La Cruyff Court serà una realitat en els mesos vinents

Zona del parc de Can Robert on s’hi construirà la nova instal·lació

Després d’anys de reivindicacions per part dels Veterans de Sitges encapçalada per Toni Llorià, la Cruyff Court de Sitges serà una realitat en els mesos vinents. Dimecres, el Ple de l’Ajuntament, va aprovar amb vint vots a favor i una abstenció (El Margalló) la construcció del nou equipament esportiu al parc de Can Robert.

La iniciativa de Johan Cruyff i la seva fundació va oferir arreu del món aquest servei per a tots els nens i nenes que se senten exclosos per la societat actual. Els ajuntaments de les diferents poblacions i ciutats cedeixen un espai i conjuntament amb la Cruyff Foundation creen aquest espai lliure equipat amb gespa artificial, dues porteries fixes, dues tanques laterals i dues tanques addicionals de més alçada darrera de cadascuna de les porteries. Està obert a tothom i es pot accedir lliurement.

Es preveu que les obres comencin en les properes setmanes i s’acabi amb aquest greuge que patia Sitges. La vila, lloc d’acollida de l’holandès volador quan va aterrar a Catalunya, era de les poques poblacions catalanes d’uns 30.000 habitants o més, que encara no disposava d’aquest servei. Altres municipis del Garraf, com Vilanova i la Geltrú o Sant Pere de Ribes, feia força temps que s’aprofitaven de les excel·lents instal·lacions. Després de deu anys intentant aconseguir aquest gran repte a Sitges, ja ha arribat l’hora del sí. 

Articles relacionats