La Comissió de Balls Populars de Ribes demana relleu

Assemblea els Balls Populars de Ribes, dijous passat
- Publicitat -

La Comissió de Balls Populars de Ribes va presentar la setmana passada la seva dimissió davant l’Assemblea formada per tots els caps de colla. Els fets del migdia de la Vigília de la Festa Major de Sant Pere i les diferències amb el Govern municipal han avançat una dimissió en bloc, de la qual alguns membres ja havien anunciat prèviament que es produiria, per motius personals o professionals.

“Que l’Ajuntament no hagi assumit la seva responsabilitat”, com explica Xavier Coll, un dels membres de la Comissió, ha estat determinant –al seu parer– per a forjar la dimissió en grup. “Alguns ja pensaven deixar la Comissió per temes personals”, però s’havia fixat l’objectiu d’enllestir i aprovar el nou protocol de Festa Major, per a fer-les efectives. No ha pogut ser i la Comissió emplaça als nous membres a continuar la tasca engegada fa tres anys.

“Ens va sorprendre el comunicat de l’Ajuntament i del PSC, entre d’altres partits polítics, del dia de Vigília, responsabilitzant la Comissió i que ni tan sols ens truquessin”. La Comissió ha lamentat els fets ocorreguts, que van ser espontanis i de caràcter individual, i va demanar una reunió amb l’Ajuntament.

Sense acords i amb discrepàncies, després d’una intensa reflexió, la Comissió de forma unànime va optar per la dimissió en bloc, que dijous passat es va presentar davant l’Assemblea dels caps de colla, que és l’òrgan que té la darrera decisió en tot el referent als balls populars de Ribes.

De fet, Comissió i Ajuntament havien acordat una “sortida” a la celebració en forma d’exhibicions, que l’Assemblea va rebutjar i no es va dur a terme.

L’acord presentat la setmana passada suposa l’obertura d’un procés per escollir nous membres que reprenguin els projectes en marxa, tant del nou protocol com la inclusió de nous balls ja acordada i pressupostada amb la Regidoria de Cultura.

Notícies relacionades:
La Comissió de Balls de Ribes suggereix un confinament voluntari com a gest de compromís (3 de juliol de 2020)
La polèmica de la sortida espontània supera l’àmbit local (1 de juliol de 2020)
Abigail Garrido trasllada a Protecció Civil la sortida espontània dels balls populars (29 de juny de 2020)
La sortida espontània dels balls trenca les mesures de protecció (28 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats