LOADING

Type to search

Esports

Sitges honora el llegat esportiu de Johan Cruyff

L’exentrendor del Barça i de Catalunya és el primer que posa nom a la nova Avinguda de les Estrelles del Camp Municipal d’Aiguadolç

Sitges compta des d’aquest dissabte amb l’Avinguda de les estrelles del futbol, situada a l’interior del Camp Municipal d’Aiguadolç que servirà per retre homenatge a futbolistes vinculats amb la vila de Sitges. La primera de les plaques d’aquesta nova Avinguda ha estat dedicada a Johan Cruyff, considerat un dels millors futbolistes de tots els temps. A més, Cruyff va tenir una gran vinculació amb l’Associació de Veterans de Sitges, amb la que va participar en nombroses activitats solidàries.

L’acte celebrat aquest dissabte va comptar amb la presència de la vídua de Johan Cruyff, Danny Cruyff, els seus fills Jordi i Chantal, i alguns dels seus néts.

Durant l’homenatge a Cruyff, conduït pel periodista Xavier Valls, el regidor d’Ensenyament, Esports i Joventut en funcions, Eduard Terrado, va destacar que “hi ha persones que són referents a la societat i Johan Cruyff ha estat un d’ells per la seva trajectòria futbolística i per la seva humanitat que va demostrar en nombroses ocasions”.

L’alcalde de Sitges en funcions, Miquel Forns, va subratllar la importància d’aquesta nova Avinguda de les estrelles del futbol: “En aquest emplaçament circulen diàriament desenes de nens i adolescents que no han tingut l’oportunitat de gaudir en directe de figures esportives com Johan Cruyff.  Espais com aquest serveixen per encomanar talent i valors a les noves generacions, i ser d’aquesta manera millors futbolistes i millors persones”.

El president d’honor de l’Associació de Veterans de Sitges, Joan Laporta va recordar la relació que Johan Cruyff tenia amb Sitges “ell estava molt còmode amb aquesta vila. Quan venia sentia l’esperit de llibertat tant present a Sitges”.

El president de l’Associació de Veterans de Sitges, Jaume Bou, puntualitzava que “Johan Cruyff ja està per sempre en aquest Camp d’Aiguadolç”. Jaume Bou afegia que “el camp ha de ser una finestra dels grans jugadors que han passat per aquest Camp Municipal d’Aiguadolç i que han deixat una gran empremta. D’aquesta manera els nens i nenes podran conèixer el seu testimoni”.

En nom de la família de Johan Cruyff, el seu fill Jordi Cruyff va recordar alguns dels moments que va compartir amb el seu pare a Sitges “ell es trobava molt a gust aquí i per això aquesta placa és un gran record”.

Després del Passatge Johan Cruyff Nº 14, s’inauguraran noves plaques destinades a l’exfutbolista del F.C. Barcelona Chus Pereda i a l’exfutbolista de l’Espanyol i el F.C. Barcelona Javier Urruticoechea, que van tenir molta vinculació amb Sitges.

També pots veure