LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La despesa ha caigut prop d’una tercera part en un any

El carrer sant Pere, buit la setmana passada

Ara fa un any, just abans que la gent s’aboqués als supermercats a comprar paper de WC i altres productes de primera necessitat, la despesa mitjana dels sitgetans era de 41 euros per compra en el conjunt d’establiments. Dotze mesos després és de 29 euros, un 29 per cent menys. Són dades del Banc Sabadell calculades a partir del moviment de les targetes en els diferents negocis de la vila.

Les dades corresponen al tiquet mitjà de compra, no al conjunt de la facturació dels negocis, que en alguns sectors –els relacionats amb el turisme i els esdeveniments, especialment– és pronunciadament més baixa. Això explica que la despesa hotelera és de 95 euros, quan l’any passat era de 129; és a dir, que els preus han baixat. Ara bé, si es calculés el total de la facturació de la primera setmana de març del 2021 en comparació amb la de l’any passat la diferència seria abismal, ja que la majoria d’establiments estan tancats.

El restaurants també estan patint un descens notable de despesa, especialment a causa del tancament perimetral, que impedeix que vingui gent de fora el cap de setmana i que acostumen a realitzar una despesa superior. Per contra, els bars han pujat lleugerament respecte l’any passat, en part perquè alguns estan fent també una funció parcial de restaurant.

El sector que més està patint la crisi, en percentatge, és el del taxi: un 50 per cent. El tancament comarcal impedeix als vehicles realitzar viatges a Barcelona o, sobretot, a l’aeroport, que és on tenien marges majors. També els sectors de la roba i derivats es troben amb caigudes pronunciades.

Per contra, l’alimentació està registrant un augment significatiu.- Aquesta darrere setmana va ser d’un 25 per cent més que la primera de març de l’any passat, just abans que es parlés del confinament. També els productes de salut han tingut un augment, quantificat en el 17 per cent, en comparació a ara fa un any.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure