La Festa de la Verema convoca actes tot el cap de setmana

- Publicitat -
Un imatge del concurs de trepitjadors de l’any passat, amb mascaretes

Aquest cap de setmana, Sitges recorda la seva tradició vitivinícola amb la Festa de la Verema. Si l’any passat el certamen encara estava marcat per l’ús de les mascaretes, i algunes restriccions, enguany l’esdeveniment, que arriba a la 61a edició, recupera la plena normalitat. A més la festa s’avança una setmana respecte a l’any passat i, per tant, no coincidirà amb el principal esdeveniment de la vila del mes d’octubre, el Festival de Cinema, com havia anat succeint en els darrers anys.

La Fragata serà de nou el centre neuràlgic de la celebració, on des d’aquest divendres i fins diumenge es desenvoluparan bona part de l’activitat (vegeu la programació a L’Eco d’aquesta setmana), amb la finalitat d’apropar als visitants i curiosos al món del vi. Miquel Agustí Torres, president i conseller delegat dels Cellers Família Torres, serà el pregoner de la Festa de la Verema 2022, sent l’encarregat d’obrir els actes tradicionals, que seguiran l’endemà diumenge amb la premsada del primer most que s’ofereix a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

El moment més esperat arribarà al migdia amb el Concurs de Trepitjadors de Raïm, que que enguany celebra la seva 43a edició, protagonitzat per les entitats locals. La inauguració de la Font del Vi, amb el pesat de la Pubilla i l’Hereu de Sitges amb el seu equivalent en ampolles de vi, i la tradicional cantada d’havaneres a la tarda, a càrrec del Grup Xató, culminaran la Festa de la Verema 2022.

A més, durant tot el cap de setmana hi haurà la Mostra de Vins, que celebra la 15a edició, i que un any més, servirà per conèixer i aproximar els productes d’una quinzena d’expositors de proximitat. I com a novetat, en aquest espai també es presentarà l’espai Torres&Earth, un programa ambiental, creat per la Família Torres, que explica les accions que l’empresa està desenvolupant per combatre el canvi climàtic després de deu anys d’investigacions.

La Festa de la Verema està organitzada per Foment de Sitges, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i el patrocini de la Família Torres.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats