LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La desescalada trigarà més a Sitges i a Ribes

Sitges i Ribes no podran accedir a la fase 1 de desescalada aquest dilluns –només hi accedirà un 10% de la població catalana, aproximàdament– a causa de formar part de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. És a dir, les dades de contagis de Sitges i Sant Pere de Ribes garantirien fer un nou pas, però en tractar-se’n conjuntament amb les de la resta del Garraf, l’Alt Penedès i, sobretot, el Baix Llobregat i el sud del Barcelonès no és possible accedir-hi.

A Sitges hi ha 5,02 positius per cada 1.000 habitants. En el conjunt de Catalunya són 7,6 i en les comarques de Barcelona, 8,39. És a dir, que les dades de contagis a Sitges són notablement inferiors a les del país o la província. Les de Sant Pere de Ribes (6,06 per cada 1.000 habitants) també estan per sota de la mitjana provincial i nacional.

La Generalitat ha optat per tractar la desescalada per regions sanitàries. Sitges etsà inclosa en la regió Barcelona Sud, junt amb la resta del Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i els sud del Barcelonès; és a dir, l’Hospitalet i Esplugues del Llobregat. A l’àrea metropolitana, el volum de contagis és notablement superior i impedeix accedir a la fase 1. La Generalitat no té organitzat el mapa sanitari català per vegueries, fet que hauria permès a Sitges saltar a la fase 1 dilluns vinent.

El fet que Sitges es quedi en la fase 0 encara uns dies més afectarà el desenvolupament econòmic de la vila, ja que, de moment, no podran obrir terrasses, hotels i altres establiments, com el petit comerç.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA