LOADING

Type to search

Actualitat Festa Major Festes

La Festa Major engega motors

El Retiro acull, aquest dijous, la presentació del programa, el cartell, el pregoner, els pendonistes i els cordonistes

El so del morteret del passat 23 de juliol a les 12 del migdia eriçava la pell dels sitgetans, tot marcant el compte enrere per a l’arribada de la Festa Major. Els sitgetans i sitgetanes tenen present que estan a tocar de la festa més esperada de l’any, que des de fa uns mesos ja estan preparant i acabant de perfilar pel seu bon desenvolupament.

Aquesta setmana, per ja acabar de culminar amb els nervis dels vilatans, el dia 1 d’agost, a les 22h de la nit, començarà el primer acte de la festa amb la presentació de la programació juntament amb el cartell d’enguany, una de les peces més esperades de la festivitat. L’acte es durà a terme als Jardins del Retiro i es donaran a conèixer els detalls de la festa amb els noms dels pendonistes i cordonistes de Sant Bartomeu i Santa Tecla, el pregoner de la festa i els recorreguts.

Tot i que quedi ben poc per a la festa, no només és ara quan es parla d’ella, sinó que sempre és un tema a debatre per a tots els sitgetans arrel de les grans divergències i perspectives que suscita. L’última gran polèmica ha estat després del llançament del Protocol aprovat pel Consell del Patrimoni Festiu de Sitges, que va ser creat per a la preservació i la continuïtat de la festa, ja que va ser nombrada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Després de les 26 al·legacions que va rebre el text per part dels balls i les entitats, de moment, l’estat del protocol és no vinculant.