La Fundació Stämpfli presenta 21 obres recents de Peter Stämpfli

- Publicitat -

La Fundació Stämpfli estrena aquest cap de setmana exposició i nova presentació de la col·lecció. Es tracta de Vibrances, que acull 21 obres recents de Pere Stämpfli, i fins a 30 obres de diferents artistes.

La instal·lació Vibrances, que en francès defineix un efecte fotogràfic de saturació dels colors, ocupa la Sala 3 de la Fundació. Està formada per 21 obres fetes amb pintura acrílica negra sobre paper blanc Vélin d’Arches, de tamany mitjà, realitzades per Stämpfli entre els anys 2010 i 2016 i que es podran veure per primer cop a Catalunya. Es tracta d’un treball definit per l’austeritat tècnica i conceptual que va comportar una reducció més íntima del format. Les obres mostren un canvi radical després d’un període ple de color, on el negre intens damunt del blanc depura una geometria que defuig de les línies horitzontals i verticals. El contrast entre les formes més amples, la sinuositat i intermitència dels traços fins i curts, transmeten una sensació de moviment, de manera que cada obra reflecteix una instantània de la deformació o tensió produïdes per una vibració recent.

A més d’aquesta nova mostra, les sales 1 i 2 han actualitzat la seva imatge amb una trentena d’obres de la col·lecció del fons de la Fundació. La sala 1 mostra un conjunt de propostes fetes per tretze artistes com Henri Cueco, Gérard Fromanger, Peter Klasen, Jacques Monory, Bernard Rancillac o Jan Voss, que van formar part de la Figuració Narrativa entre finals dels anys 50 i principis dels 60, considerant les seves creacions com a escenes aïllades d’un relat o narració més amplia i que s’ha de reconstruir per la imaginació de l’espectador. Els altres quatre artistes, Christian Jaccard, Peter Knapp, Jean Le Gac i Claude Viallat, representen un exemple de la capacitat creadora del mitjà artístic escollit.

En canvi, a la sala 2 està formada per obres de disset artistes, entre els quals trobem Jean-Jacques Lebel, Olivier Mosset, Jean-Michel Sannejouand, Pierre Tilman, Gérard Titus-Carmel, Jacques Villegé, Mark Brusse, Tom Carr, Marco Del Re, Antonio Seguí, Kim Tschang-Yeul o Vladimir Velickovic, que van protagonitzar una renovació de l’abstracció geomètrica, o que van optar per enfocar les seves obres en el minimalisme, l’art conceptual, l’art cinètic o de les neo-avanguardes.

Articles relacionats