La caiguda del turisme afecta pronunciadament als restaurants, hotels i comerços

- Publicitat -

Hotels, restaurants i comerços, els motors econòmics de la vila i –juntament amb les platges– tres dels grans pols d’atracció dels turistes i passavolants, són els que més estan patint les greus conseqüències de la terrible crisi econòmica que castiga de valent l’economia mundial.

El gran decreixement del turisme fa que la imatge de Sitges hagi canviat considerablement respecte de la del 2019. Si bé el cap de setmana la fotografia s’hi assembla força, ja que els passavolants segueixen venint a la vila, la falta de turisme fa que Sitges torni a la primavera (que el coronavirus ens ha tret) entre setmana, i que bars, restaurants, hotels i comerços tinguin els calaixos ben eixuts. Els empresaris esperen que la situació es reverteixi la segona quinzena de juliol i, sobretot, durant el mes d’agost. O almenys és el que esperen i desitgen.

Els hotels pateixen per les cancel·lacions. Tot i que la demanda mostra signes de reactivació i que les reserves d’hotel a la costa catalana van augmentant setmana rere setmana, la recuperació de la indústria turística es veu amenaçada per un percentatge de cancel·lacions gairebé el doble de l’habitual.

Els restaurants no poden viure solament del cap de setmana. Les cases de menjar del poble són els que més ràpidament han recuperat els números de l’any anterior, però només les que estan en zones turístiques i tenen grans terrasses.

Les grans companyies enfonsen el comerç local. Les botigues sitgetanes segueixen la clara tendència decreixent en els últims anys i els cartells de “Per llogar” van agafant més i més protagonisme. Bona part de la població s’està acostumant a fer les compres a grans corporacions com Amazon o Ali Express, més còmode i econòmic, i això perjudica el comerç local.

A L’Eco d’aquesta hi trobareu l’informació ampliada, a més de l’actualitat entorn els efectes, tant directes com indirectes, de la Covid-19 a Sitges a Ribes. A L’Eco d’aquesta setmana hi dediquem una àmplia atenció, aportem noves dades i avaluem l’impacte humà, sanitari i econòmic.Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats