LOADING

Type to search

Actualitat

La Festa Major, les aglomeracions nocturnes i la superació de la cinquena onada, a L’Eco

La Festa Major protagonitza totes les atencions de Sitges aquest dies i també de L’Eco, que hi dedica un suplement especial, amb actualitat, història, experiències i reportatges. La informació local també s’atura en la superació definitiva de de la cinquena onada, la gestió de les aglomeracions nocturnes, el conflicte entre una food truck i l’Ajuntament, la història del Retiro i la presència de campionats internacionals esportius de dones a Sitges. La portada del setmanari és d’Horacio Elena.

El suplement de Festa Major explica les darreres novetats que afecten a la celebració de la festa, tant la polèmica de les entrades com la gestió dels balls i els actes amb les limitacions sanitàries. També s’atura en els protagonistes d’enguany: l’Hospital de Sant Joan Baptista com a pendonista i la pregonera, Eva Martín. Tractem la Festa Major des de la música, i viatgem en el temps, amb els 50 anys de castells sitgetans, els 25 del primer intent de a protocol·litzar la festa i la celebració de la Festa Major de 1897 amb l’escriptor Ángel Ganivet. També entrevistem la nova directora de Cultura Popular, Adelaida Moya.

La informació local també presta atenció a la superació de la cinquena onada a Sitges i Sant Pere de Ribes. Recollim dades i anàlisi per posar en context el nou marc epidemiològic local. També expliquem les maratons de vacunació entre joves i adolescents celebrades a Sitges i a Ribes.

L’actualitat també passa per la supressió del toc de queda i les dificultats per gestionar les aglomeracions nocturnes a Joan Tarrida i el Primer de Maig, el conflicte entre un food truck i l’Ajuntament per la gestió dels permisos, les obres de la Biblioteca Josep Roig i Raventós, la nova aplicació del comerç local i la instal·lació de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Les pàgines de Sitges in English expliquen el projecte de reobertura de l’Autòdrom i s’aturen també en la sortida del toc de queda.

A les pàgines de Ribes parlem dels residents de Medicina i Infermeria que acull Sant Camil, el malestar veïnal per la manca de contenidors i el tancament de curs del programa Garraf Singular.

La informació cultural fa balanç de Barraques, explica el llibre del Retiro sobre els 150 anys, exposa les noves propostes de La Pregonera i recull els nous llibres del dibuixant Juan del Pozo. El relat de Malvasia de Lletres és de Xavier Lahoz, mentre que el col·lectiu No Em Toquis la Tecla aborda la presència de la dona a les festes.

La informació d’Esports s’atura el protagonisme de Sitges en l’esport femení amb el Ladies Mediterranean de Golf i el Campionat Mundial d’Escacs, en la nova equipació de la UE Sitges amb motiu del seu 75è aniversari, els reptes de Lorena Reixach al Montblanc i el bronze de Paula Simó.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Patricia Benson, Adrià Enríquez, Lídia Gázquez, Anna Grimau, Lorena Iglesias, Brandon Jones, Pepi Martínez Font, Joan Rosquellas, Alejandro Sacristán, Núria Scarp, Bàrbara Scuderi, Eduard Tomàs, Ricard Vicente, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Jordi Castañeda (Sitges) i Amèlia Huete (Ribes). L’apunt és de Núria Fortuny.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Accediu-hi en format iQuiosc

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure