La Generalitat declara Corpus com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional

- Publicitat -

El Corpus de Sitges ja és Festa Patrimonial d’Interès Nacional. La Generalitat va declarar ahir la gran festa de les flors de Sitges amb aquesta condició, tal com ho és també la Festa Major des del 2016.

La condició de Festa Patrimonial d’Interès Nacional es va crear el 2008 i, fins ara, n’hi ha una trentena de tot el país que han rebut aquesta condició. Es tracta de festes caracteritzades per seqüències rituals basades en costums i manifestacions simbòliques de caràcter identitari i que tinguin projecció a nivell de país. El Corpus de Sitges, conegut arreu de Catalunya, està documentat des de 1358 i se celebra de manera continuada des de fa més de 300 anys.

Sitges esdevé l’únic municipi de Catalunya, a més de Barcelona, que en té dues. Les festes que tenen aquesta denominació s’incorporen el Catàleg del Patrimoni Festiu de la Generalitat.

La proclamació va ser celebrada de manera entusiasta per la Comissió de Corpus, que va manifestar que “és una distinció que ens omple d’orgull i que valora, una vegada més, la riquesa festiva i cultural de la nostra vila”. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, va manifestar que es tracta d’un “reconeixement a la rellevència, arrelament i tradició. I a tots els sitgetans i sitgetanes que la cuiden i la fan tant especial”, mentre que el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, va ressaltar que és “una magnífica noticia per Sitges, les sitgetanes i sitgetans, i per la nostra cultura popular”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats