LOADING

Type to search

Cultura

La Cubana inaugura els seus 40+1

Una de les sales de l’exposició al Miramar

Són 40 més 1 anys d’una companyia única. I el que la fa més especial és que tothom s’hi pot sentir representat. La Cubana és una festa i ho vol celebrar amb l’exposició La Cubana 40+1, un viatge del “no res” al 2021, inaugurada aquest dijous al Centre Cultural Miramar. En aquest viatge, el director de La Cubana, Jordi Milán, recorda que se sent “orgullós dels 40 anys, que se’ns han passat volant perquè hem fet el que hem volgut: teatre. Tot ha vingut com un joc i hem tingut la sort que hagi funcionat”.

Aquest teatre que reivindica és el quotidià de la vida mateixa, en el qual hi està representat tothom: el bateig, la comunió, el casament, el mercat i tantes altres coses de la vida. “Tot això és un gran teatre”. En aquest sentit, Milán parla de les fronteres entre la realitat i la ficció. “Ens vam adonar que la gent feia més bons guions a partir dels comentaris que feien amb accions com la de vendre pedres o els aparadors”.

L’exposició La Cubana 40+1: un viatge del “no res” al 2021 es podrà veure fins al 26 de setembre al Centre Cultural Miramar. La mostra està integrada per escenografies, vestuaris, perruques, barrets, dentadures postisses, ulleres, cartells, retalls de premsa, fotografies, premis, records entranyables i tot el que ha anat acumulant la companyia i fent servir en els seus muntatges al llarg de tota la seva història. Com recorda Jordi Milán, “va ser una iniciativa del regidor de Cultura, Xavier Salmerón, que es va haver d’ajornar l’any passat a causa de la pandèmia. “El que es vol reflectir és tota la nostra història a partir de les nostres coses: la gent, el vestuari, l’escenografia, les obres, la manera de treballar. Hem treballat moltíssim per fer possible aquesta exposició i desitgem que la gent la gaudeixi”.

En pàtrlem àmpliamemnt en un reportatge a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure