La incertesa sanitària i econòmica i l’actualitat local, a L’Eco

- Publicitat -

Els interrogants que planegen la situació actual, tant sanitaris com econòmics, protagonitzen una atenció especial a L’Eco d’aquesta setmana. Ho analitzem a través de diferents articles i punts de vista. A més, altres temes de l’actualitat local (platges, top manta, neteja…), entrevistes i recorreguts pels paisatges i la història de Sitges i Ribes omplen les nostres pàgines d’aquesta setmana.

Són repunts? Són xifres assumibles? Són indicadors alarmants? A L’Eco d’aquesta setmana analitzem l’impacte actual de la Covid-19 a Sitges i a Ribes a partir de diverses dades i anàlisis. També us expliquem i posem en context que Sant Camil torna a tenir pacients de coronavirus i us detallem com s’ha preparat l’hospital comarcal davant possibles necessitats en cas que la situació es compliqués.

Les pàgines de l’impacte de la Covid-19 també s’aturen a l’elevada factura econòmica que suposarà la situació actual i com els diferents sectors s’aferren a que l’estiu continuï funcionant, encara que sigui sota mínims. També exposem les reaccions de plataformes socials de Ribes i de Sitges per afrontar el context actual i el suport als més necessitats i us expliquem el nou episodi a les residències.

L’actualitat local s’atura en els eterns problemes de cada estiu –també aquest–, que reneixen quan arriba la calor: top manta, neteja als carrers i seguretat. Ho analitzem en la dimensió actual i la perspectiva històrica. També fem repàs de la implantació del nou servei de neteja, de les queixes dels comerciants, del nou episodi de violència nocturna, de la marxa definitiva de la draga a les platges i del premi guanyat pel Blanc Subur com a millor vi jove blanc del Penedès, entre d’altres temes. A les pàgines de Ribes ens centrem en la gestió dels cementiris, els nous rodatges, la digitalització de l’arxiu municipal, la crisi a ERC, la recuperació de la Riera amb l’acord amb l’Autòdrom i la dimissió de la Comissió de Balls.

A les pàgines de Cultura abordem les noves edicions locals sobre Josep Maria Jornet i l’arqueologia, ens aturem al cicle Imprescindibles i a les cites culturals dels propers dies. A Esports, us expliquem la caiguda del Ladies Open de golf.

Viatgem als inicis dels cinemes de Sitges, amb noves aportacions que presenta Jordi Fusté. Entrevistem dues dones emblemàtiques del paisatge local (Mia Muntané i Carmen Sánchez), coneixem un nou exemplar de les papallones locals i us expliquem que Magí Fortuny i Poch serà, a partir de la setmana vinent, el nou director de L’Eco.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Juanjo Corcuera, Jordi Fusté, Toni Llorià, Ful Navalón, Ferran Martínez Sancho, Pepa Masó, Jim Roldán, Xavi Ripoll, Esperanza Sánchez, Jaume Torras i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són de Francesc Borderia (Sitges) i Amàlia Huete (Ribes)

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats