LOADING

Type to search

Festa Major Festes

La Festa Major presenta els seus protagonistes

Jordi Martí serà el pregoner, Modesto Caballero el cartellista de la Festa Major i Toni Muñoz el pendonista. El cartell de Santa Tecla l’ha fet Laia Domómgiez, mentre que la pendonista serà Dolors Ojeda.

Fotografia: Aj. Sitges. Tots els protagonistes de la festa acompanyats de l’Alcladessa de Sitges, el regidor de Festes i la Comissió de la Festa Major.

Els Jardins del Retiro van acollir ahir la presentació de la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla 2022. L’acte va servir per desvetllar la programació i els personatges de la festa. Així doncs, Jordi Martí és el pregoner, Toni Muñoz, el pendonista de Sant Bartomeu, i Dolors Ojeda, la pendonista de Santa Tecla. Unes festes que enguany recuperen la normalitat després de veure com les del 2020 es suspenien i les del 2021 havien de canviar de format i adaptar-se a les restriccions. Aquest any les processons i cercaviles tornen al carrer i a les places, recuperant l’espai que els hi és propi en una edició marcada pel centenari del Drac de Sitges, els 125 anys dels Gegants de la Vila, el centenari del Patufet i el 40è aniversari del Ball de Cintes.

En l’acte de presentació s’ha desvetllat també la imatge oficial de la festa. En aquesta ocasió, el cartell de Sant Bartomeu és obra de Modesto Caballero i té com a protagonista el Drac, que compleix cent anys i “va arribar per mar”, frase que ha inspirat a l’artista. La Comissió ha decidit que, aquest any, Santa Tecla tingués també una imatge pròpia. Laia Domínguez ha creat el cartell, inspirada en tots els balls que participen en la Festa Major.

Els actes de la Festa Major 2022 engegaran el 19 d’agost amb el Pregó de Jordi Martí. El seu pare, Jànio Martí, també va ser pregoner el 2002. Com a novetat i amb motiu dels aniversaris, el 18 d’agost, els Gegants Vells de la vila presenten la imatge primigènia, després de la restauració de la parella, i el Patufet celebrarà el seu centenari amb la Patufesta, una festa infantil, al Palau del Rei Moro, el diumenge 21 d’agost. Sitges celebrarà, també els 100 anys del Drac de Sitges, el 20 d’agost, a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament.


ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure