LOADING

Type to search

Actualitat

La gran celebració del Vinyet

El tradicional castell de focs per commemorar el dia del Vinyet. (Núria Sales)

El Vinyet va rebre ahir un gran nombre de visitants en commemoració del seu dia. Es va poder gaudir de les tradicionals paradetes posades a la part del darrere de l’ermita on es podia trobar des de menjar artesanal d’arreu de Catalunya fins a les típiques parades de fira on també abundaven les parades de tallers per als més petits. A la part frontal de l’església hi havia lloc per les parades locals de balls de la Festa Major on hi destaquen les colles de foc i de la comissió que venia el seu programa juntament amb el cartell de la festa d’enguany –presentat el passat 3 d’agost– amb la novetat de la venda d’unes calcomanies fetes per la mateixa autora del cartell Núria Fortuny dels balls de la festa per a tots els gustos.

Com és tradició també es trobava el punt de venda de coca i refrescos proporcionat per l’administració del santuari del Vinyet, ubicat just al costat de l’emblemàtica estructura amb el títol: Els arbres i els ocells alegren la vida, que commemora la història i els racons de Sitges que inclouen el centenari dels Jardins del Terramar novetat enguany a la festivitat del Vinyet.

Els actes litúrgics van acollie als pelegrins sitgetans que com és tradició cada any veneren la verge. La missa matinal va anar presidida pel Pare Josep Maria Henríquez Farreras, monjo de Montserrat. Després de la missa solemne, on van assistir les autoritats, hi va haver gran expectació per la representació teatral del Ball de nostra senyora del Vinyet a càrrec de La Tija. La visita al cambril va ser abundant durant tot el dia per a visitar la verge i sobretot posar un ciri com és tradició al santuari.

En la festa també van tenir lloc els actes populars amb la ballada de sardanes amb la Cobla Sitgetana. El dia va culminar amb l’esperat castell de focs que va sorprendre els assistents amb els nombrosos coets que es van tirar i la majestuositat dels focs artificials.

També pots veure