LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La Covid baixa a tot Catalunya, però a Sitges encara no

El carrer Jesús aquest matí

El nombre de nous casos de Covid i el conjunt dels indicadors epidemiològics ha començat a baixar de manera generalitzada a tot Catalunya. També ho ha fet a Sant Pere de Ribes. però, en canvi, a Sitges, ha continuat pujant en els darrers dies. No de manera alarmant , però sí que amb un quadre de nivell de contagi lleugerament superior al de fa uns dies.

Durant la primera setmana de juliol es van produir a Sitges 85 positius de coronavirus, segons dades de Salut. A aquesta xifra cal sumar els casos no comunicats a Salut ni detectats en les farmàcies. Amb la qual cosa, la xifra és superior. Els 85 casos suposen un augment respecte els de la setmana anterior (78), que també havien crescut respecte set dies abans (72).

També els indicadors epidemiològics eren més alts ahir dijous que una setmana enrere. El risc de rebrot està situat en 806 punts, mentre que fa set dies eren 672. La mitjana catalana són 492 punts a Sant Pere de Ribes està situat en 351.

També l’índex de propagació del virus és notablement superior a Sitges (1,45) respecte la mitjana catalana (0,92). A Sant Pere de Ribes està en els 0,97.

Amb tot, la dada més rellevant continua sent la de les proves PCR i test d’antígens que surten positives, que a Sitges ja són el 44,51 per cent. Es tracta de la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia, encara més que la de la setmana passada (42,68 per cent). la mitjana catalana, per contra, ha baixat en els darrers set dies: ara està en 34,05 per cent davant tel 36,08 de la setmana passada. La immensa majoria de positius es mantenen amb caràcter lleu, especialment entre la gent que té la pauta de vacunació completa.

A L’Eco d’aquesta setmana, aportem altres dades complementàries sobre l’abast de la Covid. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Notícies relacionades:
Gairebé la meitat dels tests de Covid són positius (8 de juliol de 2022)
La nova incidència de la Covid assoleix xifres d’onada a Sitges (30 de juny de 2022)
Sant Camil multiplica per quatre els ingressos de Covid en 15 dies (28 de juny de2022)
El risc de rebrot supera a Sitges els 500 punts i els positius es disparen (23 de juny de 2022)
El nivell de contagi de la Covid és el més baix del 2022 (31 de maig de 2022)
Sitges i Ribes es mantenen amb una incidència mínima de la Covid (11 de maig de 2022)
Un brot de Covid a Sant Antoni fa pujar lleugerament els ingressats a Sant Camil (19 d’abril de 2022)
La Covid recula a nivells baixos a Sitges (6 d’abril de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure