La Copa Amèrica

- Publicitat -

Barcelona acollirà l’any 2024 un dels esdeveniments esportius de major prestigi i impacte econòmic: la Copa Amèrica de vela. Aquesta competició –que té una durada aproximada de dos mesos– està considerada el tercer esdeveniment esportiu que genera més moviment econòmic en el territori que els acull. València ho va fer en dues edicions consecutives, el 2007 i el 2010, i va deixar a la ciutat 600 milions d’euros, a més de les inversions realitzades per les administracions en equipaments i infraestructures. La darrera edició de la Copa Amèrica va ser el 2021 (se celebra cada tres o quatre anys) a Auckland (Nova Zelanda) i va deixar 560 milions d’euros d’impacte econòmic a la ciutat i el seu entorn.

Que la Copa Amèrica arribi a Barcelona és una de les millors notícies que ha rebut la ciutat en els darrers anys. Caldria sumar-ne d’altres, com la celebració, el maig passat, de l’Integrated Systems Europe (la major fira tecnològica del continent) o la recent renovació del Mobile World Congress fins el 2030. Són elements positius que contrasten amb la tendència negativa i el desconcert que acumula la ciutat darrerament per la manca de lideratge i projectes i la pèrdua d’il·lusió. Totes aquestes notícies –tant les positives com les negatives– no són alienes a Sitges. Els grans esdeveniments que arriben a Barcelona tenen una repercussió directa sobre l’economia de la vila. I, de la mateixa manera, la manca de projectes també afecta les possibilitats d’explotació de serveis a Sitges. Per aquest motiu, que la Copa Amèrica se celebri a Barcelona el 2024 ja és esperançador per a Sitges.

Però aquesta competició ofereix a la vila molt més que la repercussió derivada del paraigües de Barcelona. De totes les poblacions catalanes, cap com Sitges es troba en millors condicions per acollir alguns dels esdeveniments col·laterals que abraça la Copa Amèrica. N’hi ha de diversos i tots resulten interessants. Des de la possibilitat que Sitges sigui subseu de la competició –amb tot el que això suposa de moviment econòmic directe i llocs de feina, però també de projecció– fins que aculli algunes de les competicions paral·leles. Els tres ports esportius que disposa Sitges, sumats a la xarxa hotelera i a la capacitat per organitzar i acollir esdeveniments juguen a favor. Per aquest motiu, cal aplaudir la iniciativa d’un sector de la societat civil vinculat als sectors turístic i nàutic de fer el pas. I també l’empenta del regidor de Turisme, Luismi García, per moure peça davant els organitzadors de la prova. Sitges es troba en un bon lloc de sortida i ara caldrà que en les properes setmanes i mesos es concreti en operacions específiques.

Articles relacionats