El sector apunta que l’augment dels preus dels ingredients bàsics de la pastisseria obliga a pujar una mica els preus

El moment més dolç de la Setmana Santa arriba amb les mones que un any més seran la culminació dels àpats de Pasqua. Regalar la mona és una tradició molt arrelada i n’hi ha per a tots els gustos, des d’ous o figures de xocolata, el típic pa de pessic que pot portar crema cremada, xocolata, nata o mantega, entre altres, o la tradicional pasta de mona com són, per exemple, els típics monflons sitgetans.
A trets generals, el sector apunta que es mantindran les vendes respecte a l’any anterior, quan ja es van recuperar les dades anteriors a la pandèmia. De totes maneres, el Gremi de Pastissers de Barcelona, tot i l’augment de costos que pateixen, en part, per culpa de l’encariment de l’energia, descarten incrementar preus, però aquestes declaracions no s’ajusten ben bé a la realitat.
Les reflexions d’algunes de les pastisseries de referència, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar l’edició en paper als punts de venda habituals (quioscos, estancs i supermercats) i l’edició en PDF a la plataforma digital iQuiosc.cat.