LOADING

Type to search

Actualitat

La depuradora de Garraf entra en funcionament

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de la depuradora de Garraf. Una demanda dels veïns que s’arrossegava feia anys. La nova depuradora d’aigües del poble de Garraf permet una millora del servei i del medi ambient. Es tracta de la reducció de les males olors i d’evitar abocaments ocasionals d’aigües residuals, que tenien lloc actualment.

Les obres, amb un cost de 827.000 euros, a més de donar cobertura als 350 veïns que hi viuen actualment, preveu un increment de la capacitat de servei de fins a 1.500 habitants. La Diputació de Barcelona s’ha fet càrrec dels costos de la direcció d’obra i del coordinador de seguretat i salut.

Els problemes constants, generats per una instal·lació desfasada i amb una estructura en mal estat, han generat queixes, tant des del punt de vista comunitari com ambiental, pel risc de contaminació de les aigües.

El seu funcionament comença quan les aigües residuals de la població entren a la depuradora. Els sòlids més pesants es queden al terra del dipòsit per deposició. L’aigua que surt d’aquest procés encara pot portar sòlids flotants, de manera que passa a un segon dipòsit on es retiren aquests altres residus.

L’aigua resultant es bombeja al digestor, on els bacteris es mengen la matèria orgànica dissolta. D’aquí, es passa al decantador en què l’aigua ja depurada s’envia al mar, mentre que els fangs es deriven a l’espessidor per recollir-los amb camió i traslladar-los finalment a una planta de tractament de fangs.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure