LOADING

Type to search

Festa Major Festes

La Festa Major de la Covid desperta emocions

La Moixiganga, a l’Esteve Barrachina
Les gitanes de l’ABPS, a la plaça dels Castellers

La primera jornada de la Festa Major ha estat marcada per les emocions viscudes pel retrobament dels grallers, els balls i l’ambient festiu, adaptat, però, a les limitacions sanitàries. Després de la polèmica de les setmanes anteriors per les entrades, els actes de representació s’han desenvolupat amb bona organització i han aconseguit, a grans trets, evitar un dels principals reptes que s’havia marcat la Comissió: que hi haguessin cadires buides, com havia passat en altres festes properes.

La jornada de la Vigília ha començat a l’Escorxador, on els grallers i tabalers dels diferents grups locals s’han sotmès als controls de test d’antígens. Tots han donat negatiu. Són els únics participants que n’han de fer, en tant que no poden dur mascareta. Demà, diada de Sant Bartomeu, repetiran la mateixa mecànica.

Els grallers Els Marcets, a l’Este Barrachina

A les 12 del migdia, han estat els mateixos grallers i tabalers els encarregats d’iniciar la festa, amb l’adaptada Entrada de Grallers als quatre espais seleccionats per l’organització com a escenari fixe: Hort de Can Falç, escola Esteve Barrachina, plaça dels Castellers i plaça Catalunya. Probablement, hagi estat un dels moments més emotius del dia, ja que el so de les gralles ha despertat ganes, intensitat i sentiments diversos entre els assistents als quatre actes.

A les 2 de la tarda, els 21 morterets i el repic de campanes han anunciat arreu del poble l’inici de la festa. Els han llençat les divuit persones que van guanyar el concurs, a més de l’alcaldessa, Aurora Carbonell; el regidor de Festes, David Martínez, i el president de la Comissió, Agustí Marcet.

Els llençadors dels 21 morterets

El protagonisme a la tarda ha estat per als balls populars, que s’han repartit en dues sessions, a les 7 i dos quarts de 8, en els quatre espais predeterminats. En tots quatre, la gestió dels accessos s’ha realitzat de manera correcta i, fins i tot, a l’Esteve Barrachina i la plaça dels Castellers, l’organització ha permès l’entrada d’algunes persones que eren fora sense entrada en quedar cadires buides. A la plaça dels Castellers, la Colla Jove de Castellers de Sitges ha realitzat tres pilars de 4, els primers des de la irrupció de la Covid, fa un any i mig.

Demà, diada de Sant Bartomeu, els balls tornaran a fer representacions als quatre espais. El protagonisme durant el matí recaure en l’Ofici de Sant Bartomeu, que se celebrarà a les 11h a la Parròquia.

Notícies relacionades:
La imatge de Sant Bartomeu atrau l’atenció a l’Hospital (23 d’agost de 2021)
El públic respon en els primers actes de la Festa Major (21 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure