La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebrarà amb restriccions

- Publicitat -

La Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet se celebrarà el 5 d’agost, sense vigília ni activitats paral·leles com és tradicional. No hi haurà esmorzar, ni sardanes ni castell de focs i tampoc enguany l’acte Vinyet, un nom de Sitges, per segon any.

El programa s’ha reduït a la celebració dels actes litúrgics, amb les corresponents restriccions de limitació d’aforament i mesures de seguretat.

La Missa Matinal serà presidida pel pare Josep M. Henríquez Farreras, monjo de Montserrat durant més de 25 anys. La veneració de la imatge es podrà fer, però també amb limitacions, doncs no es podrà tocar i caldrà respectar les distàncies entre fidels.

La Solemne Missa concelebrada serà, com sempre, a les 11 del matí i finalitzarà amb el Cant dels Goigs. La representació de les autoritats s’ha limitat a l’alcaldessa, Aurora Carbonell i un representant de cada grup municipal. També hi assistiran l’Hereu i la Pubilla de Sitges, més la Pubilla del Vinyet. La limitació és per permetre major assistència de fidels.

Els actes litúrgics clouran amb el Res del Rosari per la tarda (18.30 hores). I durant tot el dia es mostrarà una pintura del Santuari vist des de l’exterior, d’autoria desconeguda, que ha estat localitzada als arxius del Vinyet i es creu que va servir per guarnir una invitació per a un casament. Els administradors repartiran la tradicional estampa del Vinyet, en aquesta ocasió il·lustrada pel muralista Carles Arola, amb vers d’Àngels Antonells.

Respecte de la suspensió de l’acte Vinyet, un nom de Sitges, el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez ha reiterat, que malgrat la nova suspensió és manté la voluntat de recuperar l’acte i fer-lo extensiu al conjunt de la població, tot i el protagonisme de les Vinyet.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats