LOADING

Type to search

Actualitat

La draga no arriba per problemes administratius

La platja de la Riera Xica, una de les més malmeses. F. Clàudia Sauret

Amb les coses de palau val més asseure’s. Aquest refrany definiria a la perfecció el desgavell burocràtic que ha provocat que la draga no arribi a les platges de Sitges. Costes de l’Estat va autoritzar el dragatge el passat 23 de juny. Posteriorment, el Servei del Litoral de la Generalitat va demanar dos informes per tirar-ho endavant i va insistir que s’emetessin tan aviat com fos possible. Els permisos no van arribar a temps, tot i que la draga Josefina estava preparada des de dilluns a Port Ginesta.

Finalment, la draga va marxar cap a Montgat sense poder completar el dragat de Sitges. A hores d’ara, el Departament de Territori està pendent que l’Ajuntament confirmi si vol disposar de l’autorització per fer l’abocament més endavant o bé desisteix de la seva sol·licitud en no creure oportú fer aquestes actuacions a mitjans de juliol.

Mentrestant, hi ha tres platges de Sitges amb el mínim de sorra i sense opcions per instal·lar els serveis. En les actuals condicions, alguns xiringuitos no poden rebre els permisos per poder obrir, tot i haver arribat ja al mes de juliol.

A L’Eco d’aquesta setmana expliquem la cronologia del no dragatge, parlem amb els principals damnificats del no dragatge, el president de l’Associació de Platges de Sitges, Manel Martínez, i també exposem alguna de les possibles solucions per pal·liar la falta de sorra a la Bassa Rodona, l’Estanyol i la Riera Xica. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

La draga, dimarts passat a Port Ginesta, esperant els permisos per arribar a Sitges

Notícies relacionades:
El Gremi d’Hostaleria escla en indignació (3 de juliol de 2020)
El trasllat de sorra genera tensió al Govern i provoca la discrepància de Guanyem (27 de maig de 2020)
Tres platges de Sitges rebran sorra addicional (25 de maig de 2020

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)