LOADING

Type to search

Festa Major Festes

La imatge de Sant Bartomeu atrau l’atenció a l’Hospital

David Martínez, Agustí Marcet, Albert Oliver i Aurora Carbonell, amb la imatge del sant

L’Hospital de Sant Joan Baptista ha esdevingut protagonista en les hores prèvies a la Festa Major, gràcies a acollir la imatge de Sant Bartomeu. La figura s’hi va traslladar dissabte a la tarda, ja que la institució és el pendonista de la festa, en reconeixement a la tasca de gestió de la Covid.

Tant ahir diumenge, com avui dilluns, Vigília de Sant Bartomeu, la imatge és exposada al Corral de la Vila, seu del centre d’Interpretació de la Malvasia. El centre ha escollit aquest espai i no l’edifici central per raons sanitàries i de protecció dels residents davant la Covid. Ahir s’hi van desplaçar centenars de sitgetans per visitar el sant i avui dilluns tornarà a estar exposat entre les 11 i les 14h i les 18 i les 21h.

Durant les hores que no hi ha visites (migdia i nits) el sant es trasllada a la capella de l’Hospital, on comparteix protagonisme amb la imatge de Sant Joan. En aquestes hores, especialment a primera del matí i al migdia, els residents tenen l’oportunitat de contemplar la imatge. Ahir, un grup de residents s’hi va estar un temps dins la capella, davant la figura.

La imatge del sant a la capella de l’Hospital, ahir diumenge

A més de la imatge de Sant Bartomeu, l’Hospital ha rebut aquests dies els grallers: dissabte hi van ser l’Escola de Grallers, que va presentar el llibre La música de la festa, mentre que ahir hi van ser els Grallers Els Marcets, que van oferir un concert als residents al jardí de l’Hospital.

Els grallers, precisament, seran els primers protagonistes en la diada de Vigília de Sant Bartomeu, avui dilluns. A les 12h faran la tradicional Entrada de Grallers, adaptada a la situació amb interpretacions en els quatre espais escollits enguany per a la festa: Hort de Can Falç, Escola Esteve Barrachina, plaça dels Castellers i plaça de Catalunya. A les 8.30h, els grallers participants han començat a realitzar els tests d’antígens a l’Escorxador.

Test d’antígens dels grallers a l’Hospital, avui al matí

Notícies relacionades:
El públic respon en els primers actes de la Festa Major (21 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure