Intercanvis intensos i propostes interessants en la segona jornada dels cara a cara entre els candidats

- Publicitat -

La segona i última sessió dels Debats a dos organitzats per L’Eco de Sitges, celebrada aquesta tarda al restaurant Pic Nic, ha exposat les principals propostes en els diversos temes que s’han posat damunt la taula. Els candidats a l’Alcaldia han participat amb les mateixes condicions: sense conèixer prèviament els temes a debatre, que han variat, condicionats per les principals necessitats i reptes de la vila, segons les darreres enquestes encarregades per L’Eco de Sitges, que s’han publicat durant les últimes setmanes.

La trobada estrella de la tarda ha estat la dels dos candidats amb més opcions, segons l’enquesta feta per L’Eco a 739 vilatans, de guanyar les eleccions: el primer tinent d’alcaldessa, Luismi García (PSC), i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC). El cara a cara entre els dos caps de llista, que s’han mostrat respectuosos i han mostrat bona sintonia, ha girat entorn les platges, la neteja i via pública, èxits i mancances d’aquests quatre anys i respecte llista més votada. García ha explicat el projecte del nou passeig: “la zona de baixes emissions és una oportunitat per vianalitzar el passeig des de l’avinguda Sofia fins a la Fragata i que el passeig sitgetà sigui un referent al Mediterrani”. Carbonell ha reflexionat sobre el servei de neteja: “ara ja sabem quins són exactament els punts negres de neteja i proposem el porta a porta en algunes urbanitzacions, evidentment no en el centre del poble”.

A tots dos candidats també se’ls hi ha preguntat, ja en el moment final, si respectarien la llista més votada per liderar el nou Govern. Aurora Carbonell ha afirmat que sí, mentre que Luismi Garcia no s’hi ha compromès.

Mònica Gallardo (Junts) i Josep Maria Tubau (número 2 de Guanyem) han tingut sobre la taula tres temes de debat: drets i polítiques socials, equipaments i comerç i restauració, en el penúltim debat de la tarda. Gallardo ha atacat Tubau –germà de la número 2 de Junts, Rosa Tubau– incidint que “m’hauria agradat que aquest Govern, i sobretot els membres de Guanyem, hagués municipalitzat les llars d’infants i ens sap molt greu que no hagin estat capaços de fer-ho”. El membre de Guanyem s’ha defensat traient pit dels grans passos “amb els 175 pisos de lloguer protegit i els habitatges d’inclusió social, tirats endavant per una regidora d’Habitatge de Guanyem, Júlia Vigó”.

Dos partits locals i que lluiten pel mateix espai, el Sitges Grup Independent i Fets per Sitges han protagonitzat un intercanvi tens. David Martínez (SGI) i Ignasi Rubí (Fets) han parlat d’instal·lacions esportives, neteja i educació (àrea, aquesta última de la qual Martínez és regidor). Rubí ha estat molt crític amb el Govern i ha manifestat que “Sitges no se sent orgullosa de la neteja i la percepció és negativa. Fets per Sitges ha estat molt punyent en aquest tema: l’Ajuntament ha de garantir uns serveis mínims de neteja i el Govern no ha fet bé la feina”. El candidat del SGi ha replicat que “Sitges no està tan malament i això ho demostra el gran volum de gent que ens visita i l’orgull de viure aquí de molts sitgetans, tot i que sempre s’ha d’intentar millorar”.

La trobada l’han obert dues candidates que s’estrenen: Carmen Sánchez (Convergents) i Eva García (PP), han conversat durant gairebé mitja hora de turisme, projecció cultural i participació. “Hem d’arribar a més gent, fer més màrqueting i atraure més inversions. La gent ha d’entendre que vivim d’això”, ha confessat la candidata convergent. Altrament, la cap de llista popular ha conclòs que “el turisme és el pilar fonamental de l’economia. Volem que vinguin els millors turistes i que se sàpiguen comportar: sense problemes de discussions i baralles”.

Diumenge vinent, la ciutadania dictarà sentència a les urnes i dissabte 17 de juny se celebrarà el ple d’investidura, on es coneixerà el futur alcalde o alcaldessa i el nou cartipàs municipal.

Articles relacionats:
Els candidats confronten idees i exposen les seves propostes (16 de maig de 2023)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats