LOADING

Type to search

Festes Verema

La Festa de la Verema omple Sitges de tradició vitivinícola

Premsat del vi d’enguany, a càrrec de la Pubilla i l’Hereu

La Festa de la Verema és un dels esdeveniments més esperats de la tardor sitgetana i enguany torna amb força. L’any passat la celebració es va fer un únic dia i en un format molt més reduït que li va atorgar un caire gairebé simbòlic, comptant només amb l’ofrena del primer most a la parròquia, uns tastos de vins amb aforament molt limitat, i el concert d’havaneres que es va traslladar als Jardins del Prado en lloc de la Fragata. Però enguany, la celebració recupera bona part de la normalitat, adaptant-se a les mesures sanitàries corresponents, i amb alguns canvis en l’ordre d’alguns actes respecte edicions anteriors.

La 60a edició de la Festa de la Verema de Sitges inicia els actes tradicionals amb el ritual del premsat del primer most i l’ofrena d’aquest a la parròquia, aquest dissabte dia 9 d’octubre al matí, un acte que tradicionalment es feia en diumenge.

Una altra novetat és que el pregó d’enguany no es fa divendres, com era habitual en els últims anys, sinó que serà dissabte a la tarda. D’aquesta manera, el popular periodista, locutor de ràdio i presentador de televisió Llucià Ferrer serà l’encarregat de pregonar la festa a la plaça de l’Ajuntament.

Més enllà dels actes més tradicionals de la Festa de la Verema que s’han pogut recuperar, enguany també es torna a celebrar la Mostra de Vins, que per catorzè any omplirà d’activitat el passeig de la Ribera i la Fragata durant tot el cap de setmana.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure