LOADING

Type to search

Actualitat

La Corre per ells torna al seu format habitual

La Corre per ells torna amb més ganes que mai, però també amb incertesa. Després de dos anys sense veure la bonica imatge del passeig tenyit de gent amb la mateixa samarreta, el diumenge 22 de maig, els corredors i caminants tornaran a desfilar pel passeig Marítim de Sitges per lluitar contra la PKU, una malaltia infreqüents de trastorns metabòlics hereditaris, que afecta la Candela, nena sitgetana de vuit anys.

La prova, que se celebra en un ambient familiar i festiu, amb sortida i arribada als Jardins de Terramar, constarà de 5 quilòmetres pel front marítim sitgetà. Les inscripcions ja estan obertes. Les persones que no poden córrer, però que volen col·laborar igualment, poden participar amb el dorsal solidari, que consisteix a fer un donatiu des de la mateixa web.

La cursa s’organitza en conjunt amb la Fundació PKU i Altres Trastorns Metabòlics Hereditaris. L’edició, 100 per cent solidària, serveix per recaptar fons per poder continuar amb el desenvolupament dels biosensor que permetrà a les persones amb PKU i altres trastorns metabòlics hereditaris mesurar i controlar diàriament els seus nivells de les proteïnes i aminoàcids responsables d’aquests trastorns i millorar així la seva qualitat de vida. El desenvolupament d’aquest dispositiu, que ja està en fase de validació (assaig clínic), s’està duent a terme amb la col·laboració de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Altrament, demà divendres se celebra el primer sopar solidari al Pic Nic per continuar recaptant fons, amb totes les cadires venudes. La ciutadania continua responent davant els esdeveniments solidaris, i la Charo i l’Alfonso, els pares de la Candela, n’estan orgullosos.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure