunta de la setmana. Podeu respondre aquí.

Dimarts 23, 17h. Junts per Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó demanen una auditoria a la piscina. Les tres formacions de l’oposició volen saber la viabilitat econòmica d’un equipament que arrossega un dèficit des de l’inici.

Dimarts 23, 14.30h. Els 21 morterets anuncien la festa del Poble Sec. La majoria d’actes s’han ajornat, però l’anunci de festa amb els morteres s’ha mantingut.

Dimarts 23, 13h. Les tanques ja estan preparades a les platges de Sitges. L’Ajuntament no hi permetrà l’accés des d’aquesta tarda i fins a demà a primera hora. Veieu imatge aquí.

Dimarts 23, 12h. El nombre de defuncions ja és inferior l’any passat. La primera quinzena de juny hi va haver menys morts a la vila que en els mateixos dies del 2019. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 23, 11.30h. Sitges i Sant Pere de Ribes mantenen el mateix el mateix nombre de positius. A Sitges són 179 i a Ribes i les Roquetes, 203. Consulteu dades aquí.

Dimarts 23, 10h. La flama del Canigó arribarà avui a les 19.30h a la plaça de l’Ajuntament. L’acte està convocat pel mateix consistori, l’ANC, Òmnium i l’associació de la Flama del Canigó.

Dimarts 23, 9.30h. Primeres campanyes municipals que no són pel coronavirus. Fan referència al nou servei de neteja i a l’Orgull Gai. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 23, 8h. Les platges tancaran avui a les 18h i no obiraran fins demà a les 10h. L’objectiu de la mesura és evitar aglomeracions.

Dilluns 22, 17h. L’Ajuntament edita un vídeo per a presentar el nou servei de neteja i recollida de residus. La segona part del canvi s’està executant aquests dies. Veieu vídeo.

Dilluns 22, 16h. L’OAC de Garraf i les Botigues obre de nou. Les gestions a realitzar en tites deus oficines s’han de fer amb cita prèvia. Podeu reservar-ne aquí.

Dilluns 22, 14.30h. Sant Camil es manté amb un únic ingressat per Covid-19. L’Hospital de Vilafranca ja no en té cap. Llegiu notícia i consulteu les dades aquí.

Dilluns 22, 13h. Una setmana sense cap positiu a Sitges. La vila es manté en els 179 casos positius acumulats; Sant Pere de Ribes n’ha pujat dos. Llegiu notícia i consuteu les dades aquí.

Dilluns 22, 11h. Sense festes, però amb petards. Sitges celebra Sant Joan sense la revetlla de la plaça Catalunya, però amb el so caractarístic dels coets que acompanya aquestes dates. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 22, 9.30h. El Consell d’Infants celebra avui (19h) la sessió de cloenda del curs al Palau de Maricel. A causa de les restriccions d’accés, l’acte es podrà seguir també pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dilluns 22, 7.30h. Acaba l’Estat d’Alarma; obren els parcs i les instal·lacions esportives. El pavelló, la piscina, el rocòdrom i l’skate park tornen a funcionar des d’avui. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 21, 19h. Guanyem Sitges convoca la seva gent a una assemblea per validar l’entesa amb el PSC. Serà el dia de Sant Joan al vespre a l’Ateneu. Llegiu notícia sobre l’entesa.

Diumenge 21, 16h. Les platges de Sitges van recuperant la normalitat el primer dia d’estiu. Les fronteres han reobert i ja s’han deixat veure els primers turistes.

Diumenge 21, 13h. “Un Corpus diferent”. Aquest és el vídeo que ha presentat avui la Comissió de Corpus per mostrar la celebració singular d’enguany. Veieu-lo aquí.

Diumenge 21, 12h. Els nous contenidors ja són al carrer. Els recipients es van instal·lar la nit de divendres en diversos barris de la vila. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 21, 10.30h. L’Ajuntament de Sitges se suma al Dia Mundial de l’ELA. Els regidors participen en la campanya de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. Veieu imatge.

Diumenge 21, 9.30h. El vídeoclip La cirereta ja és visible per celebrar el Dia Internacional de la Música. L’ha impulsat la regidoria de Cultura per fomentar el talent local. Llegiu notícia i veieu vídeo aquí.

Diumenge 21, 7.30h. On són els corredors? L’allau d’esportistes que es va veure a començament de maig al Passeig ha desaparegut. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 20, 18.30h. Ribes i les Roquetes inicien unes festes majors telemàtiques i de petit format. Tots els detalls de les dues celebracions, a l’especial de Festa Major d’aquesta setmana a L’Eco. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 20, 18h. Un centenar de persones participen en la concentrció de protesta a favor de les persones refugiades. S’ha celebrat a la Fragata sota el lema Aturem el feixisme i el racisme.

Dissabte 20, 16h. Sitges celebra el Dia de la Música amb un clip interpretat per artistes locals. La peça La cirereta s’ha enregistrat a diversos espais que han estat en primera línia de front davant la Covid-19. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 20, 14h. La Penya d’Escacs del Prado organitza 32è campionat interescolar d’escacs. Després de la sessió del matí lideren la classificació Daniel Chiochia, Martí Marín, Martina Lázaro i Eric Solís. A la tarda hi tornen.

Dissabte 20, 12.30h. Les platges registren avui una elevada afluència de gent, tot i que sense arribar a la massificació. El passeig de Vilanova torna a tenit cotxe estacionats fins arribar al Vinyet.

Dissabte 20, 11h. L’Hospital de Sant Joan Baptista programa visites presencials de familiars. Seran a partir de dilluns al jardí.

Dissabte 20, 10h. Guanyem Sitges portarà a l’assemnlea el principi d’acord amb el PSC. L’entesa necessitarà l’aval dels adherits. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 20, 9h. Sitges s’ha llevat amb contenidors nous en diversos barris. Es tracta del pla de renovació dels serveis de netja, reprès després del confinament. El canvi d’ubicació en alguns carrers ha provocat queixes de veïns.

Dissabte 20, 7.30h. El sector alimentari encara suposa el doble que abans de la crisi. El mes de maig, els supermercats van facturar més del doble que l’hostaleria a Sitges. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 19, 22h. El PSC i Guanyem Sitges desencallen les diferències i encaminen l’acord per ampliar el Govern municipal. Hi ha un principi d’entesa per sortejar els dos punts de conflicte. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 20h. Els regidors Xavier Salmerón i Júlia Vigó inauguren l’exposició Barcelona – Stonewall, un viatge d’anada i tornada a les primeres manifestacions LGTBI+. Mostra 34 fotografies a l’Estudi Vidal. Veieu imatges de la inauguració i llegiu notícia de l’exposició.

Divendres 19, 18h. Les col·laboracions d’aquesta setmana a L’Eco: Dani Alba, Aurora Carbonell, Pere Coll, Graciela Falconi, Lídia Gázquez, Anna Grimau, Ivan Martínez, Natàlia Matas, Pedro Palacios, Manel Pérez, Dani Piques, Isidre Roset, Xavier Salmerón – Júlia Vigó, Leo Stöber i Ignasi Viladevall. Llegiu resum aquí.

Divendres 19, 16.30h. Aurora Carbonell subratlla la cohesió del Govern. Ho fa en un article que publica L’Eco aquesta setmana. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 15h. Sitges manté els 179 contagis i Ribes en puja un, fins als 202. Totes dues poblacions mantenen unes mitjanes notablement per sota de la catalana.

Divendres 19, 13h. El Prado i el Retiro preparen els seus casals d’estiu. Les dues entitats històriques proposen activitats per a noies i nois de 10 a 14 anys.

Divendres 19, 12h. L’Estudi Vidal acull una exposició amb imatges de les primeres manifestacions del moviment LGTBI a Barcelona i Nova York. Presenta 34 fotografies en blanc i negre. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 11.30h. El pas zebra del Primer de Maig amb la Ribera llueix els colors LGTBI. És una de les accions per reivindicar l’Orgull Gai, que se celebra el dia 28. Veieu imatge.

Divendres 19, 10.30h. Les fases ja són història. Les novetats del nou avenç d’avui. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 9.30h. Les instal·lacions esportives tornaran a obrir dilluns vinent. La piscina, els camps de futbol i l’skate park funcionaran la setmana vinent.

Divendres 19, 9h. Representants del PSC i de Guanyem es van reunir ahir per abordar l’ampliació del Govern. La reunió no va donar fruits, però a la nit es van assolir avenços en converses i missatges posteriors.

Divendres 19, 8h. L’Espai Jove obrirà portes dilluns vinent. El centre oferirà aules d’estudi amb cita prèvia entre el 25 de juny i el 9 de juliol.

Divendres 19, 7.30h. Catalunya surt de la fase 3 en la qual va estar-hi ahir. La Generalitat reprén les competències en la gestió de la crisi i decreta que fins després de Sant Joan es mantenen reduccions en els aforaments al 50% en espais tancats i 75% als oberts.

Divendres 19, 7h. El nou escenari socioeconòmic, l’ampliació del Govern i la Festa Major de Ribes, a L’Eco. Reportatges, informacions, dades i opinions per abordar l’actualitat local. Ja al vostre punt de venda i en edició dogital a iQuiosc.cat. Llegiu resum aquí.

La @policiaSitges i els @mossos intensificaran la presència a les zones d’oci, després de les múltiples baralles de la matinada de dissabte.Dimarts 14, 15.30h. Els Port d’Aiguadolç suspèn els Concerts de Mitjanit. L’organització havia previst mesures de seguretat i un espai adaptat, però finalment no han pogut manir la proposta.

Dimarts 14, 13h. Sitges manté dades, Ribes continua pujant. Lleu repunt a Sant Pere de Ribes, amb nou casos positius en quatre dies. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 14, 11.30h. El Festival manté la seva convocatòria entrte el 8 i el 18 d’octubre. Ha presentat el seu cartell, dedicat als 100 anys del Dr. del Gabinet Caligari. Veieu cartell.

Dimarts 14, 9.30h. Ribes és l’objectiu avui Trobada de Petons i Abraçades del col·lectiu Dolça Revolució. Els negacionistes catalans han convocat la gent avui en un punt indeterminat del municipi. Llegiu notícia.

Dimarts 14, 8.30h. Doble fuita de gas ahir a la nit al centre de Sitges. Van ser als carrers Europa i Bassa rodona. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 13, 21.30h. Fuita de gas al carrer Europa. La Policia Local ha tallat el tram entre el carrer Antoni Gaudí i el passeig de Vilanova. S’hi han desplaçat també els Bombers.

Dilluns 13, 18h. Batalla campal al Dos de Maig. Tres baralles la matinada de dissabte a diumenge impliquen desenes de joves i deixen, com a mínim, dos ferits. Llegiu notícia i veieu vídeos aquí.

Dilluns 13, 16.30h. La Junta de Govern local s’ha reunit quest matí. Ha arribat a tretze acords diferent i de diversos àmbits. Llegiu aquí els acords.

Dilluns 13, 13h. Diverses tendes de campanya acampen el passeig de Balmins. L’acampada lliure està prohibida i apareixen les primeres imatges per les xarxes socials. Vegeu aquí imatge.

Dilluns 13, 12.30h. Sitges i Ribes no registren avui cap nou cas, després del lleu repunt del cap de setmana. L’augment de positius a Sitges aquest mes de juliol és sensiblement superior a la mitjana del país. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 13, 11.30h. Les residències de gent gran tornen a tancar portes i accepten la mesura amb resignació. Els tres centres locals ja han cancel·lat les visites programades i els nous ingressos previstos per a aquesta setmana. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 13, 8.30h. El Departament de Salut tanca les tres residències de Sitges per “minimitzar el risc en els grups de població més vulnerables i incrementar les mesures de protecció als centres residencials i centres de dia”. Des d’avui els centres no poden rebre visites. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 12, 18.30h. Quatre nous positius a Sitges encenen les alarmes. El Departament de Salut decreta mesures de confinament a les residències locals (Hospital, Sitges Park i Las Magnolias). Llegiu notícia i consulteu les dades.

Diumenge 12, 15.30h. Bàrbara Scuderi i Jordi Triquell presenten el seu disc de versos i música. Serà aquesta tarda, a les 19.30h al Celler de Can Pagés, a les Torres. El disc està produït per Andy Parcerisas.

Diumenge 12, 12h. El congrés d’ERC Garraf tensa les relacions entre la militància activa de Sant Pere de Ribes i l’executiva comarcal. Tomàs Álvaro revalida el càrrec entre les protestes prèvies d’una vintena d’afiliats ribetans. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 12, 8h. Primer cap de setmana del nou Punt Lila adaptat a les exigències preventives del conctext actual. Dues parelles itinerants fan assessor els més joves sobre violències masclistes a peu de carrer.

Dissabte 11, 20h. Sant Pere de Ribes podria acollir la segona Trobada de Petons i Abraçades del col·lectiu Dolça Revolució. L’Ajuntament ja ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra un acte que incompleix les mesures de prevenció contra el coronavirus. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 18h. Jornada negra a les platges de Sitges. Dues persones hi han perdut la vida en un sol dia. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 16.30h. Els bombers apaguen l’incendi del carrer Parellades. Les flames s’han originat en un pati interior. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 12.30h. Sitges manté els mateixos casos positius que ahir divendres (187), mentre que Sant Pere de Ribes en suma tres de nous (216). Des de la finalització de l’Estat d’Alarma, el passat 21 de juny, totes dues poblacions han registrat, respectivament, 7 i 12 contagis de Covid-19.

Dissabte 11, 11.30h. Tensió en l’assemblea d’Esquerra Garraf. Militants de Sant Pere de Ribes protesten per les darreres decisions que ha pres l’executiva comarcal en relació a la secció local, com ara obligar a dimitir el cap de llista Xavi Pascual. Durant les properes hores, més informació.

Dissabte 11, 10h. Junts per Sitges critica que les llars d’infants no reobrin fins al setembre. La regidoria d’Educació ha pres la decisió després d’enquestar les famílies dels dos centres. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 11, 9h. La secció fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans reprèn la seva activitat amb una exposició col·lectiva de 21 fotògrafs. Avui dissabte, a partir de les 12h, es pot visitar a l’Espai Cultural Pere Stämpfli.

Divendres 10, 21.30h. L’acte de record a les víctimes de la Covid-19 ha estat marcat per l’emotivitat i l’homenatge als col·lectius que s’hi van deixar la pell. Hi han intervingut testimonis, protagonistes i músics. Ha tancat l’acte –que s’ha celebrat a les terrasses del Palau de Maricel–, l’alcaldessa, Aurora Carbonell. Veieu imatges.

Divendres 10, 18h. El Port d’Aiguadolç és l’escenari de la nova campanya de Ports de Catalunya. Promociona els ports i la navegació des d’una òptica segura i de qualitat. Podeu veure el vídeo aquí.

Divendres 10, 15.30h. Un positiu nou per dia a Sitges. Les dades de positius nous estan mostrant alguns moviments que podrien ser preocupants en cas de persistir. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 10, 13h. La draga segueix damunt la taula. Aquesta setmana ja han reobert el 100% dels concessionaris de platges i tots els xiringuitos excepte dos: el Xiringuito Waipiqui (a la platja de la Bassa Rodona) i el Xiringuito Montañez (a la Riera Xica). Llegeix aquí notícia.

Divendres 10, 12h. L’home ferit en la discussió del carrer Espalter continua inconscient. Els fets van passar dilluns al migdia. Llegiu notícia aquí.

Divendres 10, 10.30h. Festa Major adaptada. El nostre editorial d’aquesta setmana. El pots llegir aquí.

Divendres 10, 9.30h. L’Ajuntament homenatja avui a les víctimes de la Covid-19. Serà en un acte al Palau de Maricel, que es podrà seguir pel canal de YouTube (21h) del consistori. Veieu programa.

Divendres 10, 8h. Les alertes per un possible rebrot, les primeres multes a pisos turístics i el top manta, a L’Eco. L’actualitat local té aquesta setmana diversos focus d’atenció. Llegiu resum aquí.

Dijous 9, 19h. El jardí de Can Ferratges reobrirà demà. El parc públic portava mesos tancat per tasques de manteniment i adequació.

Dijous 9, 16.30h. Un positiu més a Sitges. És el segon aquesta setmana, mentre que a Sant Pere de Ribes es mantenen les mateixes xifres.

Dijous 9, 13h. Junts per Sitges també reclama la draga. L’Ajuntament fa dos dies que té tots els permisos, però encara no ha decidit què farà. Llegiu aquí tuit.

Dijous 9, 11h. Dels actes que es puguin celebrar de la Festa Major, quin prioritzaríeu? La nostra pregunta de la setmana. Podeu respondre aquí.

Dijous 9, 10.30h. S’eliminen les tanques del passeig Marítim. El carril bici es mantindrà i només hi haurà un carril de ciurculació per als cotxes sentit Terramar. Llegiu aquí notícia.

Dijous 9, 8h. L’ús de la mascareta és obligatori des d’avui a tot Catalunya. La resolució de la Generalitat entra en vigor. Llegiu normativa.

Dimecres 8, 18h. Sense rastre de cap rebrot (a hores d’ara). Després de l’augment dels sis primers dies de juliol, les xifres de Sitges i Ribes es mantenen estables. Llegiu notícia i veieu dades aquí.

Dimecres 8, 14.30h. El top manta i els apartaments turístics arriben a l’Agència de Salut Pública. Ciutadans ha presentat dues instàncies pels riscos sanitaris que provoquen. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 8, 12.30h. L’Ajuntament organitza un acte d’homenatge i record a les víctimes de la Covid-19. Se celebrarà demà divendres a les 21h a les terrasses del Palau de Maricel. Serà a porta tancada, però es podrà seguir a través del canal de YouTube del mateix consistori.

Dimecres 8, 11h. Les obres de renovació de la depuradora del Poble de Garraf començaran a la tardor. És una de les inversions que va demanar El Margalló per signar l’acord de Govern.

Dimecres 8, 9h. Sitges, sense sorra, però amb manters i amb allotjament il·legal. La Vanguardia publica avui un article sobre els problemes denunciats pel Gremi d’Hostaleria i que protagonitzen la portada de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu article.

Dimecres 8, 7.30h. L’Ajuntament treu dues línies d’ajuts als emprenedors. Estan adreçats a sitgetans que hagin activat empreses en el darrer any o ho facin a partir d’aquest mes de juliol. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 18h. El sector turístic reclama la draga. Els agents econòmics ho van tornar a sol·licitar ahir a a la reunió del Consell de Turisme. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 15.30h. La Comissió està treballant en poder mantenir alguns dels actes tradicionals. Per exemple, l’Ofici i el repic de campanes gairebé segur que es duran a terme. Llegiu aquí notícia.

Dimarts 7, 13h. El coronavirus també s’emporta Santa Tecla. Els balls populars no sortiran el 23 i 24 d’agost, però tampoc no ho faran el 22 i el 23 de setembre: la canalla també haurà d’esperar un any més. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 11h. Els Nou Gats es retroben amb el públic a l’Estudi Vidal. Presenten una exposició sobre gats fins el 15 de juliol. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 7, 9.30h. Sitges i Ribes no augmenten avui cap contagi. Després del significatiu increment dels últims dies, les dades d’avui no es mouen. Consulteu les darreres dades.

Dimarts 7, 8h. L’Ajuntament i la Comissió presentaran avui les conclusions sobre la Festa Major del 2020. Els balls populars no sortiran i no hi haurà actes massius. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 21.30h. L’agredit en una discussió avui al carrer Espalter continua inconscient i ngressat a l’UCI. Els fets han passat quan un home l’ha colpèjat després que intentés aturar-lo quan retirava una coberta publicitària del seu local. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 19.30h. Sitges ha registrat sis casos nous en sis dies; els mateixos que en tot el mes de juny. Sant Pere de Ribes n’ha pujat cinc també aquest mes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 6, 18.30h. L’Ajuntament condemna l’agressió de dissabte a la nit pel seu caràcter homòfob. Una persona de Sitges va denunciar dissabte a la nit haver estat la víctima d’un robatori amb ús de la força i agreujant d’homofòbia. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 17.30h. Doble agressió a Sitges. Dissabte a la nit es va produir una pressumpament de caràcter homòfoba; i avui al migdia una altra per una discussió aparentment irrellevant al carrer Esplater. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 6, 16.30h. Primer Consell de Turisme després de l’assemblea del Gremi, que va aprovar desmacar-se de les iniciatives municipals “si no hi ha un gir” en habitatges turístics il·legals, top manta, Pla de reactivació i sorra a les platges. La reunió se celebra aquesta tarda.

Dilluns 6, 14h. Un ferit greu al carrer Espalter per un agressió. La víctima ha estat traslladada a un centre sanitari amb un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat.

Dilluns 6, 12.30h. Debat obert: Una llibreria al Patronat? La Regidoria de Cultura explora aquesta opció i ha convocat una xerrada dijous (18h) al Centre Cultural Miramar, que comptarà amb la intervenció de Ricard Caba, de la llibreria Els nou rals de Viladecans.

Dilluns 6, 11h. Els cinc positius a Sitges en menys d’una setmana trenquen la tendència estable. L’augment a Sitges els últims quatre dies ha estat notablment més rellevant que a la mitjana catalana. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dilluns 6, 9h. Una sol·licitud de signatures demana aturar el top manta. La campanya ha començat a través de change.org. Podeu accedir-hi aquí.

Dilluns 6, 7.30h. Biodiversitat Sitges denuncia l’accés a la desembocadura de la riera i de la zona del cap de Grills. L’entitat ambientalista mostra preocupació per la sobreocupació d’aquest espai natural. Veieu imatges.

Diumenge 5, 22h. Discrepàncies públiques entre Luismi García i membres de Guanyem arran el projecte de l’Autòdrom. Missatges creuats (i irònics) entre el portaveu socialista i militants de la CUP i de Sitges en Comú, ara socis de Govern. Veieu tuits.

Diumenge 5, 17h. Junts per Sitges denuncia falta d’informació les mesures de reactivació de l’Ajuntament. “Des del 8 de maig no hem tingut cap més notícia sobre les gestions i el treball del pacte, només notes de premsa sobre reunions”. Veieu aquí

Diumenge 5, 14h. Un centenar de persones participen en una manifestació en bicicleta contra el projecte de l’Autòdrom. La marxa ha acabat davant l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Diumenge 5, 12.30h. Sant Sebastià i Balmins són les platges amb més gent avui. A les 12 hores es trobaven prop del 100 per cent de les capacitats marcades enguany. Consulteu els aforaments.

Diumenge 5, 11.30h. Les platges estaran, de moment, sense dutxes i rentapeus, però sí amb la lavabos. Així ho ha comunicat l’Ajuntament a alguns usuaris que s’han queixat. Llegiu tuit.

Diumenge 5, 10h. Jazz als jardins del Retiro avui a les 12h amb Apocadixie Cotton Pickers. És una nova proposta de Ràdio Sitges. Llegiu programa.

Diumenge 5, 9h. La represa torna l’activitat a les residències. Els centres permeten les sortides controlades dels residents. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 5, 7.30h. La Comissió treballa en el programa paral·lel. Estan valorant els actes tradicionals que es puguin mantenir i si se’n pot fer algun de nou adaptat a les circumstàncies. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 4, 20h. Joan Duran presenta el seu darrer llibre al Centre d’Interpretació de la Malvasia. Nua cendra s’havia de presentar el 18 d’abril.

Dissabte 4, 16.30h. La majoria de platges es troben pr sota del 50 per cent d’ubicació, a les 16 hores. La de Garraf és la que més gent en té percentualment. Consulteu aforament.

Dissabte 4, 13h. Luismi García reclama “un espai de platja per gaudir del millor poble del món”. Ho fa arran un tuit del seu company de Govern Xavier Salmerón. Llegiu tuit.

Dissabte 4, 12h. Les firmes de L’Eco d’aquesta setmana: Maria Àngels Bartés, Ivan Martínez, Josep Orriols, David Puertas, Llorenç Roca, Ana Soto, Eduard Terrado. Les contres són d’Anton Ferret (Sitges) i Lali Miret (Ribes). Llegiu resum aquí.

Dissabte 4, 10.30h. La Fundació Stämpfli torna a obrir avui. Era el darrer dels centres culturals que encara no ho havia fet després de l’aturada pel confinament. Obre dissabtes i diumenges, de 10 a 14 i de 16 a 19h.

Dissabte 4, 9h. Sense actes a baix a mar. Un decret municipal trasllada a altres espais les activitats previstes a la Fragata, la Ribera i el Passeig Marítim per evitar aglomeracions. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 4, 8h. La fira hippy del Passeig torna a obrir. L’eliminació dels carrils per a viannats ha permès la seva reobertura.

Dissabte 4, 7h. Sant Camil ja no té cap pacient per Covid-19. Des de l’inici de la crisi ha donat prop de 300 altes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 3, 18.30h. Els carrils separadors desapareixen a la zona de vianants del Passeig. La mesura es va implantar amb l’inici de l’Estat d’Alarma per regular la mobilitat,

Divendres 3, 16.30h. El Retiro recupera avui les sessions de cinema. Ahir ho van fer el Prado i els Cinemes Ribes. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 14h. La Comissió de Balls de Ribes suggereix un confinament voluntari com a gest de compromís. També subratlla la seva voluntat de “cooperar per a resoldre la situació”. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 12.30h. El president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, es reuneix amb el flamant regidor de Turisme, Luismi García. És la primera trobada des que el PSC ha entrat el Govern i ha assumit la cartera de Turisme i Projectes estratègics.

Divendres 3, 12h. L’Ajuntament obre el termini per sol·licitar els ajuts socials. Hi ha quatre modalitats: per a persones amb discapacitat, per a material i llibres de text, per a famílies monoparentals i famílies nombroses i perper a persones que cobren una pensió no contributiva o pensions mínimes. Podeu accedir-hi aquí.

Divendres 3, 10.30h. El Gremi d’Hostaleria esclata en indignació. L’assemblea de l’entitat recull el malestar pel top manta, l’operació frustrada de la draga, el retard en la neutralització dels habitatges turístics il·legals i la lentitud del Pacte Local per a la Reactivació. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 9h. La draga no arriba per problemes administratius. Tres platges de la vila es queden sene rebre sorra tot i tenir a punt el trasllat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 3, 8h. La supressió dels balls a la Festa Major, l’operació frustrada de la draga i el top manta, a L’Eco. Les pàgines del setmanari també aboptden si Sitges i Ribes estan preparats en cas d’un rebrot, entre molts altres temes. Llegiu resum aquí.

Dijous 2, 18h. La Masia de Can Milà i el seu entorn s’adequaran per esdevenir el nou Centre de Visitants de Sitges. La segona quinzena de juliol començaran les obres, que tindran una durada de dotze mesos.

Dijous 2, 17h. Sitges té un nou cas de coronavirus i en suma 180. Sant Pere de Ribes ha sumat dos nous casos i en té 209 per la Covid-19.

Dijous 2, 16h. El passeig Marítim recupera part de la seva normalitat. El carril bici i el carril únic per als vehicles continuaran vigents.

Dijous 2, 12h. Els Concerts de Mitjanit: la cultura viva. Un dels principals cicles culturals de l’estiu han anunciat un ampli cartell d’activitats per gaudir de la música en viu i de diferents experiències a partir del 16 de juliol. Llegeix aquí notícia.

Dijous 2, 11h. L’Agència Catalana de Turisme celebra una reunió estratègica a Sitges. L’alcaldesa, Aurora Carbonell, rep els particopants i subratlla en el seu discurs que “Sitges és una destinació segura i amb totes les mesures de seguretat al nostre abast volem atreure els turistes i visitants per poder contribuir a reactivar l’economia de la vila”.

Dijous 2, 10h. El Gremi d’Hostaleria celebra avui la seva assemblea. La cita abordarà la crítica situació actual arran la crisi de la Covid-19 i també altres problemes d’àmbit local.

Dijous 2, 8.30h. El cinema torna avui a Sitges i a Ribes. El Prado i els Cinemes Ribes reprenen avui la programació, després de tres mesos i mig. Demà ho farà el Retiro. Llegiu notícia aquí.

Dijous 2, 7h. Resignació i tristesa davant la suspensió de la sortida dels balls a la Festa Major. La notícia, avançada ahir a la nit per L’Eco, es va exposar a la reunió de la Comissió de Festa Major i es farà pública oficialment en els propers dies. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 1, 22.30h. Els balls no sortiran a la Festa Major. Així s’ha exposat a la reunió de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla celebrada aquest vespre. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 1, 17.30h. Sitges es manté en el mateix nombre de contagis des de fa quinze dies. La xifra dels 179 positius no es belluga des del 15 de juny. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 1, 16h. El Govern municipal aprova la pròrroga extraordinària del contracte del servei d’instal·lació, manteniment, desmuntatge i emmagatzematge de l’abalisament de les platges de Sitges. Hi ha donat el vist-i-plau avcuio a la Comissió de Govern.

Dimecres 1, 14h. Heinz presenta la seva campanya d’estiu a nivell estatal a Sitges. La marca de salses publica una enquesta que ressalta que Sitges és el millor lloc de l’Estat per passar les vacances.

Dimecres 1, 13h. Donació de sang, demà a Sitges. L’equip estarà instal·lat, matí i tarda al Centre Cultural Miramar. Podeu obtenir més informació aquí.

Dimecres 1, 11h. El Gremi d’Hostaleria i el regidor de Via Pública, Jaume Monasterio, aborden la recollida de residus. Han celebrat una reunió per tractar els dubtes que tenien restaurants, bars i hotels.

Dimecres 1, 9h. El nou Govern ampliat celebra la seva primera reunió. Els regidors d’ERC, PSC, SGI, Guanyem i El Margalló s’han reunit per primer cop aquest matí.

Dimecres 1, 8h. Sitges només ha tingut cinc positius en tot el mes de juny. Sant Pere de Ribes ha incrementat en dotze casos en 30 dies. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 1, 7h.La polèmica de la sortida espontània de balladors a Ribes supera l’àmbit local. Televisions d’àmbit estatal s’interessen pel que va succeir del dia 28. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 30, 18.30h. Construïm subratlla “la incapacitat del Govern per arribar a acords” a Sant Pere de Ribes. En un comunicat fet públic avui, el principal partit de l’oposició demana autocrítica al PSC de Ribes i les Roquetes.

Dimarts 30, 17.30h. Aurora Carbonell firma el nou cartipàs municipal. El nou govern de 12 començarà demà a caminar. Llegiu notícia i veieu competències aquí.

Dimarts 30, 15.30h. El Sitgestiu 2020 ofereix una gran proposta cultural. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, i el director del Consorci del Patrimoni de Sitges, Pere Izquierdo, han presentat la programació aquest migdia. Consulta aquí tota la programació.

Dimarts 30, 12.30h Eric Solís, sorprenent guanyador de l’Interescolar. L’Escola d’Escacs del Casino Prado, aprofitant que els escacs es poden jugar en línia, no va voler donar per acabat el curs sense organitzar el seu campionat. Llegeix aquí notícia.

Dimarts 30, 10h. El nou Govern de 12 comença a caminar. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, signa avui el cartipàs de dsitribució de competències. Llegiu notícia i veieu competències aquí.

imarts 30, 8.30h. I la cultura? No tan bé, gràcies! El director de Node Garraf, Isidre Also, publica avui un article a Via Empresa sobre els problemes estructurals i cojunturals del sector cultural. El podeu llegir aquí.

Dimarts 30, 7.30h. Les perruqueries locals afronten la crisi amb un futur incert. Demanen una reducció de l’IVA. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 19h. Abigail Garrido trasllada a Protecció Civil la sortida espontània dels balls. L‘Ajuntament analitzarà els vídeos per si considera que ha d’emprendre accions. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 17h. L’Ajuntament i el Consorci del Patrimoni signen un conveni amb la Fundació Stämpfli. Regula la col·laboració entre els tres organismes. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 14.30h. La deixalleria mòbil arriba avui a la plaça Catalunya, Es tracta d’un servei que recorre diferents barris i sectors del municipi.

Dilluns 29, 13h. Recuperació lenta: el sector turístic encén l’alarma. Elevada ocupació els caps de setmana, excessivament baixa els dies laborables. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 29, 12h. Comencen els casals d’estiu. Els col·legis Miquel Utrillo, Esteve Barrachina i Maria Ossó i el Retiro han obert avui el teló de les activitats per infants.

Dilluns 29, 11h. Creieu que durarà l’acord d’ampliació del Govern municipal? La nostra pregunta de la setmana. Podeu respondre aquí.

Dilluns 29, 10.30h. Óscar León se suma a la indignació per les aglomeracions de la Festa Major de Ribes. El regidor de Ciutadans demana “responsabilitat i sentit comú”. Ahir, Fem Poble també va criticar les concentracions.

Dilluns 29, 10h. El Gremi d’Hostaleria celebra dijous la seva assemblea anual. Estarà centrada en els efectes de la Covid-19, tot i que també abordarà projectes estratègics de Sitges.

Dilluns 29, 8h. Ribes celebra la Festa Major confinada. A les 7.15h han sonat les campanes i a les 10.30h se celebrarà l’Ofici de Festa Major. A les 12.30h hi ha programat un concert de Festa Major al Centre Parroquial. Veieu programa.

Diumenge 28, 20h. Tornen les cues dels diumenges. Tràfic intens a l’autopista del Garraf. Llegiu notícia i veieu vídeo aquí.

Diumenge 28, 19h. El mesurador d’aforament segueix el ritme de l’ocupació a les platges. Aquesta tarda la plataga de Garraf arriba també al 100 per cent de l’aforament permés, al costat de les platges de la l’Estanyol, Bassa Rodona, Ribera, la Fragata, Sant Sebastià i Balmins. La resta es troben entre el 30 i el 60 per cent de la ocupació permesa.

Diumenge 28, 17h. La sortida espontània de balls trenca les mesures de protecció. Polèmica a Ribes per les aglomeracions d’aquest migdia. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Diumenge 28, 13h. Esclata la Traca àerea a la Festa Major de Ribes. Des de tres punts i amb els carrers i les places amb centenars de persones i una baixada de gralles espontània. Veieu el vídeo.

Diumenge 28, 12h. Ara mateix sis platges es troben al límit d’aforament. La Riera Xica, l’Estanyol, la Bassa Rodona, la Fragata i la Ribera i Sant Sebastià estan al 95 i 100% de l’ocupació permesa. El nou mesurador permet evitar les aglomeracions. Llegiu aquí notícia.

Diumenge 28, 11h. Un accident provoca el tall d’un carril a la C32 en direcció a Sitges. L’accident ha provocat 1km de retenció i Trànsit demana incrementar les precaucions en el trajecte de Castelldefels a Sitges.

Diumenge 28, 11h. Les entitats culturals i esportives de Sitges i Sant Pere de Ribes se sumen al 28J. Façanes i perfils de les xarxes socials s’omplen amb la bandera de l’arc de Sant Martí, en el Dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+.

Diumenge 28, 10h. La Festa Major de Ribes comença avui, vigília de Sant Pere. Serà un edició inaudita, sense balls populars al carrer. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 28, 9.30h. Un mesurador permet saber en temps real la gent que hi ha a les platges. És d’accés lliure i s’ha instal·lat per evitar aglomeracions. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 28, 9h. L’estudi serològic del CAP de Sitges dóna un resultat 100% negatiu. La manca de seroprevalença de la Covid-19 entre el personal sanitari i administratiu del CAP de Sitges enforteix les mesures de prevenció. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 28, 7.30h. Els goigs de Sant Pere reviuen en una gravació. Han estat enregistrats per la Coral Levare i mostra imatges inèdites de la parròquia i de Ribes. Llegiu notícia i veieu vídeo.

Dissabte 27, 18.30h. Els jardins del Retiro acullen demà (12h) un vermut musical acústic. Hi participen Sergi Ramírez, Joan Pinós i Pinyu Martí, amb presentació de Ràdio Sitges.

Dissabte 27, 17.30h. La morfinòmona, relat de Lídia Gázquez. Inspirat en l’emblemàtica obra de Santiago Rusiñol, va guanyar el concurs de relats de Museus de Siutges. Podeu llegir-lo a L’Eco d’aquesta setmana i i veure el vídeo que ha adaptat Ràdio Sitges.

Dissabte 27, 17h. Cinc de les setze platges obertes a Sitges mostraven una ocupació del 100 per cent fa una hora, segons el nou mesurador de l’Ajuntament. Es tracta de les platges de l’Estanyol, la Bassa Rodona, la Ribera, Sant Sebastià i Balmins; la resta estaven al voltant del 60 per cent del límit del seu aforament. Veieu el contador.

Dissabte 27, 16h. Les piscines municipals de Sitges i de Sant Pere de Ribes estan obertes. Avui reben els primers banyistes en cap de setmana, amb unes estrictes mesures de limitació d’aforament.

Dissabte 27, 13.30h. José Tendero apel·la al nou regidor de Governació a abordar el top manta. El regidor de Ciutadans pregunta en públic a José Maria Martínez arran el resultat de la votació ahir al Parlament sobre la venda il·legal. Veieu tuit.

Dissabte 27, 12h. Arrenca la Festa Major de Ribes. La presentació en streaming del Programa i la Separata encenten els actes d’una festa sense balls populars. Veieu tuit.

Dissabte 27, 11h. La Policia Local també se suma al Dia Mundial de l’Orgull Gai. Ha adaptat el seu escut amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. Veieu imatge.

Dissabte 27, 10h. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes valora el primer any de mandat, enmig d’unes festes majors de Sant Joan i Sant Per inaudites. A L’Eco d’aquesta etmana entrevistem Abigail Garrido. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 27, 9h.Sitges i Ribes commemoren el Dia Mundial de l’Orgull amb diferents actes i missatges de reivindiciació i visibilitat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 26, 21h. Els socis de l’Ateneu Popular participen en una visita guiada al Centre d’Interpretació de la Malvasia. L’han feta aquesta tarda dins el programa del centre de visites a entitats. Veieu tuit.

Divendres 26, 19h. La Policia Local frustra una macrofesta de tres dies a Vallpineda. Va començar el dia de la revetlla, però es va acabar abans d’hora el matí de Sant Joan. Llegiu notícia aquí.

Divendres 26, 18h. Sitges i Ribes mantenen avui el mateix nomnre de positius acumulats. Són 179 i 204 respectivament.

Divendres 26, 16h. El nou servei de control d’accés a les platges ja està en funcionament. Està format per trenta informadors contractats per l’Ajuntament. Veieu imatge.

Divendres 26, 14h. El top manta de Sitges arriba al Parlament. La Comissió d’Interior vota en contra d’ampliar la presència de Mossos. Llegiu notícia i veieu les intervencions de Manu Rodríguez (Cs) i Aurora Carbonell (ERC).

Divendres 26, 12.30h. El Ple desencalla la construcció de 175 habitatges de lloguer públic. La proposta presentada pel Govern va ser aprovada per unanimitat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 26, 11.30h. Continuen les investigacions sobre el cadàver trobat ahir a Ribes. Els Mossos treballen amb diferents tesis i no descarten que la mort hagi pogut ser violenta. Llegiu notícia d’ahir de la troballa.

Divendres 26, 11h. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, serà diumenge a Sitges. Participarà en l’acte institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Divendres 26, 9h Avui acaba el termini per a sol·licitar ajuts pels efectes de la Covid-19. Estan adreçats a finançar lloguers o hipoteques, fomentar la consolidació dels treballadors autònoms i per a la contractació laboral de persones i per a la millora de l’ocupació. Podeu formalitzar els tràmits aquí.

Divendres 26, 7.30h. El retard en la recuperació, l’estabilitat dels contagis i el nou Govern, a L’Eco. El setmanari dedica una àmplia atenció a com viuen Sitges i Ribes la represa. Llegiu resum aquí.

Dijous 25, 20h. Afectacions de fins a 40 minuts al servei de Rodalies. Un comboi ha atropellat una persona a Bellvitge.

Dijous 25, 19h. Apareix un cos sense vida a la riera de Ribes. El cadàver va ser trobat per un home que passejava amb el seu gos ahir a la nit. Llegiu notícia aquí.

Dijous 25, 18.30. El Ple de l’Ajuntament s’atura durant deu minuts. Quan es repringui serà l’hora de votar les mocions presentades per l’oposició.El podeu seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous 25, 17.30. El Ple de l’Ajuntament afegeix 300.000 euros per ajudar a autònoms i empreses. El podeu seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous 25, 16.30h. Una quinzena de persones protesten a la plaça de l’Ajuntament. El motiu de la queixa és la ubicació dels nous contenidors.

Dijous 25, 16h. Comença el Ple municipal, el primer en què el Govern tindrà majoria absoluta. Es fa de manera telemàtica. El podeu seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dijous 25, 14.30h. Ribes puja un positiu (204), Sitges es manté en la mateia xifra (179). Fa vuit dies que el nombre de contagis es manté estable a la vila.

Dijous 25, 13h. Contenidor buit i envoltat de brossa. La imatge d’un dels nous contenidors, al carrer cardenal Vidal i Barraquer, envoltat de bosses d’escombraria i buit a l’interior genera indignació. Veieu el vídeo al twitter de l’Ajuntament.

Dijous 25, 12.30h. L’Ajuntament celebra avui (16h) el Ple extraordinari telemàtic del mes de juny. El podeu seguir mitjançant el canal de Youtubé. Accediu-hi aquí.

Dijous 25, 11h. El tuit enigmàtic, però clarificador de Luismi García. L’ha fet, a les 9 hores, poc abans de pujar a l’Ajuntament per signar l’ampliació de Govern. Veieu-lo aquí.

Dijous 25, 10.30h. El PSC i El Margalló entren al Govern. L’ampliació ha estat possible després de l’entesa a la que han arribat els representants del PSC i de Guanyem. Llegiu notícia aquí i veieu els punts de l’acord.

Dijous 25, 9h. Els tres partits del Govern (ERC, SGI i Guanyem Sitges) signaran l’ampliació de l’executiu amb el PSC i El Margalló. L’acte, programat ahir a la matinada, es farà un cop finalitzi la reunió de Govern que se celebra ara a la Saló de Plens de la Casa de la Vila.

Dijous 25, 7.30h. Guanyem Sitges aprova sumar el PSC al Govern, durant l’assemblea realitzada ahir. La formació emetrà aquest matí un comunicat on exposa les raons.

Dimecres 24, 18h. Nit de Sant Joan “sense incidents greus i escasses infraccions detectades”. La Policia Local subratlla el bon comprotament cívic registrat ahir durant la revetlla. Veieu tuit.

Dimecres 24, 17.30h. Guanyem Sitges celebra avui una assemblea per validar l’entesa amb el PSC. Valoraran i votaran el document d’ampliació del Govern després dels canvis valorats per representants dels dos partits dijous passat. Veieu el resultat de les negociacions.

Dimecres 24, 12.30h. La Policia Local assenyala que els organitzadors no van notificar ahir a Interior l’organització de l’acte de recepció de la Flama del Canigó. L’ANC apunta que li corresponia a fer a la Regidoria de Cultura. Veieu tuit de la Policia i llegiu notícia de l’acte aquí.

Dimecres 24, 12h. L’Hospital celebra el seu patró amb un senzill acte de reafirmació. Enguany no s’ha celebrat la missa de la capella, sinó una pregària als jardins, que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor de NH, Ignasi Rubí. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 24, 9.30h. Les platges de Sitges tornaran a obrir a les 10h. Han estat tancades tota la nit per evitar aglomeracions.

Dimarts 23, 21.30h. La flama del Canigó arriba a Sitges sense permís. L’acte s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntamebt, tot i no tenir l’aprovació de la Policia Local. Llegiu notícia i veieu foto.

Dimarts 23, 18.30h. Quin tipus de turisme faràs aquest estiu? La nostra pregunta de la setmana. Podeu respondre aquí.

Dimarts 23, 17h. Junts per Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó demanen una auditoria a la piscina. Les tres formacions de l’oposició volen saber la viabilitat econòmica d’un equipament que arrossega un dèficit des de l’inici.

Dimarts 23, 14.30h. Els 21 morterets anuncien la festa del Poble Sec. La majoria d’actes s’han ajornat, però l’anunci de festa amb els morteres s’ha mantingut.

Dimarts 23, 13h. Les tanques ja estan preparades a les platges de Sitges. L’Ajuntament no hi permetrà l’accés des d’aquesta tarda i fins a demà a primera hora. Veieu imatge aquí.

Dimarts 23, 12h. El nombre de defuncions ja és inferior l’any passat. La primera quinzena de juny hi va haver menys morts a la vila que en els mateixos dies del 2019. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 23, 11.30h. Sitges i Sant Pere de Ribes mantenen el mateix el mateix nombre de positius. A Sitges són 179 i a Ribes i les Roquetes, 203. Consulteu dades aquí.

Dimarts 23, 10h. La flama del Canigó arribarà avui a les 19.30h a la plaça de l’Ajuntament. L’acte està convocat pel mateix consistori, l’ANC, Òmnium i l’associació de la Flama del Canigó.

Dimarts 23, 9.30h. Primeres campanyes municipals que no són pel coronavirus. Fan referència al nou servei de neteja i a l’Orgull Gai. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 23, 8h. Les platges tancaran avui a les 18h i no obiraran fins demà a les 10h. L’objectiu de la mesura és evitar aglomeracions.

Dilluns 22, 17h. L’Ajuntament edita un vídeo per a presentar el nou servei de neteja i recollida de residus. La segona part del canvi s’està executant aquests dies. Veieu vídeo.

Dilluns 22, 16h. L’OAC de Garraf i les Botigues obre de nou. Les gestions a realitzar en tites deus oficines s’han de fer amb cita prèvia. Podeu reservar-ne aquí.

Dilluns 22, 14.30h. Sant Camil es manté amb un únic ingressat per Covid-19. L’Hospital de Vilafranca ja no en té cap. Llegiu notícia i consulteu les dades aquí.

Dilluns 22, 13h. Una setmana sense cap positiu a Sitges. La vila es manté en els 179 casos positius acumulats; Sant Pere de Ribes n’ha pujat dos. Llegiu notícia i consuteu les dades aquí.

Dilluns 22, 11h. Sense festes, però amb petards. Sitges celebra Sant Joan sense la revetlla de la plaça Catalunya, però amb el so caractarístic dels coets que acompanya aquestes dates. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 22, 9.30h. El Consell d’Infants celebra avui (19h) la sessió de cloenda del curs al Palau de Maricel. A causa de les restriccions d’accés, l’acte es podrà seguir també pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

Dilluns 22, 7.30h. Acaba l’Estat d’Alarma; obren els parcs i les instal·lacions esportives. El pavelló, la piscina, el rocòdrom i l’skate park tornen a funcionar des d’avui. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 21, 19h. Guanyem Sitges convoca la seva gent a una assemblea per validar l’entesa amb el PSC. Serà el dia de Sant Joan al vespre a l’Ateneu. Llegiu notícia sobre l’entesa.

Diumenge 21, 16h. Les platges de Sitges van recuperant la normalitat el primer dia d’estiu. Les fronteres han reobert i ja s’han deixat veure els primers turistes.

Diumenge 21, 13h. “Un Corpus diferent”. Aquest és el vídeo que ha presentat avui la Comissió de Corpus per mostrar la celebració singular d’enguany. Veieu-lo aquí.

Diumenge 21, 12h. Els nous contenidors ja són al carrer. Els recipients es van instal·lar la nit de divendres en diversos barris de la vila. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 21, 10.30h. L’Ajuntament de Sitges se suma al Dia Mundial de l’ELA. Els regidors participen en la campanya de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. Veieu imatge.

Diumenge 21, 9.30h. El vídeoclip La cirereta ja és visible per celebrar el Dia Internacional de la Música. L’ha impulsat la regidoria de Cultura per fomentar el talent local. Llegiu notícia i veieu vídeo aquí.

Diumenge 21, 7.30h. On són els corredors? L’allau d’esportistes que es va veure a començament de maig al Passeig ha desaparegut. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 20, 18.30h. Ribes i les Roquetes inicien unes festes majors telemàtiques i de petit format. Tots els detalls de les dues celebracions, a l’especial de Festa Major d’aquesta setmana a L’Eco. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 20, 18h. Un centenar de persones participen en la concentrció de protesta a favor de les persones refugiades. S’ha celebrat a la Fragata sota el lema Aturem el feixisme i el racisme.

Dissabte 20, 16h. Sitges celebra el Dia de la Música amb un clip interpretat per artistes locals. La peça La cirereta s’ha enregistrat a diversos espais que han estat en primera línia de front davant la Covid-19. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 20, 14h. La Penya d’Escacs del Prado organitza 32è campionat interescolar d’escacs. Després de la sessió del matí lideren la classificació Daniel Chiochia, Martí Marín, Martina Lázaro i Eric Solís. A la tarda hi tornen.

Dissabte 20, 12.30h. Les platges registren avui una elevada afluència de gent, tot i que sense arribar a la massificació. El passeig de Vilanova torna a tenit cotxe estacionats fins arribar al Vinyet.

Dissabte 20, 11h. L’Hospital de Sant Joan Baptista programa visites presencials de familiars. Seran a partir de dilluns al jardí.

Dissabte 20, 10h. Guanyem Sitges portarà a l’assemnlea el principi d’acord amb el PSC. L’entesa necessitarà l’aval dels adherits. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 20, 9h. Sitges s’ha llevat amb contenidors nous en diversos barris. Es tracta del pla de renovació dels serveis de netja, reprès després del confinament. El canvi d’ubicació en alguns carrers ha provocat queixes de veïns.

Dissabte 20, 7.30h. El sector alimentari encara suposa el doble que abans de la crisi. El mes de maig, els supermercats van facturar més del doble que l’hostaleria a Sitges. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 19, 22h. El PSC i Guanyem Sitges desencallen les diferències i encaminen l’acord per ampliar el Govern municipal. Hi ha un principi d’entesa per sortejar els dos punts de conflicte. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 20h. Els regidors Xavier Salmerón i Júlia Vigó inauguren l’exposició Barcelona – Stonewall, un viatge d’anada i tornada a les primeres manifestacions LGTBI+. Mostra 34 fotografies a l’Estudi Vidal. Veieu imatges de la inauguració i llegiu notícia de l’exposició.

Divendres 19, 18h. Les col·laboracions d’aquesta setmana a L’Eco: Dani Alba, Aurora Carbonell, Pere Coll, Graciela Falconi, Lídia Gázquez, Anna Grimau, Ivan Martínez, Natàlia Matas, Pedro Palacios, Manel Pérez, Dani Piques, Isidre Roset, Xavier Salmerón – Júlia Vigó, Leo Stöber i Ignasi Viladevall. Llegiu resum aquí.

Divendres 19, 16.30h. Aurora Carbonell subratlla la cohesió del Govern. Ho fa en un article que publica L’Eco aquesta setmana. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 15h. Sitges manté els 179 contagis i Ribes en puja un, fins als 202. Totes dues poblacions mantenen unes mitjanes notablement per sota de la catalana.

Divendres 19, 13h. El Prado i el Retiro preparen els seus casals d’estiu. Les dues entitats històriques proposen activitats per a noies i nois de 10 a 14 anys.

Divendres 19, 12h. L’Estudi Vidal acull una exposició amb imatges de les primeres manifestacions del moviment LGTBI a Barcelona i Nova York. Presenta 34 fotografies en blanc i negre. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 11.30h. El pas zebra del Primer de Maig amb la Ribera llueix els colors LGTBI. És una de les accions per reivindicar l’Orgull Gai, que se celebra el dia 28. Veieu imatge.

Divendres 19, 10.30h. Les fases ja són història. Les novetats del nou avenç d’avui. Llegiu notícia aquí.

Divendres 19, 9.30h. Les instal·lacions esportives tornaran a obrir dilluns vinent. La piscina, els camps de futbol i l’skate park funcionaran la setmana vinent.

Divendres 19, 9h. Representants del PSC i de Guanyem es van reunir ahir per abordar l’ampliació del Govern. La reunió no va donar fruits, però a la nit es van assolir avenços en converses i missatges posteriors.

Divendres 19, 8h. L’Espai Jove obrirà portes dilluns vinent. El centre oferirà aules d’estudi amb cita prèvia entre el 25 de juny i el 9 de juliol.

Divendres 19, 7.30h. Catalunya surt de la fase 3 en la qual va estar-hi ahir. La Generalitat reprén les competències en la gestió de la crisi i decreta que fins després de Sant Joan es mantenen reduccions en els aforaments al 50% en espais tancats i 75% als oberts.

Divendres 19, 7h. El nou escenari socioeconòmic, l’ampliació del Govern i la Festa Major de Ribes, a L’Eco. Reportatges, informacions, dades i opinions per abordar l’actualitat local. Ja al vostre punt de venda i en edició dogital a iQuiosc.cat. Llegiu resum aquí.

Llegiu els anteriors fils d’actualitat:
CORONAVIRUS, HORA A HORA (Fase 3)
CORONAVIRUS, HORA A HORA (Fase 2)

Articles relacionats