La draga no vindrà en tota la legislatura

La draga Josefa Pérez, agafant sorra a Garraf.
- Publicitat -

“La draga no vindrà a Sitges en els pròxims anys”. Amb aquesta afirmació rotunda i contundent en una entrevista a Ràdio Maricel, dimarts passat, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va deixar clar que l’actual equip de govern no és partidari de portar la draga en tot el que queda de legislatura. Tot i això,  és conscient que s’han de replantejar què fan amb les platges i el més important és no perdre sorra, “i aquest hauria de ser l’objectiu”. Carbonell va afegir “que un fet extraordinari s’ha acabat convertint en ordinari, i això no pot ser”.

Les concessions a les platges de Sitges s’acabaven aquest any, però a conseqüència de la pandèmia mundial, l’Ajuntament ha decidit prorrogar-la un any més. Però a  partir de 2022 caurà més d’un dels negocis que hi ha actualment. Segons paraules de l’alcaldessa, “a Sitges hi ha sorra, però en algunes platges en manca. Si en aquestes no hi ha d’haver cap concessió l’any 2022, doncs no passarà res”, va concloure Carbonell.

Els que en un principi sí que eren partidaris de portar la draga, però finalment han canviat d’opinió, són els regidors del Sitges Grup Independent (SGI). Guillem Escolà, regidor de Platges, veient tots els impediments i els bons resultats dels treballs amb retroexcavadora, va decidir que aquest era el camí a seguir: ràpid, net i eficient.

En canvi, el Partit dels Socialistes sí que era adepte de portar la draga Josefa, quan va entrar a l’equip de Govern, el dia 1 de juliol, els seus companys regidors ja havien arribat a la conclusió que, tot i tenir els permisos, era inviable portar el grandiós vaixell vermell a finals de juliol o principis del mes d’agost a les platges. Tot just començarien ara, en el moment àlgid de la temporada.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats