LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La Generalitat plantejarà a Madrid canviar els moviments entre territoris

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el passat 16 de febrer en un acte previ al Carnaval

El Departament de Salut traslladarà al Govern de l’Estat que la subzona sanitària del Garraf i l’Alt Penedès deixi d’estar aïllada tant dels territoris veïns amb qui comparteixen la segona fase de la desescalada com, especialment, de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Aquest és el compromís que va arrancar l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, durant la trobada que va mantenir ahir dijous, amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i altres alcaldes d’arreu del país.

La petició de Carbonell intenta posar una mica de llum sobre el desconcert general que han provocat les successives decisions de la Generalitat i de l’Estat en matèria de mobilitat entre regions sanitàries. La situació és complexa, sí. I la distinció del Garraf i l’Alt Penedès respecte la Regió Metropolitana Sud, a la qual estan adscrites, encara ho complica més perquè les converteix en un cas únic a Catalunya. Però és que les directrius que fins ara estan deixant Sitges, Sant Pere de Ribes i el conjunt de municipis de les dues comarques pràcticament confinats no s’acaben de comprendre des del món local.

Si no hi ha cap canvi en l’actual protocol, a Sitges no pdrà venir gent de Barcelona fins el cap de setmana de Sant Joan, un cop finalitzi l’Estat d’Alarma i es permeti el moviment entre territoris. La singular situació actual és que, tot i avançar en la desescalada, ara pot venir menys gent a la vila que vuit dies enere, quan encara era en fase 1. En canvi, la gent de Barcelona es pot moure fins a les Botigues, pel Vallès o el Maresme, en haver-se unificat tota la regió sanitària de l’àrea metropolitana.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem una àmplia atenció a aquesta paradoxal situació de confinament que estan vivint Sitges i Ribes, com la resta del Garraf i l’Alt Penedès, en què, tot i la desescalada i avenç de fases pot rebre menys gent que ara fa vuit dies.

Notícies realcionades:
El confinament de Sitges i de Ribes i les noves obertures, a L’Eco (5 de juny de 2020)
Les limitacions per rebre la gent de Barcelona es mantindran fins Sant Joan (4 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure