La Festa Major viurà els morterets en secret i versos enregistrats

Encesa dels morteres, la Santa Tecla del 2019
- Publicitat -


Aquest any la Festa Major es veurà plenament afectada per la crisi sanitària. La Comissió presidida per Agustí Marcet està treballant a marxes forçades per poder treure al carrer una sèrie d’actes per celebrar la festa, sempre que compleixin les garanties necessàries establertes per preservar la salut. Una de les primeres conseqüències, rebuda com a suport a la Comissió pels canvis, és que molts establiments d’hostaleria s’han compromès a tancar les seves portes els dies de Festa Major. Una previsió que se suma a les mesures per evitar aglomeracions.

Segons paraules del propi Marcet, tot i que pugui semblar el contrari, aquest any estan tenint més feina que mai en decidir “què es podrà fer i què no durant les 36 hores que conformen la Festa Major”.

Encara hi ha pocs actes confirmats, però es comencen a saber. El dia 23 d’agost, la Parròquia anunciarà l’inici de la festa amb el tradicional repic de campanes en honor al Sant Patró, seguit dels 21 morterets que recorden les antigues salves d’honor militar.

Aquest cop el llançament dels voladors no es realitzarà des de la Fragata, sinó que per evitar aglomeracions, es mantindrà en secret en tot moment el lloc d’on es dispararan els projectils. Fins i tot, les persones encarregades de llençar cada morteret –que la Comissió encara no ha desvetllat qui seran– se citaran en un altre indret i els portaran tots junts al lloc escollit per conservar la celebració de l’acte en òptimes condicions de seguretat. També s’ha confirmat la celebració de la missa d’Ofici, a mig matí de la diada de Sant Bartomeu. L’acte se celebrarà amb aforament limitat i serà retransmès en directe per les xarxes socials per seguir des de casa.

Un altre dels actes que finalment es podrà fer, i que ha generat un gran debat entre les colles per buscar la millor manera de representar-lo, és la cantada de versos per part de les tres colles de diables de Sitges i del Drac. Els versos s’enregistraran abans i es retransmetran el dia 23 per Ràdio Maricel.

Aquest són els quatre actes confirmats per la Comissió. També enen previst fer un concurs d’engalanements de balcons, que anunciaran la setmana vinent.

Agustí Marcet confia plenament que els balladors prendran les mesures necessàries per celebrar una festa diferent, però també té molt clar que hi haurà moltíssima gent que des de la Comissió no podran controlar, sobretot una franja d’edat de gent jove, especialment complicada. També aconsella que no se celebrin concerts de gralles als bars els dies previs a la Festa Major.

Notícia relacionada:

El coronavirus també s’emporta Santa Tecla

La Comissió treballa en el programa paral·lel

Els balls no sortiran a la Festa Major


Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats