LOADING

Type to search

Editorial

La bona feina a les escoles

Aquesta setmana ha acabat el curs escolar més difícil. El que nou mesos enrere es veia com una quimera ha arribat al final amb un balanç més que positiu, tant en gestió com en resultats. Tant de bo el conjunt de la gestió de la Covid en aquest país (especialment el que fa referència al suport a les empreses que s’han vist afectades pels tancaments) hagués estat tan favorable com l’efectuat en matèria educativa. La Generalitat, els ajuntaments i, d’una manera destacada, la comunitat educativa,  ha sabut respondre amb bon nivell al difícil repte que supoosava desenvolupar el curs escolar, mentre el virus continuava escampant-se per cada racó del continent.

A Sitges i a Sant Pere de Ribes, el final del curs ha arribat amb només una classe confinada, una del Miquel Utrillo. L’escenari és radicalment diferent al que es va viure en el moment més crític del curs: a finals de gener, quan Sitges acumulava vuit classes tancades; Ribes, nou i les Roquetes, tres. En tots dos municipis, la immensa majoria de classes aïllades durant aquest temps ha estat per raons preventives en haver-se detectat un contacte amb un positiu. No s’han lamentat en els nou mesos situacions de gravetat, llevat d’una acumulació de confinaments al Miquel Utrillo després de Nadal i el brot detectat Ribes a finals de maig.

La fórmula adoptada pel Departament d’Educació per a gestionar la convivència amb la pandèmia ha afavorit el correcte desenvolupament del curs i, de retruc, ha neutralitzat el màxim possible a l’agenda sociolaboral dels pares dels alumnes. I en aquesta tasca s’hi han abocat de ple els mestres i professors.

A Sitges la finalització del curs arriba amb una esperada notícia, com és l’obertura de les noves instal·lacions de l’escola Agnès de Sitges. En els propers dies, el centre abandonarà els barracons de Can Pei, on hi ha estat setze anys, i estrenarà el nou edifici de Quint Mar, que el setembre rebrà els alumnes. Setze anys en unes estructures provisionals és del tot punt excessiu i exagerat i posa de manifest la manca de planificació en serveis que pateix aquest país. En el seu dia no es va preveure –o més aviat, no es va saber dotar de recursos– l’augment demogràfic que registraria el municipi. Poc després, la crisi iniciada el 2008 va anul·lar qualsevol possible solució. Per aquest motiu, convé subratllar la iniciativa del Govern presidit per Miquel Forns, quan en la legislatura passada va fer un pas endavant i va assumir gairebé la meitat de la despesa de la nova inversió, que li corresponia a la Generalita, per garantir la construcció. Gràcies a aquesta operació, l’Agnès estrena l’esperat edifici.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure