LOADING

Type to search

Actualitat

JxS, PSC, Cs i NH tracen aliances

Junts per Sitges, el Partit dels Socialistes, Ciutadans i Nou Horitzó s’han post d’acord per forçar un Ple extraordinari per tractar els efectes del temporal Glòria. Els onze regidors de les quatre formacions han presentat una instància per a la celebració del Ple. En el document, els regidors demanen que s’abordi l’impacte econòmic del temporal i els efectes mediambientals i de mobilitat, així com les mesures preventives. Els representants dels quatre partits van portar també ahir la proposta a la Junta de portaveus, que es va celebrar a l’Ajuntament.

La sol·licitud del Ple extraordinari és paral·lela a la proposta de moció de censura que estan treballant aquestes formacions, per desbancar de l’Alcaldia Aurora Carbonell (ERC). El passat divendres es van reunir els portaveus de Junts per Sitges, Mònica Gallardo; PSC, Luismi García, i Ciutadans Manu Rodríguez, per estudiar les possibilitats d’aquesta opció. La proposta és fer alcalde al socialista Luismi Garcia amb un govern en el qual també es convidaria a entrar als partits independents. Ciutadans donaria suport des de fora, mentre que, a hores d’ara, no està acordada la presència de Junts per Sitges. En la proposta inicial de Cs, els quatre regidors de JxS no entrarien al Govern, però en la reunió de divendres passat aquesta opció va quedar enlaire, ja que els post-convergents defensen ser-hi. Els tres portaveus es reuniran de nou en els propers dies per continuar avançant en la proposta.

Paral·lelament, el PSC també negocia amb els tres partits del Govern (ERC, SGI i Guanyem). Les quatre formacions celebraran avui la primera de les reunions d’una taula de diàleg, que té com a objectiu buscar un acord que suposaria l’entrada dels socialistes al Govern. En un mateix sentit, també Nou Horitzó i El Margalló s’han ofert al Govern actual per ampliar la seva majoria.

La política sitgetana es mou entre les dues opcions: la de l’ampliació del Govern (amb l’opció del PSC o bé, la dels partits locals; o fins i tot, amb totes dues juntes) i la de la moció de censura, que canviaria la correlació de forces. Algunes formacions, com el PSC i NH, apareixen en totes dues travesses.

A L’Eco d’aquesta setmana us exposem l’estat de les negociacions i el plantejament de cada formacions i us donem les claus per entendre la singularitat dels moviments de la política local.