LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La caiguda d’ingressos en el turisme supera el 50 per cent

Els diferents sectors econòmics de Sitges han patit una caiguda d’ingressos aquest estiu superior al 50 per cent. Si la comparació s’estén a l’acumulat de l’any, les pèrdues volten el 70 per cent, variables segons els sectors.

La crisi de la Covid-19 està fent estralls en el conjunt de l’economia i, d’una manera destacada, en el turisme i els serveis. Els càlculs que el sector turístic havia fet a la primavera per a aquest estiu situava unes pèrdues del 50 per cent. A l’hora de la veritat, han estat superiors, ja que, si bé els allotjaments han tingut ocupacions per sobre de la meitat, el descens de preus ha situat el balanç final en un descens més ampli al previst.

Els sectors més perjudicats han estat els dels allotjaments, els taxis i l’oci nocturn. Els dos primers, per la dependència amb el turista estranger, mentre que els tercers per les mesures de restricció d’horaris i tancaments. En canvi, els àmbits que han aconseguit retenir parcialment les caigudes han estat el de la restauració, les platges, el comerç i les embarcacions del Port. És a dir, els sectors que s’han beneficiat del turista o el visitant de proximitat (especialment de Barcelona i de les comarques de la C15: Alt Penedès, Anoia, Bages i, fins i tot, Berguedà). Malgrat això, tots els àmbits econòmics han patit pèrdues, traduïdes també en reduccions de despeses i d’ocupació.

A L’Eco d’aquesta setmana en parlem més abastament i publiquem les dades dels descensos durant l’estiu l’acumulat de tot l’any. Ho fem conjuntament a un reportatge de balanç dels sis primers mesos de la presència del virus, en què exposem l’impacte econòmic, sanitari i humà. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure