La Comissió de Reis treballa pel retorn de les cavalcades

Els Reis d’Orient a la haima de l’ermita de Sant Sebastià.
- Publicitat -

L’arribada dels Reis d’Orient és un dels moments més assenyalats de les festes nadalenques, i alhora més multitudinaris. La situació epidemiològica de fa un any no va permetre la celebració de les cavalcades i va obligar a reinventar aquesta tradició en un format innovador, tant a Sitges, Ribes i les Roquetes, en espais perimetrals i amb l’aforament controlat, on petits i grans van gaudir d’una experiència inoblidable al voltant de la màgia dels Reis.

L’anunci del retorn de les rues de Carnaval obre les portes a les cavalcades, i en aquesta línia està treballant la nova Comissió de Reis de Sitges. De totes maneres, la Comissió que encapçala Josep van Gorkom es mostra prudent, i estan traçant diverses línies, des d’una proposta de màxims, però també contemplant la possibilitat que les mesures es tornin més restrictives. La gran acollida de la haima instal·lada a l’ermita de Sant Sebastià fa que la Comissió també treballi per poder repetir aquesta experiència, com a complement de la cavalcada.

A Ribes, el GER –entitat organitzadora de la cavalcada– també està treballant perquè els Reis no fallin a la seva cita anual. L’objectiu no és només recuperar la tradicional desfilada pels carrers, sinó que també aposten per un format mixt, davant la gran rebuda que va tenir el campament reial de l’any passat, i perquè la canalla pugui entregar la carta als patges i poder viure la màgia dels reis més enllà del moment de la cavalcada. Els detalls definitius es traçaran durant les pròximes setmanes amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, on el format descentralitzat també garantirà l’arribada dels Reis a les Roquetes.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats