La draga no arriba per problemes administratius

La platja de la Riera Xica, una de les més malmeses. F. Clàudia Sauret
- Publicitat -

Amb les coses de palau val més asseure’s. Aquest refrany definiria a la perfecció el desgavell burocràtic que ha provocat que la draga no arribi a les platges de Sitges. Costes de l’Estat va autoritzar el dragatge el passat 23 de juny. Posteriorment, el Servei del Litoral de la Generalitat va demanar dos informes per tirar-ho endavant i va insistir que s’emetessin tan aviat com fos possible. Els permisos no van arribar a temps, tot i que la draga Josefina estava preparada des de dilluns a Port Ginesta.

Finalment, la draga va marxar cap a Montgat sense poder completar el dragat de Sitges. A hores d’ara, el Departament de Territori està pendent que l’Ajuntament confirmi si vol disposar de l’autorització per fer l’abocament més endavant o bé desisteix de la seva sol·licitud en no creure oportú fer aquestes actuacions a mitjans de juliol.

Mentrestant, hi ha tres platges de Sitges amb el mínim de sorra i sense opcions per instal·lar els serveis. En les actuals condicions, alguns xiringuitos no poden rebre els permisos per poder obrir, tot i haver arribat ja al mes de juliol.

A L’Eco d’aquesta setmana expliquem la cronologia del no dragatge, parlem amb els principals damnificats del no dragatge, el president de l’Associació de Platges de Sitges, Manel Martínez, i també exposem alguna de les possibles solucions per pal·liar la falta de sorra a la Bassa Rodona, l’Estanyol i la Riera Xica. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

La draga, dimarts passat a Port Ginesta, esperant els permisos per arribar a Sitges

Notícies relacionades:
El Gremi d’Hostaleria escla en indignació (3 de juliol de 2020)
El trasllat de sorra genera tensió al Govern i provoca la discrepància de Guanyem (27 de maig de 2020)
Tres platges de Sitges rebran sorra addicional (25 de maig de 2020

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats