La Comissió treballa en el programa paral·lel

L’actual president de la Comissió, Agustí Marcet acompanyant la bandera amb la presidenta de l’any passat Maica Díaz
- Publicitat -

Un cop ja està confirmat –encara que no anunciat oficialment– que els balls populars no sortiran a la Festa Major, la Comissió està centrant els seus treballs en una doble línia: per una banda, traçar els actes paral·lels que finalment es puguin dur a terme i, d’una altra, neutralitzar qualsevol intent de balladors i músics de sortir de manera espontània, com va passar diumenge passat a Ribes.

Dimarts vinent, l’alcaldessa, Aurora Carbonell, anunciarà que la Festa Major del 2020 serà diferent; és a dir, sense la sortida dels balls populars i sense actes massius. La Comissió està treballant en un programa alternatiu, que mantingui alguns actes tradicionals i paral·lels i, al mateix temps, que incorpori alguna altra proposta nova per suplir els que es cancel·laran. Aquest programa encara no està tancat, ja que es vol consensuar amb les colles, els grallers, l’Agrupació de Balls Populars i el Consell del Patrimoni, els mateixos actors que es van reunir dimecres passat i amb els quals es va arribar a la conclusió unànime que els balls, en les condicions derivades de la pandèmia, no podien sortir. La propera reunió entre totes aquestes parts està prevista al voltant del 20 de juliol. En tot cas, hi ha alguns actes tradicionals que ja s’han comentat dins la Comissió que molt probablement apareixeran en el programa, com l’Ofici i el repic de campanes.

L’altra prioritat de la Comissió és assegurar que no hi ha sortides espontànies, entre balladors i grallers, com va passar a Ribes, diumenge passat. L’objectiu de la Comissió és arrencar el compromís de les colles i músics per neutralitzar qualsevol possible intent entre els seus components. I previsiblement aquest compromís es produirà amb facilitat, però, com també va passar a Ribes, això tampoc garanteix necessàriament que no hi hagi cap intent paral·lel.

En aquest sentit, el president de la Comissió, Agustí Marcet, ha subratllat que “ara és responsabilitat dels caps de colla dels balls evitar que els seus integrants tinguin un comportament que posi en perill la seguretat de tots, com hem vist en altres festes”.

Dimarts vinent, l’Ajuntament ha convocat una roda de premsa per anunciar la supressió dels balls populars, anunciada per L’Eco dimecres passat, després de la reunió de la Comissió. En la conferència hi intervindran l’alcaldessa, Aurora Carbonell; el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, i el president de la Comissió, Agustí Marcet.

Notícia relacionada:
Els balls no sortiran a la Festa Major (1 de juliol de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats