LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La Generalitat busca una base científica per a la prova de l’oci nocturn

La prova impulsada per l’Associació de Bars del Carrer del Pecat està a la taula dels departaments de Salut i Interior de la Generalitat, que estan buscant el caràcter científic que podria tenir. Així es va posar de manifest en una reunió telemàtica celebrada ahir, en la qual hi van participar representants de tots els agents implicats: a més dels mateixos bars musicals, l’Ajuntament (amb la mateixa alcaldessa, Aurora Carbonell, i la regidora de Salut, Elisabet Pérez), el Gremi d’Hostaleria, Pimec i la Federació catalana de locals d’oci nocturn. A la trobada hi havia també el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol.

Els responsables de Salut van insistir que la prova podria resultar vàlida, sempre que hi hagués una base científica; és a dir, que aportés una base argumental i de dades que permetés treure anàlisis sanitàries competents. En aquest sentit, van posar com a model el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, en el qual es va implicar el mateix departament. El pas següent és que els tècnics de Salut estudiaven l’informe científic que pot sortir de la prova i acabaven de concretar les qüestions logístiques amb el Departament d’Interior.

La data de la prova encara no està tancada, si bé en la reunió d’ahir es va exposar l’1de maig. La part empresarial (locals, Gremi, Pimec i Fecalón) van apressar, en aquest senti, a que la Generalitat agilitzés els tràmits. Des del sector hi ha una preocupació implícita sobre la lentitud de la Generalitat en la gestió d’aquest projecte, que ja es va plantejar abans de Setmana Santa. L’oci nocturn ha estat un dels àmbits més castigats per la crisi de la Covid i, malgrat les anunciades reobertures, encara no hi ha dates en quan podran tornar a obrir.

Notícies relacionades:
La Generalitat estudia la prova de l’oci nocturn (13 d’abril de 2021)
Cinc bars musicals del Dos de Maig faran una prova inèdita per obrir en temps de Covid (1 d’abril del 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA


ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure