LOADING

Type to search

Actualitat

La caça, el turisme, el suport a Ucraïna i la Setmana Santa, a L’Eco

L’Eco d’aquesta setmana posa l’atenció en la Setmana Santa, tant des d’una òptica festiva i religiosa com econòmica. També tracta altres temes com l’avió llogat per portar més refugiats ucraïnesos, el Pla d’Educació, l’ensorrament del sostre de la Piscina municipal, les primàries de Junts o les previsions del Sant Jordi local, entre d’altres temes.

La Setmana Santa és motiu d’atenció a les nostres pàgines. El programa de celebracions tradicionals i religioses (Rams, processó, caramelles…) i les bones perspectives econòmiques per a aquests dies –amb previsions d’ocupació en allotjament entre el 60 i el 90 per cent– són temes àmpliament tractats.

La problemàtica de la sobrepoblació de senglars i el debat sobre la caça motiven un ampli reportatge, en què analitzem l’estat de la situació i recollim les visions i exposicions d eles parts implicades, des dels caçadors fins els ecologistes, passant pels pagesos.  

La informació local també passa per l’obertura del procés de primàries de Junts per Sitges –que enfronta Mònica Gallardo i Magí Almirall–, la presència de Manu Rodríguez i José Tendero a la direcció provincial de Valents, la campanya de conscienciació de menjar saludable, la posada en marxa del Pla Local d’Educació o l’ensorrament del sostre del bar de la piscina municipal, entre d’altres temes.

Altres temes tractats aquesta setmana són el concurs d’enceses de Ribes, l’inici de la temporada castellera, el reconeixement obtingut per l’enòleg David Yzaguierre, els estudiants italians arribats a Sitges per conèixer la Malvasia i el nou portal d’entitats, entre d’altres temes. Les entrevistes d’aquesta setmana són a les conservadores Míriam Lozano i Anna Marzemín i la sommelier Susanna Parellada. El relat de Malvasia de Lletres és de Jaume Pujol.

A Ribes parlem del programa implantat per l’Equip d’Atenció Psicosocial de Sant Camil sobre el procés de la mort, els debats i de la segona edició de l’Espai Empresa de les Roquetes.

La informació cultural passa per les novetats de Sant Jordi, el Festival de Jazz, el balanç del Vila del Llibre, les noves propostes del Cicle Literari, les accions culturals de suport amb Ucraïna, entre d’altres temes. Isidre Roset fa un retrat del pintor Eduardo Solá Franco.

A Esports posem el focus en la darrera oportunitat de la UE Sitges per optar a l’ascens, els primers punts assolits per Nil Roig a la categoria de superbikes, laccés de la jugadora ribetana Uma de Vertiz a la selecció sub 19 d’Andorra, la presentació del llibre de l’esculturista Óscar Marín i el retorn dels Barcelona Dragons.

Les pàgines de L’Eco in English posen l’atenció en els voluntaris locals amb els ucraïnesos, l’accident del bar de la piscina, les sancions als propietaris de gossos i el descens de la Covid.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Magí Almirall, Javi Avendaño, Oriol Borràs, Sílvia Cester, Jordi Cubillos, Carola Fernández, Ross Golding, Albert Guillaumes, Xavi Miret, Pedro Palacios, Susana Preston, Alex Ramirez, Isidre Roset i Leo Stöber, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. L’apunt és de Núria Fortuny.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure