La finestra del Festival

- Publicitat -

La catifa vermella va tornar a lluir ahir a l’Auditori del Meliá. És una catifa per la qual no desfilaran tantes estrelles com ens hem acostumat en els darrers anys, però que ha estat especialment esperada i celebrada pel conjunt de Sitges. L’han celebrat la legió de fans del Festival, assidus a una cita considerada com la més important del món en cinema fantàstic. I l’han celebrat també els sectors econòmics locals: des dels hotels fins als comerciants, passant pels restaurants i la resta d’activitats que tenen alguna dependència, directa o indirecta, amb el turisme. Després d’uns mesos desastrossos (amb una caiguda de la facturació del 50 per cent) i amb unes perspectives encara més nefastes per a la temporada d’hivern, que Sitges pugui celebrar el que és el seu principal esdeveniment sociocultural constitueix sense cap mena de dubte una excel·lent notícia.

Efectivament, no hi haurà directors, ni actors ni actrius nord-americans, que omplien portades i atreien els focus, però quedarà compensat amb un destacat estol de talent català i espanyol, que també serà un imam per als mitjans i una atracció per a una part significativa del públic. Però el més important –més enllà de les estrelles properes que hi puguin assistir– és que Sitges mostra determinació i capacitat per tirar endavant i mantenir la seva bandera del Festival. L’Ajuntament ho ha vist clar des el primer moment i ha incrementat la partida que destina al certamen, per compensar la caiguda de patrocinis i refermar l’aposta per un esdeveniment altament positiu per a la vila.

L’èxit del Festival és la seva celebració, independentment de les xifres que generi i del palmarès que acabi tenint. Ho és per si mateix, ja que salva un gran esdeveniment en un any en què l’agenda ha quedat pràcticament en blanc. Però ho és també perquè pot obrir una nova porta per mirar el futur. El Festival generarà impacte econòmic directe i mediàtic, però també esperança en el futur, malgrat que la traça del virus es preveu llarga i especialment dolorosa, tant des de l’òptica sanitària, com social i econòmica.

Aquesta mateixa setmana s’ha anunciat un altre festival per a les poperes setmanes; el Sitges Next, festival d’innovació en comunicació, que celebrarà la cinquena edició també en format híbrid els dies 5 i 6 de novembre. I el regidor de Projectes Estratègics i Turisme, Luismi García està treballant també en un Festival de Nadal, que també ha de posar el seu gra per contribuir a una certa reactivació. Tot suma.

Articles relacionats