La flama del Canigó arriba a Sitges sense permís

Un moment de l’acte, amb Jordi Serra, fent la introducció del manifest
- Publicitat -

L’acte de recepció de la tradicional flama del Canigó s’ha celebrat aquest vespre a la plaça de l’Ajuntament en un ambient enrarit, ja que la Policia Local, a darrera hora, no ha donat permís per fer aquest acte típic del vespre previ a Sant Joan. L’acte estava convocat pel mateix Ajuntament, la delegació local de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i la mateixa associació de la Flama, que convoca actes com aquest a diferents poblacions del país.

Els organitzadors han rebut avui l’avís de la Policia Local que no autoritzava la celebració, una decisió que ha provocat que no hagi assistit cap membre de l’Equip de Govern, tampoc els d’ERC i la CUP. En canvi, sí que hi eren els quatre regidors de Junts per Sitges.

El gruix dels participants estava format per membres de l’ANC, que, des de fa un mes i mig, està organitzant cada dimarts una protesta simbòlica a la Fragata sota el lema Ens hi va la vida, ens hi van els drets. Fa tres setmanes, agents del cos municipal ja van presentar-se a la protesta de la Fragata per notificar als organitzadors que no tenien els permisos. Els responsables de l’ANC els van ensenyar l’autorització del Departament d’Interior de la Generalitat per poder desenvolupar l’acte.

Amb aquest context de desconfiança, l’ANC ha rebut avui l’avís que no tenien el permís per fer l’acte de la plaça de l’Ajuntament, habitual en l’agenda de cada 23 de juny. El coordinador local de l’ANC, Chus Castillo, ha manifestat el seu enuig:“ no entenem com la policia local pot no donar permís a la Regidoria de Cultura per fer un aquest en defensa de la nostra cultura i llengua, i no entrenem com l’alcaldessa que es la màxima responsable de la policia local no pot assumir el lideratge polític amb una situació com aquesta encara que tingui un cost”.

En l’acte d’avui s’ha rebut de manera simbòlica la flama del Canigó com a símbol d’unitat de la llengua i la cultura catalana, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. L’ex-alcalde de Sitges i ex-coordinador local de l’ANC, Jordi Serra, ha fet la introducció del manifest, que han llegit Chus Castillo, en representació de l’ANC, i Vinyet Casolivé, per part d’Òmnium.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats