LOADING

Type to search

Entrevistes als candidats

Martínez (EM): “La consulta va ser un engany’’

José Maria Martínez. Casat i pare de dos fills. És comercial i sempre ha estat implicat en temes socials. Va ser un dels fundadors d’El Margalló, el partit de les Botigues i Garraf, l’any 2002

Entrevista amb  José María Martínez
Candidat d’El Margalló

Per què després de ser creat el Margalló al 2002 fins ara no s’ha presentat mai a les eleccions?

El Margalló es va crear per concórrer a les eleccions, però finalment sempre s’arribava a acords amb altres partits. Jo diria que hem col·laborat amb el PSC, PP i Nou Horitzó, però al final som al mateix punt de partida i veiem també que altres barris de Sitges, més propers al centre, i el centre mateix, comparteixen els mateixos problemes. Diguem que ara s’ha recuperat l’esperit de la federació de les nou associacions de Garraf i les Botigues, que és el que representa el Margalló. 

El seu partit vol representar també altres barris? 

Intentem representar-los perquè tenim els mateixos problemes d’altres barris i urbanitzacions. El que volem és millorar Sitges. 

Quin són els principals aspectes a millorar dels que parla el seu programa?

Nosaltres creiem que el principal problema és l’Ajuntament. Manca rigor i atenció als ciutadans. No pot ser que un veí enviï 40 cartes i que no hi hagi la infraestructura que li doni una resposta. L’Ajuntament ho reconeix. Reconeix que no hi ha suficient personal però no s’hi posa solució. Cal potenciar els recursos per respondre a la ciutadania. 

Les Botigues i Garraf han estat sense oficina municipal durant setmanes, més d’un mes. Quina solució hi donen?

Evidentment cal que funcioni i amb eficiència. Cal tenir present que desplaçar-se fins al centre a fer qualsevol gestió, per als veïns de Garraf i Botigues, no és fàcil, no només per la distància, sinó hi ha un cost alt. Però també hi calen altres serveis i equipaments. 

La segregació és la solució? 

La consulta va reactivar, precisament, el Margalló com a partit. En el seu dia es va plantejar que davant la inoperància de l’Ajuntament i la consciència compartida de les problemàtiques, potser era una solució, fins que ens vam adonar que ens estaven utilitzant, perquè d’un costat era necessari l’acord dels ajuntaments de Castelldefels i Sitges. Però aleshores, Castelldefels reclamava que el barri comptés ja amb totes les infraestructures i serveis. I, és clar, aleshores ja no ens caldria segregar-nos! S’entén, oi? 

Així no tenen interès en segregar-se; se senten sitgetans?

Nosaltres ens sentim molt orgullosos de ser de Sitges. Molt. Però, és clar, paguem els mateixos impostos, com passa en altres barris i no disposem ni dels serveis ni dels recursos que els facilitin. Ens van posar enmig de la consulta i era una presa de pel.

Quina és doncs la reclamació?

Serveis, neteja, manteniment de la via pública i personalització. Entenem que és important que la gent que entra a Sitges, sàpiga que a les Botigues i Garraf estan entrant a Sitges. L’altre dia sentia un candidat parlar del potencial de Sitges a 20 minuts de l’aeroport i a 30 de Barcelona. I no! Sitges és a cinc minuts de l’aeroport i a deu minuts de Barcelona! Creiem que cal conscienciar que som Sitges i que compartir les mateixes preocupacions que qualsevol persona que visqui en altres zones. 

Quina vol ser la seva incidència en el Ple de l’Ajuntament, sigui govern o oposició?

El primer és apel·lar a la conscienciació que cal tenir com a prioritat els veïns. Fer un Ajuntament que treballi pels veïns. Per a tots els veïns. I si es vol parlar d’smarts cities, primer que arribin les connexions, no? Primer les infraestructures i l’administració preparada per garantir els serveis bàsics i després ja es podrà parlar de grans projectes. Les voreres estan malament aquí al centre i a les Botigues. Els problemes de seguretat també són comuns. 

Quins altres aspectes volen potenciar?

A Garraf tenim la platja de les Casetes. Protegida. Però també hi ha una depuradora que no funciona. Totes les aigües residuals surten al mar. No li preocupa a ningú? I tenim la problemàtica de les pedreres. La pols és contínua. Els veïns hem arribat a pagar estudis i l’Ajuntament no s’ha sentit al·ludit. I al final els mals ambientals afecten a tots. 

Com s’imagina Sitges en vint anys? 

Espero poder veure’l! M’agradaria veure un Sitges com la gent de fora pensa que és Sitges.