LOADING

Type to search

Actualitat

La Corre per ells torna en format ciclista

Sortida de la cursa el 2019, amb la Candela amb la camisa de la Jove de Sitges

La Corre per ells es reinventa i enguany torna amb el lema Pedala per ells. L’Alfonso Lugstermann i la Charo Sánchez-Cancio, pares de la Candela –la nena sitgetana amb PKU– engrescats per uns amics que van conèixer durant unes recents vacances, organitzen, el pròxim diumenge 31 d’octubre, quatre curses de bicicleta de muntanya a Palau-Solità i Plegamans (població de gran tradició ciclista), en tres circuits diferents.

El menys exigent i apte per a tots els públics serà de 15 quilòmetres plans i fàcils. Per als que ja tenen certa experiència, els organitzadors han preparat un circuit de 25 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu. Finalment, els ciclistes més avesats i experimentats pedalaran per un circuit de 35 quilòmetres i gairebé mil metres de desnivell positiu. Una cursa exigent que recorrerà les poblacions de Palau, Sentmenat i Caldes. Hi ha un màxim de 300 participants, al qual s’està a punt d’arribar, però tots aquells que vulguin aportar diners a la causa, poden fer-ho a través del Dorsal Solidari.”

Aquesta edició de la MTB per ells pretén ser la primera de moltes edicions, ja que volem donar una bona experiència i que esperin córrer la de l’any vinent”, asseguren els organitzadors. Aquesta cursa s’organitza en conjunt amb la Fundació PKU i Altres Trastorns Metabòlics Hereditaris. L’edició, 100 per cent solidària, serveix per recaptar fons per poder continuar amb el desenvolupament d’un biosensor que permetrà a les persones amb PKU i altres trastorns metabòlics hereditaris mesurar i controlar diàriament els seus nivells de les proteïnes i aminoàcids responsables d’aquests trastorns i millorar així la seva qualitat de vida. El desenvolupament d’aquest dispositiu, que està en fase de proves, s’està duent a terme amb la col·laboració de l’Hospital de Sant Joan de Déu i la Universitat Autònoma de Barcelona, liderats pel doctor Rafael Artuch.

Altrament, Lugstermann assegura que el pròxim mes de maig, la Corre per ells tornarà al seu format habitual, amb noves sorpreses, que pròximament sortiran a la llum.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure