La Festa Major estrena protocol

Els gegants, al carrer Santiago Rusiñol
- Publicitat -

El nou Protocol de la Festa Major en honor a Sant Bartomeu i Santa Tecla ja és una realitat. El darrer Ple Municipal el va aprovar per unanimitat. No ha estat un camí fàcil, després d’un llarg procés iniciat l’any 2015, amb la creació del Consell del Patrimoni Festiu, que s’ha encarregat de la seva redacció per donar compliment a l’acord amb la Generalitat de Catalunya que va servir per declarar la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2016.

L’any 2019, abans de cloure l’anterior legislatura, el Ple ja va aprovar inicialment una primera versió del Protocol, per obrir un període d’al·legacions, que en alguns punts van causar certa controvèrsia i que a avui encara no reuneixen suficient consens. El document finalment aprovat no inclou un apartat sobre les sancions per l’incompliment d’aquest, i tampoc no contempla reglaments de les colles o de l’Ajuntament per regular l’alternança dels membres de cada ball.

Tot i això, com remarcar David Martínez, regidor de Tradicions i Festes, “existeixen una sèrie de criteris d’ordre intern i autoregulació que serviran perquè es compleixi escrupolosament el protocol” tot i afirmar que aquest “no s’ha concebut com una eina sancionadora, sinó que la seva finalitat és vetllar, de la manera més consensuada possible, perquè tots els actius de la festa desenvolupin les seves tasques correctament”.

A L’Eco d’aquesta setmana en parlem abastament. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegiu-lo a l’iQuiosc.cat

legeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


Articles relacionats