La Comissió de Balls de Ribes suggereix un confinament voluntari com a gest de compromís

S’adrecen als músics i balladors que van participar en les ballades espontànies però també a tots els espectadors presents al carrer que no respectaven les mesures de prevenció

La sortida espontània, al carrer del Pi
- Publicitat -

La Comissió de Balls Populars de Ribes recomana als músics i balladors de tota l’Assemblea que es quedin confinats a casa durant quinze dies –fins al dilluns 13 de juliol– si diumenge passat, Vigília de Sant Pere, estaven pel carrer sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat quan es va tirar la Traca Aèria organitzada per l’Ajuntament o quan es van produir les ballades espontànies d’alguns balls populars. Així mateix, també els suggereix que evitin qualsevol contacte físic amb les persones dels col·lectius de més risc i que vagin a l’ambulatori a fer-se el test diagnòstic PCR davant de l’aparició del mínim símptoma relacionat amb la Covid-19.

Com el seu nom indica, la recomanació és “totalment voluntària”, però la Comissió l’entén com una “petita contribució” i un “gest de compromís” per tal d’evitar que els fets ocorreguts durant l’inici de la Festa Major de Sant Pere tinguin conseqüències sanitàries. En aquesta línia, també subratllen la seva voluntat de “cooperar per a resoldre la situació” malgrat que insisteixen que, com a col·lectiu, no van “promoure l’organització” ni tenien “cap constància” d’aquesta sortida espontània. Alguns dels seus membres sí que van acabar participant-hi però, tal com ja han anat explicant balladors de diferents colles implicats en els fets, asseguren que ho van fer “única i exclusivament a títol personal”.

La recomanació de la Comissió s’adreça només als músics i als balladors de l’Assemblea de Balls Populars perquè és el seu “àmbit competencial”, però també la fan extensiva a tots els espectadors que, ja sigui a peu de carrer o des de bars i entitats, van estar presents en la Traca o en les ballades improvisades sense respectar les mesures de seguretat. Precisament, la Comissió recalca que, de la mateixa manera que sempre ha deixat clar que s’havia acordat amb el conjunt de colles i amb l’Ajuntament que no hi haurien balls populars al carrer i que aquesta sortida espontània es va fer “sense la responsabilitat que exigia el moment”, també percep que “s’ha volgut posar el focus només en els balls populars” i, en canvi, “ningú no diu res de les aglomeracions de persones que ja hi havia abans i que van continuar després de les ballades improvisades o també durant la mateixa Traca Aèria, que era un acte oficial organitzat per l’Ajuntament”. Un fet que, puntualitzen, “no justifica absolutament res del que va passar” però que, al seu entendre, “tergiversa i sobredimensiona de manera interessada” el context en què es va produir.

La Comissió de Balls Populars ja es va reunir d’urgència el mateix dilluns 29, dia de Sant Pere, per a analitzar la situació. Aquest proper dilluns, dia 6, també ho farà amb l’Ajuntament, que ja ha posat l’afer en coneixement de Protecció Civil i que té intenció de prendre mesures contra totes les persones que, d’una manera o altra, hi van prendre part.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem una àmplia atenció als fets que van passar a Ribes el dia 28, on detallem la cronologia, hora a hora. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícies relacionades:
La polèmica de la sortida espontània supera l’àmbit local (1 de juliol de 2020)
Abigail Garrido trasllada a Protecció Civil la sortida espontània dels balls populars (29 de juny de 2020)
La sortida espontàbnia dels balls trenca les mesures de protecció (28 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats