LOADING

Type to search

Actualitat

La cultura sitgetana se solidaritza amb Ucraïna

Diverses iniciatives culturals han nascut a Sitges amb la finalitat d’homenatjar i donar suport a les persones afectades per la guerra d’Ucraïna. Aquest cap de setmana n’hi ha dues: per una banda, un acte organitzat per l’entitat Sitges Solidari i L’Eco a la Biblioteca Santiago Rusiñol i, per una altra, un concert al Prado.

El col·loqui de la Biblioteca se celebrarà divendres (18.30h), sota el títol d’En defensa de la pau al món i en solidaritat amb el poble d’Ucraïna. L’acte comptarà amb el testimoni de la refugiada ucraïnesa Inna Tkachova, així com de persones que s’han desplaçat fins les fronteres a recollir gent i entitats que han participat en la recollida de material en solidaritat amb els ucraïnesos a nivell local, com l’ANC, Sitges Solidari i Amnistia Internacional. També hi intervindrà la regidora Júlia Vigó.

El Casino Prado Suburense també s’ha sumat a la causa ucraïnesa mitjançant una proposta cultural, en aquest cas amb un concert solidari amb Ucraïna diumenge (a les 20h). El recital anirà a càrrec de l’orquestra Joficat, dirigida per Melani Mestre, que interpretarà el Rèquiem de Mozart. Les entrades es poden adquirir a través del web de l’entitat, on també es poden fer donatius solidaris. Tota la recaptació de la venda d’entrades anirà destinada al Consolat General d’Ucraïna. 

Aquestes actuacions se sumen a altres iniciatives locals, com la campanya dels comerciants locals, que recapta diners que es destinaran a les ONG que treballen amb els refugiats ucraïnesos.

Notícies relacionades:
Els voluntaris de Sitges i Ribes lloguen un avió per portar refugiats (5 d’abril de 2022)
Sitges acull 350 refugiats ucraïnesos i esdevé un dels municipis amb el percentatge més elevat (1 d’abril de 2022)
Crònica de l’expedició Sitges 4 Ukraine (7 – 14 de març de 2022)
Prop de 200 ucraïnesos ja han arribat a Sitges i a Sant Pere de Ribes (29 de març de 2022)
Nova recol·lecta de material destinada als refugiats (17 de març de 2022)
Els més petits es bolquen per la causa ucraïnesa (16 de març de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure