La Generalitat proposa fer un aparcament a prop de l’estació

La Generalitat de Catalunya ha impulsat una iniciativa per instal·lar aparcaments d’intercanvi modal a diferents punts del territori. Tres de les localitats elegides es troben dins del Garraf: Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles.

L’objectiu dels coneguts com a Park & Ride és apropar i facilitar l’ús del transport públic als usuaris. Es tracta d’habilitar aparcaments a prop de l’estació de tren perquè els conductors puguin deixar-hi el vehicle privat i fomentar l’ús del tren i del bus. La iniciativa s’ha començat a implementar arreu de la Regió Metropolitana de Barcelona, on existeixen ja 12.780 places d’aparcament d’intercanvi modal. Es busca augmentar les places de pàrquing, ja que han quedat curtes, i adaptar-se al model de mobilitat actual, en què ha augmentat l’ús de bicicletes, patinets elèctrics o cotxes compartits.

El Govern de la Generalitat preveu doblar el nombre de places d’aparcament en els pròxims anys. A Sitges, es preveu que el punt d’intercanvi modal compti amb entre 100 i 300 places d’aparcament per bicis, cotxes i motos. Així com a Vilanova i a Cubelles la proposta ja s’està començant a gestar, l’Ajuntament de Sitges assegura que per ara, es tracta d’una iniciativa de la Generalitat que encara s’ha de treballar.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats