LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

La indignació de l’hostaleria deriva en una manifestació

Dos bars típics del Poble Sec, tancats avui al migdia

“Vine al funeral de l’hostaleria”. Amb aquesta contundència, el sector de l’hostaleria i la restauració ha convocat una concentració a Sitges per protestar per les restrictives mesures del Govern de la Generalitat, que ha obligat al tancament de bars i restaurants de tot Catalunya, sense distingir els territoris on el virus creix amb més velocitat. La concentració –de tipus festiu, però amb clar caràcter de protesta– serà aquest diumenge, a les 12 del migdia davant l’estàtua del Greco, a la Ribera.

Cartell de l’acte de protesta

La convocatòria de l’acte ha estat espontània, per part de soferts autònoms de Sitges. Es tracta de titulars de bars i restaurants que es mostren indignats per la dràstica mesura del Govern de la Generalitat –integrat per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana– per fer pagar al sector de l’hostaleria i la restauració el creixement del virus. Tot i que l’acte no porta la signatura de cap col·lectiu, el Gremi d’Hostaleria hi ha donat ple suport i s’hi ha sumat. També està previst que ho facin altres organitzacions de representants econòmics.

El lema de la concentració evidencia l’estat d’indignació que predomina en el sector i que avui s’ha posat de manifest en la protesta celebrada a Barcelona, que ha comptat amb una elevada participació de representants de Sitges.

El tancament de quinze dies –com a mínim– ha estat la gota que ha fet vessar el got d’un sector en el qual Sitges basa la seva economia i que acumula altes dosis d’indignació per la manca d’ajuts directes per part de l’administració, així com per ser assenyalat com l’ase dels cops. En el comunicat emès ahir, Gremi va subratllar que el sector de l’hostaleria és el qui “ha implantat més mesures per poder donar tranquil·litat als clients i usuaris dels seus serveis”. Les pèrdues acumulades pels hotels de Sitges aquest 2020 arriben al 75 per cent en relació a la facturació de l’any passat, mentre que en la restauració se situa prop del 70 per cent. El Gremi –i altres organitzacions com la Federació d’Empresaris del Gran Penedès– reclamen que la Generalitat assumeixi les pèrdues amb ajuts directes, no amb crèdit suaus, com ha fet fins ara: “no volem més endeutament”.

Notícies relacionades:
Bars i restaurants tanquen, mentre creix la demanda d’ajuts per a l’hostaleria (16 d’octubre de 2020)
Els bars i restaurants de Sitges encaixen el tancament amb pessimisme (14 d’octubre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure